Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co myślicie

Czy dobrze zrobiłam

Polecane posty

starsze osoby pytaja czesto wprost czy mozna im ustapic miejsca a czy kobiety w ciazy pytaja sie wprost ? nie :/ tylko oczekuja ze kazdy im ustapi a taka prawda... ze chyba bardziej od facetow powinno sie tego wymagac ze jak kobieta stoi obok powinni im ustapic miejsca ... hmm temat rzeka

przepraszam Cie bardzo jakby babeczki pytały mnie o miejsce to w ogóle bym tu nie pisała nie zdarzyło mi się ni razu w swoim życiu żeby sie mnie jedna chociaz zpytała zawsze były komentarze głupie , albo kompletna cisza w autobusie!

Gość zapałka123
Czyli wniosek taki, że każdy powinien pytać każdego, czy ustąpić miejsca :)

Gość cisowianka,,,,....
zona swojego meza wiesz , ale jak widzisz kobiete w zaawansowanej ciazy to mozna raczej wykrzesac z siebie odrobine empatii i po prostu ustapic jej miejsca , przepuscic w przejsciu , czy to tak wiele kosztuje ? tylko odrobine dobrej woli z naszej strony i kultury osobistej

Gość Co myślicie
Oczywiście że mogłam powiedzieć że są wolne miejsca ale co to ślepe były że nie widziały? To było na bank roszczenie więc dogadałam im żeby trochę nosa utrzeć. Co innego gdybym widziała że kobieta faktycznie ledwo stoi to sama bym się przeniosła na inne miejsce ale dla takich co to wszystko im się należy z racji wieku to litości nie ma

cisowianka,,,,.... to samo sie tyczy staruszki !!! nie tylko kobiet w ciazy sory ! juz pisalam... wymagamy od innych a sami nie robimy tak jak chcemy zeby ktos robil dla nas... eh

Gość zapałka123
Nie mówię, że problem, tylko na to wyszło z tym pytaniem a propos kultury i empatii. Zapytałabym. Cieszę się, że nie muszę jeździć komunikacją miejską, bo byłoby ciężko.

Gość cisowianka,,,,....
masz racje to sie rozumie samo przez sie dokladnie tak samo uwazam jednak stosuje wyjatki w stosunku do starych ludzi , nie czekam zeby ktos mnie prosil , bo potrafie sama ocenic sytuacje a ponad to cholernie glupio bym sie czula gdyby staruszek stal a ja siedzialabym jak panisko

Gość cisowianka,,,,....
widzisz uciekla mi mysl bo jezeli chodzi o ludzi mlodszych , nie ciezarnych , pozornie zdrowych to jezeli ktos poprosilby mnie o ustapienia miejsca to nie ma problemu wiem ze ja sama moglabym sie spotkac z odmowa w takim przypadku , ale szczerze mowiac wisi mi to , nie stosuje metody oko za oko

Gość cisowianka,,,,....
reasumujac moze troche nazbyt filozoficznie traktujmy innych tak , jak sami chcielibysmy byc potraktowani