Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jankka

Ile pokarmu podawac noworodkowi w 5 dniu?

Polecane posty

Gość jankka

Ile pokarmu podawać w 5 dniu ? w szpitalu podawali ze około 30 ml, ale mała jest dalej głodna w ksiazce wyczytałam ze od 30 do 60 nie chce przesadzić?

do 60 ml ale u mnie w szpitalu zalecali max 50 ml mieszanki

Gość lulunadobranoc
do 50 ml, mnie w szpitalu też kazali podawać do 50 ml (mój zjadał 40 ml w 4 dniu życia)

Gość jankka
czyli 50 ml co 3 godziny ? tak ci zalecali?

Gość lulunadobranoc
tak co 3 h do 50 ml

Gość lulunadobranoc
oczywiście ja budziłam dziecko na karmienia tak żeby dostawało ten pokarm co 3 godziny ale pediatea mnie ochrzanił , także jak twoje będzie akurat spało to daj mu spać a wtedy może się okazać że zje troszkę więcej. Pamiętaj że możesz przygotować te 10 ml więcej i jak doje do końca to też nic mu się nie stanie (dziecko potrafi zjeść tyle ile faktycznie potrzebuje.

Gość NIEmoralnaaaaa1333
tyle ile będzie chciał.

Autorko słuchaj , mnie lekarz powiedział że u dzieci apetyt się wacha i są róznice pomiędzy jeddnym a drugim noworodkiem. Jeden maluch zje 40 ml i jest pełny a drugi zje 60 ml także wyczaj najpierw jak jest z twoim maluchem bo może być tak że zwyczajnie 40 lub 50 ml mu nie wystarczy. Przygotuj 60 ml i sprawdź ile zjada i co jaki czas.

no nie, nie:D nie tyle ile będzie chciał bo to jest mieszanka a nie mleko z piersi także syn mojej znajomej jaby mógł to zjadłby 120 ml w 7 dobie życia ale dostał potem bóli brzuszka i prężył sie bardzo i lekrz zalecił jej trzymać się tabeli bo jednak mieszanki są ciężej strawne niż mleko z piersi.

Gość jankka
dziekuje , potestujemy

Gość NIEmoralnaaaaa1333
a skąd wiadomo ze chodzi o mieszkankę? autorka tego nie napisala. a w 5 dniu życia zazwyczaj karmi się piersią. w kazdym razie ja napisałam ze tyle ile bedzie chciał i chodziło mi o naturalny pokarm. a co do mleka sztucznego to nie pamietam, ale w szpitalu mowili o proporcjach więc skoro dopiero co wyszłas to powinnas pamiętac

Gość NIEmoralnaaaaa1333
miało być o mieszankę *

Gość ewcia krewcia
tu na pewno chodzi o mleko modyfikowane bo gdyby chodziło o mleko z piersi to wiadomo że na raz niemowle wyssie zawsze mniej niż porcja modyfikowanego gdyż z piersi na raz w 5 dobie życia malucha nie ma aż takiej ilości mleka.

Gość cp wy za glupoty piszecie nosz
ze w piersi nie ma 50 ml mleka?? w 5 dobie jest wlasnie anwal mleka i mozna odciagnac nawet 200 ml! a jesli chodiz o mm to nalezy sie trzymac tabelki zeby dizecka nie rpzekarmic i ew przepajac woda. a dlaczego nie karmisz piersia?

Gość karakua29
Ja dostałam nawału dopero w 7 dobie życia dziecka a w 5 dniu czyli na drugi dzień po wyjściu ze szpitala to sama siara leciała i to małe ilości ale wszystko to zalezy od fizjologii kobiety . Nie kazdy ma nawał już w szpitalu a raczej mnie połozna mówiła żeby się ni eprzejmować bo laktacja zazwyczaj rozkręca się powoli i nawał następuje na 7 dzień lub 6 dzień

Gość taki fajny temat
jesli piersią to na żądanie i tyle ile chce.

Gość 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Ja dawalam 90 ml co 4 godz.-bo tak na karmienie budzil sie moj noworodek i tyle wypijal. Jak mial 2,5 mies. to pil juz 150 ml-przecietnie co 3,5-4 godz.