Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co myślicie

Czy dobrze zrobiłam

Polecane posty

Gość Co myślicie

Jestem w 8 miesiącu ciąży dzisiaj jadąc autobusem miałam taka sytuację. Na jednym przystanku wsiadł y dwa babony ok 50. Pomimo że były wolne miejsca to stanęły niemal koło mnie i jedna do drugiej. Niech no pani popatrzy ta dzisiejsza młodzież jest taka nie wychowana. Widzą że ledwo stoję ale nie ustąpią, no i oczywiście obie na mnie wrogie spojrzenie. Przepraszam bardzo a czy mi może dobrze wygodnie stać z brzuchem. Ja nikogo z miejsca nie zrzucam. Wkurza mnie takie coś. One cały czas tak stały i patrzyły aż w końcu powiedziałam do dziewczyny obok mnie. Ah ci starzy ludzie tak na nas młodych narzekają a gdyby nie my to by nie miał kto robić na te ich emeryturki. Dziewczyna się zasmiala kilka innych osób też tym dwóm zrobiło się głupio... Jak myślicie dobrze zrobiłam?

Gość zapałka123
:D hehehe, no i dobrze powiedziałaś też mnie wkurzało takie gadanie: skonana wracałam z uczelni, miałam problemy z sercem, specjalnie wsiadłam na pierwszym przystanku, żeby usiąść, fuul wolnych miejsc, ale nie, babony stoją i komentują :O

bardzo dobrze... mnie kiedys taka biedna ledwo stojaca staruszka prawie wywalila w autobusie tak biegla do miejsca i sie rozpychala... tez bylam wtedy w 8 miesiacu... zwykle ustepuje miejsca, ale denerwuje mnie, ze wiekszosc starszych osob widzi tylko wlasny czubek nosa... ciezarnej tez jest zle stac... zreszta sa mlode osoby, ktore maja chore nogi i juz w mlodym wieku stac nie moga, a taka jedna z druga nie wiem co i jak i komentuje :/

Gość moojamelanka
dobrze zrobiłaś bo te beszcelne babska stare tylko by chciały siedzieć i że dupnie jakie chore są a jak widzą autobus i wolne miejsce to lecą jak szalone a wielce nieumia chodzić;/ mnei też to wkurzało jak byłam wciąży i jak ktoś sie czepiał to im zawsze mówiłam za młodego tzreba siedzieć bo na starosć trza stać pozatym tutaj jest miejsce dla kobiet cieżąrnych wiec nic wam do tego .. albo mówiłam widziecie co to za znaczek więc kto ma pierwszeństwo ..jakos zawsze udało mi sie usiaść tam gdzie było miejsce dl akobiet z dzieckiem lub w ciaży :)

Ja uważam ,że dobrze !!! pracuje w Warszawie i baby w tramwajach w autobusach sa okropne:/ gadaja na cały głos ,że ta młodziez to taka nie wychowana! , ale nie spojrzą własnie ,że kobieta jest w ciąży albo żel sie czuję czy ma noge złamana czy wraca po ciężkim dniu pracy one maja to głęboko w dupie , ja z dobrej woli ustepuje mioejsca , ale kiedy źle sie czuje to ani mi sie sni niegada zdrów ja siedze do końca !:) teraz jestem w ciąży i ani mi się śni żeby ustepować miejsca komu kolwiek ! ja mam takie samo prawo siedzieć jak inni ! kto pierwszy ten lepszy ! nie tyle!

słuchaj Ty ówisz o szacunku a jak sięzchowuja te starsze panie biegadją do autobusu zeby tylko usiąśc jakby to było najważniejsze! a my co nie możey usiąść! wiesz zastanów sie co piszesz! my tez płacimy za bilety i chcemu usiąść po ciężkiej pracy tak! !! więc nie broń ... ja nie mówie tez że nie ustępuje miejsca bo bardzo duzo ustępuje miejsca starszym p[ania , ale bez przesady kobieta w ciązy ma wstać bo starsz a pami nie postoji ,, autobus ez skręca hamuje kobieta ma większe ryzyko ,że coś jej sie stanie np, ktoś duerzy w brzuch, upadnie to jest bardzie ryzykowne! jest ich dwoje a starsze babki nie rozumieja tego jak by nigdy ni były w ciązy ! to jest brk szacunku!!!!!!!!

Gość zapałka123
No to działa w każdym wieku, ale chodzi o to, żeby nie pierdzielić, jak się nie zna sytuacji drugiej osoby i nie przyjmować postawy roszczeniowej: ja jestem stara, to muszę siedzieć i koniec! Gdzie często starsze osoby mają się lepiej niż młodsze.

kochaniutka1 nie pluj sie tak jezuuu i ja nie mowie ze ona miala im ustapic ale mowie o szacunku ktory sie kazdemu nalezy ... i skoro ty oczekujesz jakiegos zachowania nie rob sam inaczej :/ tak ciezko to zrozumiec ?

dobrze s osoby chamskie , ale to przeważnie jakies gnoje kobieta w ciązy co zrobiła tej Pani że mam zejśc z miejsca i słuchac głupich komentarzy ,że Ach ta młodziez " ślepe sa nie widzą ze koieta jest w zaawansowanej ciąży" weź koniec tematu ja nie poperam tego i jak będę jeżdziła teraz autobusem to nawet na sekunde nie ustąpie miejść

Gość Co myślicie
Zono swojego męża. To nie kwestia szacunku tylko czepialstwa. Kulturalne panie nie mają takiej roszczeniowęj postawy a tylko wredne babony

Gość zapałka123
Ja mogę nawet takiej pani dywan czerwony rozwinąc i poduszkę podłożyć pod nogi (celowo przesadzam), tylko co z tego, jak sama będę stała i za chwilę zemdleję? A ciązy jeszcze u mnie nie widać.

Ja ostatnio sie z dziadem starym poklocilam, ale krzyknelam wypiertalaj i poszedl :)

rozumiem , ale troche mnie wkurza jak ktos broni strszych pani jakby im sie wszystko należało! tak nie jest ja jestem mił dla Pan za każdym razem ustępuje miejsca ! ale kiedy pewnego dnia słyszysz takie komentarze to odechciewa Ci się ustepowac tego miejsca! naprawde... one tez powinny zrozumiec troche nas młodzież est chamska ale to gnojki raczej w wieku 14 15 lt ale kobue a ktora ma około 30 i siedzi sobie grzecznie i słyszy głuie komentarze ...to żall...

ja nie ustepuje starym dziadom, czasami tylko starym babciom jesli sa skromne i mile.

Gość zapałka123
Martva, no niestety, czasem tylko to działa i kulturalnie nic się często nie wskóra.

no wlasnie, bo sami nie sa kulturalni a tego wymagaja.

wiem o co ci chodzi:) ale skoro j nikogo nie wyzywam i sie nie czepim siedze grzecznie to dlaczego Pani starsza mnie wyrzuca z mijsca nie ochodzi jej mój los może kostke teraz skreciłąm albo żel sie czuje ....one nie pytaja one odrazu każa i zarzucają ... nie zpytjanawet czy mogłaby mi pani ustąpić iejsca tylko gadją eznadzijnie! o to mi chodzi uważaja ,że im wszystko wolno , bo sa w podeszłym wieku Warto zapytać grzecznie czy ustępi ktoś miejsca! tak?!

Gość Co myślicie
A niby dlaczego nie? To co jak ktoś mnie wyzywa to co mam go jeszcze pochwalić? Nie ciąg psa za ogon to cię nie ugryzie i tyle.

Mnie najbardziej fascynuje to, że jak taka z wnusiem kochanym ze szkoły jedzie, to wnusio siedzi, ona stoi i jeszcze jego plecak trzyma...a jak potem już sama jedzie to się młodych czepia, że tacy niewychowani.... Ja generalnie ustępuję miejsca starszym ale też miałam sytuację, że jakaś paniusia komentowała fakt, że siedzę mimo, że byłam w widocznej już, zaawansowanej ciąży, był upał i nawet na siedząco ledwo dojechałam do domu, co jej oczywiście do głowy nie przyszło... Ale, żeby oddać sprawiedliwość, kiedyś mi starsza pani miejsca ustąpiła, bo widziała, że brzuch wielki i że mi ciężko, a ona stwierdziła, że ona się dobrze czuje i może postać, a dla mnie to niebezpiecznie tak stać.

Gość DZIECINADA
takie dogadywanie jeden drugiemu,zalosne. i co ci to dalo,ze kilka osob sie posmialo? na takie teksty po prostu sie nie reaguje i tyle,bo chamstwa nie zmienisz.Ale ty kultura to tez sie pochwalilas,nie ma co!

ja pracuje w warszawie i codzinnie korzystam z komunikacji miejskiej i nigsy nie spotkalam sie z takimi babciami ... za to z mlodzieza ktora wyzywa i rzuca sie do starszych ludzi tak :/ nieraz sama ustepuję miejsca a i kiedys mi starsza pani ustapila jak sie zle czulam ... wiec nie ma co narzekac i generalizowac bo sa rozne przypadki

Gość cisowianka,,,,....
dzisiaj ludzie ok piecdziesiatki to jeszcze nie staruchy , z reguly sa to ludzie aktywni zawodowo i jeszcze calkiem sprawni, nie rozumiem takich ludzi ze oni koniecznie musza usiasc ,a jezeli juz musza to wystarczy ladnie poprosic o ustapienie miejsca co innego jak nad mloda zdrowa siedzaca osoba stoi czlowiek np siedemdziesiecioletni to juz raczej wypada podniesc swoje cztery litery bo beret nam z glowy nie spadnie z tego powodu Autorko wystarczylo powiedziec tym pania ze jest duzo wolnych miejsc i jezeli chca usiasc to przeciez maja gdzie trudno zebys w osmym miesiacu ciazy stala ogolnie nasza kultura pozostawia wiele do zyczenia i czasem naprwde trudno sie dziwic ze za chamstwo odpaca sie chamstwem to dziala w dwie strony

Gość zapałka123
A ile te starsze, niby biedne panie, mają energii, żeby wepchnąć się (nie "wsiąść") do autobusu, czy pchać się przy wysiadaniu.

ostatnio taka Pani po 60 biegiem "szłą", bo miesjce zobaczyła, ale biedna nie zdążyła, a później sapała stajac koło każdej młodszej osoby po tej scenie nikt juz jej miejsca nie ustapił ni o kiedyś chciałąm ustąpić miejsca starszemu Panu, ale ten mnie posadził i powiedział, że jest na emeryturce i jest dostatecznie wypoczęty i chce stać ot i fajny kawaler (oczywiście są i zchorowane osoby, żeby nie było, ze wszyscy to osiemnastki bez schorzeń)

Gość DZIECINADA
do nienia-brak ci wyobrazni.A wiesz jakie to jest niebezpieczne jak autobus nagle zahamuje?takie male dziecko czyt.wnusio-nie jest wstanie sie tak dobrze przytrzymac jak starsza osoba.i dla dziecka najbezpieczniejsze jest miejsce siedzace.Takze taka babcia to bardzo madra kobieta,skoro wnuczka sadza a sama stoi. oj ludzie,brak wam wyonrazni.GLUPOTA JAKICH MALO