Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba mało... ??

Czy tyle ubranek na r56 wystarczy ?? PROSZĘ O ODPOWIEDZ

Polecane posty

Gość chyba mało... ??

Witajcie mam dylemat... Jestem w 35/36 tyg ciąży i zastanawiam się czy tyle ubranek wystarczy na rozmiar 56 czy nie będzie ich za mało? Mama twierdzi że wystarczy... bo dziecko szybko wyrośnie... ale mi się wydaje że to będzie zdecydowanie za mało. mam tak : Body dł rękaw : 6 szt Body kr. rękaw : 4 szt Śpiochy : 4 Pół śpiochy : 1 Kaftaniki : 4 Pajace : 3

Gość tgttgt
wszędzie piszą,że powinno się mieć po 7 sztuk. bo co zrobisz jak ci dziecko 4 razy po rząd uleje i zamoczy ciuch, będziesz prała na szybko, a dziecko gołe?

Gość fgtyjtui78i6
pewnie ze mało,a gdzie jakies ciuszki na zmiane jak dzidzius się bedzie ulewał po kilkka razy albo zrobi kupe która sie :wyleje" z pampersa? chybaz ze wolisz codziennie prac.dokup jeszcze ze 2-3 zmiany

Gość ofpnhhkbbvvbb
Jeśli będziesz codziennie przepierać ciuszki to wystarczy. Czasem dziecku się uleje czy też bokiem z pieluchy wyleci zawartość i trzeba przebierać. Ja miałam po 5-6 rzeczy z każdego ubranka

Gość Aneta222
jak na moje oko zdecydowanie za dużo :) To zależy od wielkości dziecka, ale mój synek miał 57cm jak się urodził.W szpitalu leżeliśmy tydzień, dawali swoje ubranka. Po wyjściu już nie wchodził w 56. Zawsze lepiej dokupić, jeśli zabraknie

Gość fgtyjtui78i6
ten kompplecik fajny,mozesz kupic,wez kup jeszcze cos na wiekszy romziar 62-68 np body czy kaftaniki,najwyzej powiniesz rekaw i bedzie na dłuzej,a dokup sobie ze 3 rampersy w sam raz na lato.

Gość ofpnhhkbbvvbb
No własnie, dokup rampersy

Moze dokup jeszcze z 2 zmiany, ale w wiekszym rozmiarze:-) Mojej sie nie ulewalo i nie przeciekalo z pieluszki, ale roznie moze byc. Najlepiej dokup, ale w wiekszym rozmiarze. No i moze jakes rampersy z 2 :-)

Gość fdftgrh
moim zdaniem spokojnie wystarczy taki malutki rozm. Ja miałam odrazu 62, nawet nie kupowałam 56. Dziecko urodziło się i miało 57. W rozm. 62 pochodziło (poleżało) 3 m-ce. Nie warto kupować tak maleńkich ubranek. Śmiało dokup sobie 62.

Gość Blanka ...
Wystarczy, zawsze jak ci braknie 56 to mozesz zalozyc 62 i tego rozmiaru wiecej kup. Moj chlopak urodzil sie dlugi 60 cm, ma miesiac a ja juz zakladam mu 68 !!! Rozmiaru 56 wcale nie nosil :)

Mało ! Moja córeczka miała: 10x body długi rękaw 10x body krótki rękaw 8x pajacyk 8x śpioszki 12x kaftanik Na początek tyle wystarczyło. Na początku niemal prałam codziennie!

Gość powinnaś coś dokupić
ale na rozmiar 62.

Gość 66amnecja
spokojnie wystarczy w takim małym rozmiarze. Lepiej mieć więcej ale już większe 62.

Gość Ewela 19
Trochę mało praktyczna ta lista jak na rozmiar 56, bo takie małe dziecko powinno się ubierać w proste ciuchy, a nie w kilka warstw na cebulkę, z których jest trudno rozebrać i w które jest trudno ubrać dziecko do przewijania, mycia, po ulaniu itd. Najlepsze dla takich maluchów są jednoczęściowe ubrania rozpinane na całej długości, które można założyć i zdjąć w minutę. Tym bardziej, że mamy lato i ubieranie dziecka w kilka warstw może przynieść rezultat odwrotny do oczekiwanego - czyli przegrzanie i w efekcie niechcianą infekcje. Kaftaniki w ogóle można w dzisiejszych czasach odpuścić. Skomplikowane kilkuczęściowe ubrania są dobre dla większych dzieci (od rozm. 62), a nie noworodków. Body dla noworodka są ok o ile są rozpinane kopertowo, ale teraz w lato to nie ma co ich zakładać pod pajace i śpiochy, bo się dziecko ugotuje, no chyba że są zakładane jako samodzielne ubranie w bardzo gorące dni. No ale to tylko moje zdanie... i nie każdy oczywiście musi się z nim zgadzać.

Gość po co ci tyle w rozmiarze 56?
wyrośnie ci dzieciak w drugim miesiącu życia!

Gość po co ci tyle w rozmiarze 56?
ja w rozmiarze 56 miałam 2 pary wszystkiego. Jak zabrakło - ubierałam re dwa rozmiary większe. Przecież takie dziecko nawet się samo nie rusza!, z boku na bok się nie przekręci!

Gość mamamjsjsjjjs
a mnie stac kupowac rozmiar 56 i mialam po ok 10 bodow z dl rekawem, ok 6 z krotkim, 3 spiochy, 3 rampersy, 5 pajacykow i z 4 czapeczki typu "smerfetka", nie rozumiem kupowania wiekszego i podwijania, wywijania, dajcie spokoj :| sobie tez kupujecie za duzo bo moze wam sie utyc? :/

Ja tez teraz kompletowalam wyprawke i ubranek w rozmiarze 56 mam stosunkowo malo wiecej zakupilam w rozmiarze 62 . Nic sie zlego nie stanie jak braknie ci na zmiane i ubierzesz wieksze troszke . wszyscy mi tak radzili i tak tez zrobilam:) Pozdrawiam

u mnie zanosiło sie, że będzie duże dziecko no i taka była ;) 4250g i 57cm dluga. Kupilam jedno body ta na wszelki wypadek w rozm 56 ale jak spojrzałam na córke i potem na to ubranko to mi sie śmiać chciało ;) nawet by sie w to nie zmieściła. miałam chyba 4 komplety (kaftanik + śpiochy) w szpitalu ale córka bardzo ulewałą na początku i mama dokupiła kolejne 4 ;)

Gość lakim*
oczywiscie ze wystarczy zobaczysz jak duze urodzi sie twoje dziecko jezeli malutkie to zawsze mozna ubranka dokupic przeciez nie zyjesz na pustyni moje dziecko urodzilo sie z waga 3750 a dl 60 cm i w ubranka w rozmiarze 56 ktore kupilam juz nie weszlo wszystkie nowiutkie oddalam kolezance

Gość do mamamjsjsjjjs
a my ni rozumiemy takich idiotek jak ty

Gość mamamjsjsjjjs
do 'do mamamjsjsjjjs ' no popatrz, kulture osobista to ty masz na bardzo wysokim poziomie buchhahaha :) wspolczuje takiej matki tym biednym twoim dzieciom

Gość stara*ale*jara
Myślę,że spoko wystarczy. Zaraz pewnie zjawia się pierwsi gratulujący szczęścia i doniosą całą kopę...:) Jeszcze coś: Dziecko może być dłuższe. Ja urodziłam córcię-60 cm, waga-3.350. Taka chuda,długa glizda :) Dobrze,że kaftaniki i śpiochy kupowałam w jednym sklepie i zachowałam paragon, bo małżonek wymienił na większe...

Gość ciociaaaa
stara*ale*jara - to Ty nie pralas ubranek przed porodem....?

Gość strasznie duzo tych ubranek na
nakupilas i to w tak malym rozmiarze :O trzeba bylo od razu rozm 62 kupowac bo jak sie dziecko dlugie ur to nawet tych ubranek mu nie zalozysz bo na dzien dobry beda za male. I nie wierz w to co ci tu pisza o tym ciaglym ulewaniu bo moje dziecko wcale nie ulewalo i jak go ubralam po wieczornej kapieli tak wytzrymywal caly nastepny dzien bez przebierania . Wiadomo, ze jak npp sie obsikal to go przebieralam ale przy pampersach to sie rzadko zdarza.

Gość Wiadeeerkeoreor
Ja np swoje dziecko przebierałam z 5 razy dziennie, co w takim wypadku zrobisz?? aa i moja corka urodzila sie na 57cm, a chodzila w 56 ponad 3 tyg.