Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *Emilka*

Mam pytanie do Świadków Jehowy.

Polecane posty

Gość *Emilka*

Czy śmierć człowieka jest z góry przeznaczona przez Boga? Chodzi mi o werset z biblii księga joba 14;5 "gdy jednak jego dni są ustalone a liczba jego miesięcy postanowiona u ciebie gdy ty wyznaczyłeś mu kres którego nie może przekroczyć"

Gość *Emilka*
w czasie spowiedzi zaglądam księdzu pod sutannę po czym dokonuję na nim zuchwałej kradzieży kieszonkowej:classic_cool:

Gość *Emilka*
Nawet nie był śmieszny ten podszyw

Gość *Emilka*
z lubieżnym usmiechem na ustach zasadzam się w gołębniku sąsiada aby znienacka pokrywać moim kroczem niczego nie spodziewające się gołębie

Gość kto wierzy w takie bzdury
tylko idiota

Gość *Emilka*
Niech będzie że jestem idiotka. Kto mi wyjaśni? Kto czyta pismo Święte?

Gość *Emilka*
Bo zaczęłam studiować pismo święte ze świadkami. Dziś czytam Joba i niewiem jak to interpretować

ale wiesz ,zę ich Biblia jest przetłuaczona tylko na ich potrzeby ? Że przekład Biblii Nowego Świata jest podważany przez wszystkie kościoły chrześcijańskie ?

Gość żyrafa w motyle
śwadkowie Jehowy interpretują pismo św. dosłownie,więc dobrze zrozumiałaś,przynajmniej ja uważam,że dobrze

Gość *Emilka*
Ale nie takie zadałam pytanie. Czytam pismo święte nie z przekładu nowego świata. I nie widzę wielkiej różnicy jak dla mnie a miałam styczność z pismem przekładu nowego świata

Gość sdfdffdggfg
chyba jest tak jak myslisz, czyli kazdy ma wyznaczona date konca

skoro studiujesz z nimi to za chwilę będziesz musiała przejść na ich przekład - to tylko kwestia czasu . Powiedziali ci już ,że Jezus zanim przyszedł na Ziemię jako człowiek był w niebie archaniołem Michałem ?

Gość *Emilka*
Czytałam o tym ale do tego jeszcze nie doszliśmy. Licencja jesteś katoliczką?

nie - protestantką :) Ale cokolwiek wybierzesz - wybierz kościół chceścijański ,a do takiego ŚJ nie należą.

Gość *Emilka*
Czym się różni katoliczką od protestantki? Jakie są różnice w wierze?

Gość *Emilka*
Dokładnie jak SJ

powierzchownie podobnie tak to wyglada - ale dziabeł jak zwykle tkwi w szczegółach . Zapytaj swoich nauczycieli jaka role odegrał Jezus w zbawieniu człowieka a póżniej porównaj fragmenty , które cio wskarzą z innym tłumaczeniem , Rożnica będize na bank :) ŚJ nie uznaja Jezusa jako jedynej drogi do Boga co inne tłumaczenia wielokrotnie podkreślają a tym samym okłamuja ludzi . Nie śa też Kościołem a organizcja co ma wpływ na wiele ich działń . Wycofaj sie jeśli mozesz - każdy inny kościł chrzesijański będize lepsze niż on .

Gość fggfghjjhjhjh
a jak myslicie, czy kazddy moze stac sie takim jak jezus, uwolnic sie :)

Gość *Emilka*
Nie chodzę już do szkoły nie mam się kogo zapytac. Chciałam pójść do księdza porozmawiać ale jeśli pójdę to jestem pewna że opowie o tym na ambonie(jestem z niewielkiej wioski każdy tu się zna) bo wiem że on nie przepada za sj.

Gość MAX 22
Dziewczyny, myślę że życie na ziemi tu i teraz jest bardziej interesujące niż tzw. studiowanie pisma św. Zostawcie to dla specjalistów którzy zajmują się tym poniekąd zawodowo. A Wy cieszcie się życiem, zwiedzajcie, kochajcie się i rozmnażajcie jak musicie ale nie starajcie się zgłębiać czegoś do czego nie macie przygotowania.

Gość *Emilka*
Ale mi to sprawia przyjemność. Więc dlaczego miałabym przestać? Poznaje nowych ludzi, mamy ciekawe tematy do rozmowy.

Gość *Emilka*
Studiowanie pisma świętego nie wyklucza cieszenia się z życia zwiedzania itp

Gość malutka fibunia
jakby tak kazdy zyl jak swiadkowie jehowy to by ten swiat byl lepszy.nie bylo by wojen itd.zaden przy zdrowych zmyslach swiadek jehowy nie wezmie broni do reki.

MaX - świetne podejście do życia :) a kiedy masz zamiar zajać sieswoim życiem duchowym ? autorko - bardzo dobrze ,ze cie to interesuje , wbrew pozorom to wcale nie jest dla " specjalistów :;) tylko dla ludzi żyjacych i majacych troche serca i rozumu .

Gość będziesz musiała uznać,że
dinozaury to dzieło szatana,a wiek Ziemi i metoda węgla c14 to bzdury !naprawdę tego chcesz? nie lepiej samemu szukać niż zdawać się na mało wiarygodne by nie powiedzieć ze durne kombinacje myślowe ? aczkolwiek śj to mili ludzie ale co to ma wspólnego z prawdą? chociaż są tacy co lubią jak im się wodę z mózgu robi...dla jasności wierzę w Boga ale NIE W ŻADNĄ RELIGIĘ!

Gość *Emilka*
A wracając do tematu kto mi odpowie na moje pytanie heh:)

ja też mam pytanie do świadków...dlaczego jesteście tacy łasi na kasę i po co ludziom robicie sieczkę z mózgu?

Gość MAX 22
Hi, hi jak powyżej w Boga wierzę ale nie w żadną religię która została stworzona dla własnych korzyści i interesow. Uczcie się dziewczyny i dużo czytajcie , ja mam tyle lat że niedługo będe miała okazję przekonać się jak to właściwie jest to wtedy Wam napiszę.