Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pco

Policystyczne jajniki - jakie leki bierzecie na owulację?

Polecane posty

Gość pco

Jakie leki bierzecie na wywołanie owulacji?

Gość Anusiz78
Dobry jest gonal po nim wspaniale rosna pechetzyki i na koniec owitrelle by popekaly

Gość pco
Mi po Gonalu nie rosną ostatnio wcale i po clostilbegycie. Dlatego pytam co bierzecie, by wiedziec co jeszcze można brac.

Mi po clo wogole nie rosly, albo rosly pozno i nigdy nic z tego nie wyszlo. Dostalam metformine i femare i wtedy zaczelam miec owulacje. W drugim cylku z femara sie udalo i dzis moj skarb ma juz 3 lata. Staram sie o drugiego babla i ide ta sama droga. Akurat wczoraj bylam na monitoringu w 9 dc ( to moj pierwszy cykl z femara od czasu ciazy) i mam az 3 pecherzyki dominujace. A czy bedzie owu chodz z jednego sie okaze w srode. Oczywiscie na pekanie bralam ovidrel.

Wtrącę się. Ja co prawda nie staram się o dziecko póki co, więc na wywołanie owulacji nie biorę nic. Zastanawia mnie tylko wypowiedź koleżanki wyżej-jak Duphaston może wywołać owulację skoro to syntetyczny progesteron, a progesteron niby wstrzymuje dojrzewanie pęcherzyków Graafa, więc jest to dla mnie niezbyt logiczne.

Perwersja ma racje - duphaston nie wywoluje owulacji. To syntetyczny progesteron ktory ma na celu wspomozenie drugiej fazy cyklu lub niskiego progesteornu w ciazy. Jesli ma sie naturalna owulacje przyjmowanie moze wspomoc zajscie w ciaze, ale z cala pewnoscia nie sprowokuje organizmu do owulki.

Gość pco
Dziękuję za podpowiedzi. Szczególnie za tą femarę. Muszę pogadac z lekarzem na ten temat. O metformaxie to wiedziałam bo kiedyś brałam. Teraz nie, bo lekarz stwierdził, że skoro od Clo boli mnie głowa, to metformax jeszcze nasili bóle. Jednak muszę pogadac z lekarzem o takim zestawie(metformax i femara), bo gonal i clo nie daje żadnych efektów. Ja też mam dziecko, ale po laparoskopii, a teraz staram się od grudnia o drugie. Lekarz chciała abym od następnego cyklu odłożyła clo i brała tylko Menopur.

Gość pco
Surfitka, powiedz mi co to w ogóle za lek ta femara, dlaczego wywołuje owulacje przy PCO, bo jak zobaczyłam ulotkę w necie to zdębiałam...

Gość pco
Juz trochę poczytałam o tej Femarze i rzeczywiście u wielu osób u których nie działa clo, femara działa! Na prawdę dziękuję za podpowiedź, bo nigdy o takim leku nie słyszałam, po mimo że leczę się w profesjonalnej klinice w Wawie.

Hello! Ja tez biore na wywolanie owulacji - Metformin 500mg. Czy macie jakies opinie na temat tego leku?

Gość pco
Z tego co wiem to jest lek wspomagający leczenie przy PCO. Ale nie jest to lek typowo wywołujący owulacje. Raczej dodatek np do clo.

podnosze.... ciekawi mnie co brałyście na owulacje... ja clo, ale nie pomógł.... jeszcze mam poczekać troche ale lekarz wspomniał o tym leczeniu gonadotropinami.... zobaczymy co mi lekarz powie od kolejnego cyklu... słyszałąm ze niektóre piją ziółka... może któraś się wypowie?

Gość tatami 85
Ja pilam ziolka o. Sroki mieszanka nr 3 z tego co pamietam, niestety nie wywolaly u mnie owulacji, ale zauwazylam inne pozytywne skutki: piekna cera!!!naparwde az kolezanka sie mnie pytala co robie bo mam cere jak lalka:D ale to w drugim cyklu w pierwszym pryszcze byly, paznokcie ladne byly, mialam wiekse libido no i jeden jajnik byl czysty:)przed stymulacja przerwalam nie chcialam kombinowac, na owu bralam clo zadzialalo dzieki Bogu juz w pierwszym cyklu, udalo sie w drugim! no i metformax i luteina po owu az do @...teraz tez mysle jak to bedzie przy drugim, czy szybko sie uda czy sie uda?!?i chyba powtorze tamten schemat,trzymam kciuki!!!!

Gość załamana2012
ja bralam clo dla mnie byl idealny:) dalej nie pomoge bo nie wiem:/ mam pytanie do dziewczyn moze ktoras moglaby mi pomoc.....M ma kiepskie nasienie gin odradzil stymulacje bo to bezsensu....nie wiadomo kiedy M sie poprawi...ale czy sa jakies leki ktore mozna brac aby mniec owulke np z rok????bo te inne sa mocniejsze.....np clo mozna brac 3 cykle....sa jakies mniej inwazyjne???????

Gość bziiiiiiiiiiikkkkk
mój mąż ma mało nasionek ale , ruch jest chyba nie najgorszy bo 3% ruch progresywny , 45 % wolniejszy, czyli ten średni a bez ruchu 40% , 75 % o prawidłowej budowie , jak myślicie mamy szanse na dzieciątko ? ja mam też cykl stymulowany clo

Gość Nadda86
hej, mieszkam w Danii, bralam puregon@, jest bardzo dobry, po nim rosly mi pecherzyki a po clomofine nie rosly, a na pekniecie dostalam ovitrelle

Gość bziiiiiiiiiikkkkkkkkk
clostybegyt jest to lek wspomagający owulacje

U mnie jest jak narazie podejrzenie policystycznych jajników, miesiączki nie mam w ogóle... w tamtym roku we wrześniu kupiłam mieszankę nr.3 o.Sroki, nie wiem czy owulkę miałam, bo testów nie robiłam, ale przynajmniej wywołałam sobie okres. Teraz piję od kilku dni tą mieszankę i czekam na objaw owulacji, testy mam i jak tylko wyjdzie pozytywnie, to staram się o dzidzię:) Mam ogromną nadzieję, że wreszcie mi się uda zajść w ciazę... Trzymajcie za mnie kciuki:)