Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssanie raczek

synek prawie 4 miesiace

Polecane posty

Gość ssanie raczek

Moj synek ma prawie 4 miesiace i jest na etapie brania absoulnie wszystkiego do buzki a najbardziej smakuja mu jego wlasne raczki. Tak bardzo ze oba wskazujace paluszki sa bardzo zaczerwienione, skora popekana i sucha :( Nie wiem jak juz mu pomoc, zakladalam mu rekawiczki nie drapki ale i tak wkladal raczki do buzki - po czym po 5 min rekawiczki mokre, wiec to pewnie jeszcze gorzej, smaruje mu na noc kremem nawilzajacym, dostaje smoczka, ale nie lubi go generalnie i wogole zabawki, smoczek ok - ale raczki non stop w buzce. Co robic? Skorka wyglada paskudnie :/

Gość ssanie raczek
up

Gość alaaaa ma kotaaaa
spróbuj innych smoczków może ten akurat mu nie pasuje. jaki masz ?

Gość gruffinka
posmaruj mu rączki czym ś gorzkim :)

Gość ssanie raczek
Nie chce zmieniac smoczka, ma dwustronne aventa - normlanie do spania czy tak ot sobie to jest ok ale i tak lapki pcha :/ A nie bede okrutna matka smarowac dziecku czyms gorzkim :/ Wiem ze to ten czas kiedy on ponaje swoje dlonie ale tez i wszystko inne wiec naturalnie bedzie je ssal - tylko ilez mozna ;)

Gość mamamama26
też miałam aventa ale synek wolał lovi więc może daj mu lovi - i próbuj go nauczyć gryźć gryzaki - mój też tak miał że jadł ręce a jak mu się je wyjmowało to była dosłownie histeria i tak sobie je gryzł ile chciał ale jemu się nic na tych rękach nie robiło - myśle że ma taki etap i jak zakapuje że może jeść wszystko inne to będzie jadł wszystko co mu w ręce wpadnie - kup jakiegoś lekkiego małego gryzaka i dawaj co chwila aż się nauczy - mój a 9 miesięcy i czy to pilot, but, papier itd itp wszystko ląduje w buzi..

A dlaczego nie chcesz mu zmienić smoczka? Może inny bardziej mu się spodoba. No i gryzaki. Chociaż pewnie dajesz :) Po prostu cały czas pilnować i podawac smoka, albo gryzaki. Przejdzie mu.

Gość aguśka;)
a może twój synek ząbkuje i zwyczajnie swędzą go dziąsełka ? Idź do apteki kup maść dla synka na dziąsełka ja mojemu smarowałam maścią bobodent ale nie pomagała później Pani w aptece poleciła coś silniejszego tylko niepamiętam nazwy i to pomagało.

Gość ssanie raczek
Dziekuje dziewczyny - nie wiem czemu nie chce zmienic smoczka, jakas dziwna jestem ;) Boje sie ze moze i mu sie ten smoczek za bardzo spodoba - bo teraz to w sumie tylko do spania sobie bierze. Myslalm o tym zabkowaniu - bo strasznie sie slini - ale on dopiero bedzie mial 4 miesiace 12 marca , to juz? No i ma pelno - zabawek, gryzaczkow itd i to tez laduje do buzki, no ale szczegolnie mu raczki sie przypodobaly. Mysle ze to tez moze troche fascynacja raczkami - bo je tez odkryl niedawno. buuuu - czemu nie daja instrukcji obslugi do dzieci albo dlaczego dzieci nie maja takiego paska zoltego jak na tvn24: boli mnie brzuszek, ida mi zabki, chce jesc, przytul mnie :D :D :D