Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asienkaasienka141414

PASZPORT DLA DZIECKA

Polecane posty

witam drogie Mamy!:) mam pytanie... -otóz rok temu wyrabialam dziecku paszport (wazny rok) , mialam zgode z sądu ,poniewaz byly mąz nie chcial sie zgodzic.. i jesli teraz chce przedluzyc waznosc paszportu, to musze ponownie zakladac sprawe w sądzie, czy moge poprostu stare zaswiadczenie wziąsc do urzędu?ze mam zgode sądu z tamtego roku? z gory dziekuje za odp!

wiesz co wydaje mi sei ze takie zaswiadczenia tez maja jakas tam date przydatnosci np. kilka miesiecy . Mozesz sprobowac zalatwic cos z tym zaswiadczeniem jak nie to w urzedzie ktos cie napewno poinformuje co z tym dalej zrobic. moze bedzie tylko wystarczajace np. duplikat tego zaswiadczenia z archiwum sadowego:) Pozdrawiam!

ja wlasnie mam duplikat ,ale z początku tego roku.

ile takie pozwolenie jest wazne, sad raz wyda pozwolenie i juz mozna co roku na podstawie tego pozwolenia wyrabiac paszport dziecku ??

Gość asienkaaaaaaaaaaaaaa
prosze o pomoc

Gość asienko a gdzie chcesz
wyjechac bo dowod mozna wyrobic dla dziecka tymczasowy, i chyba nie trzeba zgody :) nic nie kosztuje :) dowod jest na 5 lat

Gość kumata nie kumata ...
Nie wiem, czy mozna wyrobic dowod tymczasowy, to chyba zalezy, ile dziecko ma lat? Z tego, co wiem, dziecku do 5 r.z. wyrabia sie paszport tymczasowy, wazny rok. Potem juz mozna 5-letni wyrobic.

aby wyrobic paszport,tez trzeba zgode ojca.. ja mam zgode wydaną przez sąd-rok temu byla sprawa o wydanie zgody.. i chodzi o to,ze nie wiem czy to jest wazne jeszcze,ta zgoda... czy musze robic co rok sprawe w sądzie."???

a dziecko ma 6lat.

Gość asienkaaaaaaaaaahaaaaaaa
czy mial ktos podobne doswiadczenia i wie jak to jest??