Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubaska3222222

jem jak zawsze a tyje

Polecane posty

Gość grubaska3222222

musze sie wyzalic, wyplakac, wyrzucic z siebie, moze ktoras z was tez przez to przechodzila? jestem w 30 tyg c, jem normalne posilki, jak zawsze, ale strasznie mi waga idzie w gore, ostatnio moj ginekolog prowadzaca naskoczyla na mnie ze mam przybierac kg na miesiac a nie jak mnie sie zdarzylo 5 kg w miesiac :/ od poczatku ciazy bylam bardzo aktywna, praca, czeste spacerki, basen, od tygodnia niestety siedze w domu, nie moge pracowac ze wzgledu na zagrozenie wczesnym porodem(skrocona szyjka), chociaz staram sie czesto spacerowac i pomimo tego pracowac troche w domu, ruszac sie a nie ciagle lezec plackiem, musze uwazac i staram sie, jak cos robie to powoli z przerwami- ze wzgledu na moj stan ...ale wlasnie boje sie ze zaczne wiecej tyc :/ nie wiem czy to nie wina np cukrzycy ciazowej, robilam ostatnio test na glikemie i moja ginekolog poinformowala mnie ze wynik jest lekko anormalny i musze powtorzyc test tym razem z przerwa 2h :/ juz niewiem co robic, mam nic nie jesc???? nie jem smieciowego jedzenia, zadnych zupek w proszku, bialego pieczywa, slodyczy itp slodkich owocow, np owoce lesne uwielbiam, warzywa uwielbiam, zwlaszcza teraz kiedy jest sezon jem tego wiecej,jogurty tylko naturalne- uwielbiam, juz mi brak pomyslow co jest ze mna nie tak nigdy w zyciu tyle nie wazylam najwiecej wazylam 55 kg, teraz w 30 tc waze 65 kg :( ale jeszcze miesiac temu wazylam 58 kg :(

Gość wydaje mi się, że ten Twój
nagły skok wagi jest spowodowany tym, że przestałaś prowadzić aktywne życie. Uprawiałaś sport to waga stała w miejscu a teraz przestałaś i waga rośnie. Musisz niestety ograniczyć trochę jedzenie by waga aż tak szybko nie rosła.

Gość ggghghfdfg
ja w ciązy przytylam 30kg!! wazylam 80kg, bylam jak słoń.. i tez nie jadlam byle czego

Gość kumata nie kumata ...
Ja tylam ok.2 kg na m-c, pod koniec w 7 i 8 miesiacu przytylam po 3 na m-c... Moj gin byl zadowolony, bo w sumie zanim zaszlam w ciaze bylam na skraju niedowagi... w sumie przytylam 18 kg, ale wyniki badan mialam idealne. Startowalam z waga 44 kg a przed porodem mialam 62. jadlam to, na co mialam ochote, czasem nawet pizze, zapiekanke, czy kebab albo batonik Bajeczny-nie czesto, ale gdy mialam ochote to musialam i juz-inaczej chodzilam wsciekla :D

Gość ja jestem w 31 tyg ciązy
i przytyłam już 12kg :( ważę już 63,5... do tej pory piłam duzo soków, ale od niedawna przerzuciłam się tylko na wodę, na sniadanie płatki na mleku lub jogurt bo wapń potrzebny, potem obiad jakies czerwone mięso, szpinak- bo żelazo, kolacja-kanapki z pełnoziarnistego pieczywa z serkiem, pomidorem.........ja jem tak od dawna, dużo się ruszam bo mam w domu dosc strome schody i wc na samej górze, po schodach wchodzę i schodzę conajmniej z 60razy dziennie, do tego spacery, zakupy, gotowanie obiadu, sprzątanie....a mimo to az tyle przytyłam ja mysle że chyba nie ma się na to wpływu, moze to wina hormonów, ale uwazam ze jak zawsze byłam szczupła to i po ciązy szybko wrócę do dawnej wagi

Gość a jak wyniki
? przecież większe przybieranie na wadze w ciągu miesiąca niż 5 kg świadczy o zatruciu ciążowym

Gość strasznie duzo tych ubranek na
ja jestemw 35tc i przytylam tylko 9kg a to dlatego ze mam bardzo duzo ruchu przy moim 2 letnim synku. Dieta to nic najwaniejszy jest RUCH!!!