Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xnochodztuux

Brak przedniego zęba. ;(

Polecane posty

Witam! Od 5 lat nie mam przedniego zęba. Gdy kiedyś jechałam rowerem, to się wywróciłam i go straciłam ;(((( Mam teraz 15 lat i bardzo mi to przeszkadza. Kiedyś było mi to obojętne, ale teraz nie mogę z nikim porozmawiać, a o chłopaku to nie mam co wspominać. Nie mam na to pieniędzy. Moja mama jest dziwna, bo gdy mówię, żeby poszła do dentysty się spytać, to Ona mówi, że mogę to sama załatwić ;/ Mam bardzo trudną sytuację w domu i nie mam pieniędzy na tak kosztowne zabiegi. ;( Więc nie wiem co mam w tej sprawie robić. ;(((((((( W tej chwili mogę tylko płakać w poduszkę ;(( -.-

Niestety zabieg jest kosztowny, a twoja matka nienormalna :o ...

Gość haha dobre sobie
most ok 600zł kosztuje dziwne że ci sie zęby nie zeszły :P

Gość olix x
Idź do dentysty w Twojej przychodni i powiedz jaki masz problem!!!!!!!!!! Zabieg jest kosztowny prywatnie, ale cuda zdarzają się także w NFZ. Trzymam za Ciebie kciuki

Gość 878979090
Ja słyszałam że NFZ zeby przednio tzn.do czwórki włącznie refunduje... Może niepotrzebnie się męczysz z tym zębem. Dzieci tez mają często lepiej- np. wiem ze często w szkołach dzieci mają na NFZ normalne plomby światłoutwardzalne a nie te gówniane z amalgamatu. Ja też straciłam dwójkę i łaziłam z nią rok, a raczej bez niej. Ale jestem dorosła, miałam korzeń, tylko ząb się ułamał przy podstawie. Poszłam, dał mi facet taką wstawkę z wklókna szklanego.Potem na tym zrobil mi ząb jak nowy, z plobmy, wygląda super. Zaplaciłam 400 zł.

Gość haha dobre sobie
własnie na nfz 600 :P robią plomby biał e za darmo do 4 ale żebow nowych nie wstawiaja na kase chorych .

Gość rtdfdffgfg
nie rob mosta, bo mostem zniszczysz sobie przy okazji dwa sasiednie zeby. zrob sobie implant, koszt jakies 3 tysiace, mozesz wziac kredyt.

Gość hahahiha
15- latka kredyt- haha moze jeszcze studencki?