Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

witam was :) mam pytanko odnosnie badania hcg .. A wiec wykonalam takie badanie, i nie rozumiem wyniku.. bo nie mam zadnej normy dla kobot ktore nie sa w ciazy... badanie wyglada tak ... HCG wolna podjednostka beta Wynik

Gość Gosiaczkowo
napisz słownie bo cafe nie czyta znaków mniejszy, większy po drugie, zmartwię Cię, ale wolna podjednostka beta to podobne badanie ale nie to samo co hcg i jest mniej wiarygodne. Wykonuje je się około 13tc w celu wykluczenia zespołu downa

nie wiem takie badanie zleciła mi moja ginekolorzka na stwierdzenie ciazy... Moj wynik to (znak większości) 2,00 tydzien ciazy 6-7 beta 30-45 7-8 beta 45-70 8-9 beta 70-95 itd... Ps. chcialam dodac ze kilka dni po wykonaniu badania pojawilo sie u mnie plamienie

haj koleżanko droga włącz sobie cyferki po prawej stronie klawiatury, bo nic a nic nie widac, he he

aa co oznacza ten znak większości.. kiedys robiłam hcg w lux-medzie i powiem ze bylo bardzo proste do odczytania iii moj wynik byl ze znakiem mniejszosci 1,00

Gość Gosiaczkowo
widzisz nawet po normach widać, że to inne badanie. Hcg ma normy dużo wyższe i od 3tc. Tutaj [poczytaj o tym badaniu, co zrobiłaś: http://www.grabieniec.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=898 a powinnaś zrobić betaHcg lub Hcg. Tutaj masz przykładowe normy tych prawidłowych: tydzień ciąży mlU/ml 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000

gosiaczkowo wiem bo wykonywałam to badanie i wlasnie byly normy jakie napisalas.... ale moze wiesz cos o tym co zrobilam teraz... co o tym sadzisz??

Gość Gosiaczkowo
wydaje mi się, że skoro tej wolnej podjednostki jest znacznie mniej niż normalnej bety i normy są od 6tc to wcześniej wynik jest niemiarodajny. A w którym tc byłabyś teraz? Ja bym tym razem zrobiła zwykłe hcg na Twoim miejscu, pewniejsze i wyższe normy

sama nie wiem szczerze mowiac bo mam problemy z cyklami,, ostatnio sa nie regularne ii nie wiem kiedy mam dni plodne, a kocham sie z chlopakiem prawie codziennie takze nie jestem w stanie tego okreslic,,,

Ten znak oznacza wiec masz bete poniżej 2 z czego wynika że w ciąży nie jesteś.

co jest:- D słowa znikają:-D miało być mniejsze niż a nie ma:-D