Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarzyna1234

Czy to ciąża?

Polecane posty

Hej! Mam problem.Otóż od miesiąca nie mam okresu czuję od dwoch dni zgagę i zdarzało się że brało mnie do wymiotów i na dodatek mój mąż ostatnio zauważył zabarwienie skóry na moim czole.Można by powiedzieć że to są wczesne objawy ciąży.I tu tkwi problem ponieważ robiłam 2 testy po 7 dniach spodziewanego zapłodnienia i wyszły mi negatywnie.Dodam że były to 2 różne testy.Czy to możliwe że testy się pomyliły?Co ja mam zrobić w takiej sytuacji? Zrobić 3 test?A jak wyjdzie znowu negatywnie a dolegliwości nie miną?Prosze pomóżcie mi bo ta niepewność i zastanawianie się czy jestem w ciąży (z czego bym sie bardzo cieszyła) czy nie już mnie dobijają...

Gość mkiuyuyreer
testy sie robi w dniu spodziewanej miesiaczki, nie wiem czy wczesniej wychodza czy nie. zrob jeszcze jeden teraz albo bete zrob

Gość plplplpl ddddd
nie wiem na co czekasz?! niby chcesz miec dziecko ale do lekarza to ci nie spieszno? mi sie okres spoznial jeden dzien i juz test robilam, wyszedl pozytywny i mimo iz wiedzialam, ze jest jeszcze za wczesnie zeby lekarz mogl potwierdzic ciaze, to i tak do niego poszlam. A ty na kafe pytasz co robic :O

Moja pierwsza ciąża (o której dowiedziałam się w 8tyg poprzez zrobienie 2 testu)skończyła się poronieniem pomiędzy 8-10 tyg dlatego też teraz chce wiedzieć wcześniej o ciąży.Przy ostatniej wizycie u pani ginekolog (która leczyła mnie po zabiegu usunięcia martwej ciąży) stwiedziła że wszystko jest wporządku i żebym zgłosiła się do niej jak już będę w ciąży dlatego chce być najpierw pewna że jestem w ciąży żeby wiedzieć z czym ide i żeby niewydawać kasy na marne (bo ja chodze prywatnie).Pozatym skoro jestem we wczesnej ciąży a ginekolog tego jeszcze niewykryje to po co mam isc do niej?Ja mam nieregularne miesiaczki (w kazej chwili o kazej porze w każdym miejscu) wiec trudno wyliczyć pierwszy dzień miesiączki.A martwi mnie to że już od miesiąca jej nie mam a do tej pory miała co miesiąc.Pozatym o ile wam wiadomo brak miesiączki niekoniecznie musi być objawem ciąży.A pytam na tym forum bo sama nie wiem co robić i niemam kogo się poradzić pozatym dobrze wiedzieć czyjeś zdanie...

Zrób betę, będziesz wiedziała mniej więcej, w którym tygodniu jesteś. Jak już będzie taki tydzień, że lekarz zobaczy ciążę na USG to idź do lekarza.

A te objawy, które wymieniłaś to są za przeproszeniem chuj, a nie objawy.

Gość Koniecznie zrob test
bo jesli poronilas to powinnas cos brac teraz... luteine czy duphaston, daj znac

W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów przez pierwszy miesiac później dopiero zaczęły mnie boleć piersi.Więc chyba nie dziwota że mam takie objawy a nie inne jeśli to [rzez ciąże która może być początkującą ciążą.Tak brałam luteine i nie tylko byłam pod stałą kontrolą ginekologa ale już wyleczyłam się:) (Jeśli mogę to tak nazwać).Dzięki za odpowiedzi i napewno dam znać.

Gość beta hcg
to badanie krwi

Hej! Przeżyłam szok.Dowiedziałam się dzisiaj od lekarza że przez badanie krwi nie można wykryć ciąży.Dał mi skierowanie na inne badania i powiedział że skoro podejrzewam że jestem w ciąży radzi mi iść do ginekologa bo nawet jsak jestem we wczesnej ciąży to on i tqak wykryje.Głupia teraz jestem i wróciłam do punktu wyjścia...

"Dowiedziałam się dzisiaj od lekarza że przez badanie krwi nie można wykryć ciąży." Jakie badanie? Krew można badać pod różnym kątem. Jeśli zrobiłaś podstawowe badania, dajmy na to na leukocyty, czerwone krwinki, OB itp. to na podstawie tych badań oczywiście, że nie można wykryć ciąży. Na podstawie badania krwi określającego poziom gonadotropiny kosmówkowej czyli właśnie hormonu zwanego też beta-HCG jak najbardziej można.

Gość wiesiłek
a czy ty nie mozesz zrobic testu?

Skoro chciałam żeby mi wykryli przez badanie laboratyjne ciążę to lekarz znający się na tym sam chyba powinnien mnie skierować na odpowiednie badanieNawet jak bym się pomyliła w nazwie to powinien mnie poprawić i żadnych badań jeszcze nierobiłam. Ps:"wisiłek"- najpierw przeczytaj temat od początku a dopiero potem odp.

Widać to nie był lekarz znający się na tym. 🖐️ Skoro wydajesz kasę na testy apteczne to może wydaj na test z krwi. Koszt 30-50zł. Albo idź do ginekologa, może ginekolog da Ci skierowanie, chociaż nie jestem pewna czy jest to praktykowane.

Gość wiesiłek
robilas te testy za wczesnie. 7 dni od seksu? Czy ewentualnej implantacji? Zrob kolejny test. Ile Ci sie spoźnia okres?

Ostatni test (w sumie 3 zrobilam) robiłam we wtorek wiec wydaje mi sie ze skoro mam juz objawy (jesli to sa objawy ciazy) to i test powinnien wykryc ciaze.Szczegolnie ze od kilku dni odczuwam bol piersi a nigdy przy okresie mnie niebolaly.Przy pierwszej ciazy tez tak bylo ze bolaly mnie piersi zrobilam test i wyszedl mi negatywnie a nastepnego dnia dostalam okresu.Po miesiacu zrobilam test i okazalo sie ze jestem w 8mies ciazy czyli prawdopodobnie wtedy gdy mnie bolaly piersi juz bylam w ciazy.Co do miesiaczki trudno mi jest powiedziec ile mi sie spoznia bo zawsze mialam nieregularne miesiaczki ale mialam co miesiac.W czerwcu wogole niemialam a ostatnia miesiaczke mialam w maju 22-26...Sama juz nie wiem co mam o tym sadzic...:(

Sorki pomylilam sie w tekscie.W 8tyg ciazy.A 2 pierwsze testy robilam po 7 dniach od prawdopodobnego zaplodnienia.

No i sprawa się rozwiązała ponieważ jestem w ciąży z czego bardzo się cieszę.Muszę tylko poczekać na ginekologa który jest na urlopie no i mam nadzieję że nie powtórzy się sytuacja z pierwszej ciąży i że wszystko będzie dobrze.Trzymajcie kciuki za mnie.Pozdrawiam:)