Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pączkijakbuły

Pomocy :( Donuts, pączki jak BUŁY

Polecane posty

Gość pączkijakbuły

Cześć dziewczyny, postanowiliśmy dziś z moim facetem zrobić pączki donuts, nie smażone, tylko pieczone wg przepisu http://mojewypieki.blox.pl/2009/02/Pieczone-paczki.html i http://zwegowani.pl/pieczone-paczki-donaty/. Nie wiem co zrobiłam źle, ale wyszły jak buły :). Nie są takie puszyste w środku tylko dość ubite i bułowate. Wcześniej jak robiliśmy rogaliki drożdzowe też wyszły bułowate, więc domyślam, się że popełniamy ten sam błąd ale nie wiem jaki. Ma jakaś doświadczona cooking-kafeterianka pomysł dlaczego tak się zrobiło?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pączkijakbuły
:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wkurwionaaaa.aaaaaaaa
pewnie za duzo drozdzy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość misiowa gogogog
zle wyrobione ciasto, za slabo wyrosniete?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niezaspokojona koteczka
przecież piszę ,że są inne od naszych "bardziej sprężyste i treściwe"czyli takie jak piszesz powinny być bułowate (ubite) przepis jak najbardziej poprawny ,ewentualnie możesz mieć problem z mąką ,ja do takich wypieków używam 450 z 500 lub 600 wychodzą strasznie ciężkie ciasta ,czasem zrobi się zakalec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pączkijakbuły
Ale sa bardzo bułowte, w ogóle nie mają takich fajnych oczek w środku :) Mąka typ 500, zaczyn drożdzowy być może wyszedł nie do konca dobrze, ale i tak nieco urosły. Może to być wina zaczynu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×