Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajansiara

UZYWACIE DUŻO KOSMETYKÓW DO TWARZY?

Polecane posty

Gość fajansiara

jak wyglada wasza pielegnacja? Uzywacie kremów pod oczy, serum, maseczek, peelingów? Ja 2 razy dziennie myję skórę żelem antybakteryjnym rano-krem ochronno nawilzający do skóry tłustej i mieszanej wieczorem nie uzywam kremu tylko nacieram skorę mlekiem 1 raz w tyg peeling i 2 lub 3 razy maseczka z miodu pszczelego lub z zieloną glinką z Ziaji.

Gość ex-gurlfriend
mleko jest swietna pozywka dla bakterii, wiec jak masz problemy tradzikowe to nie jest to najlepsze wyjscie... (wnisokuje ze masz bo piszesz o zelu antybakt.) ja myje twarz i rano i wieczorem mleczkiem albo zelem, uzywam kremow pod oczy, serum nawilzajacego (na wieczor, rano tylko krem) oczywiscie krem przeciwzmarszczkowy i olejek do twarzy, ale nie tak zupelnie co dzien.

Gość ex-gurlfriend
stosuje regularnie w miare maseczki do twarzy oraz hydrolaty zamiast tonikow

Dobra ta maseczka Ziaji? Dzisiaj kupiłam ale nie robiłam jeszcze :) Ja codziennie używam toniku - rano i wieczór, żel-krem na wieczór i jak potrzeba to mleczko do demakijażu. Mam fioła na punkcie peelingów i maseczek :)

Gość fajansiara
ta maseczka szału nie robi, ale ogolnie ok, troche zwea pory i oczyszcza ale syfów nie leczy

Gość ex-gurlfriend
kojaca czy tam lagodzaca z ziai jest super, ona chyba ma czerwona glinke. i aloesowa l'biotiki genialna jest,

Gość fajansiara
a krem z filtrem? ja staram sie uzywac caly rok... teraz akurat mam tylko spf8 :/ ale jak jest ostre slonce uzywm wysokiego filtra

Gość ex-gurlfriend
bazienka to ty nie myjesz buzi przez tym tonikiem?

Gość fajansiara
tak mam problemy z trądzikiem ale lekkim. Nie zauwazylam zeby mleko mi go zaostrzyło. Ale fajnie wygladza mi skórę i wolę wcierać już te mleko niz kolejną porcję chemi która i tak zatka mi pory.

Gość fajansiara
pśp wczoraj nie byłam tu sobą :classic_cool:

Gość fajansiara
żebyś spier­dalała :) bo raczej nie odnajdziesz się tutaj w tym temacie 🖐️

Gość są ideałami bo ich nie znasz
dobry krem do twarzy na noc, pod oczy sporadycznie (jak mi się przypomni), raz na jakiś czas peeling, łode świenta maseczka i do mycia żel. to wszystko. cera mieszana, bez wyprysków (czasem się jakiś zdarzy, ale rzadko).

A inne jakieś maseczki polecacie? O oczyszczające mi chodzi... albo peelingi Ja ostatnio kupiłam peeling z Kolastyny "czysta formuła" , totalnie NIE polecam Soraya "care control" ma bardzo fajną maseczkę drożdżową - polecam Jeszcze Perfecta peeling drobnoziarnisty, taki w saszetce bardzo fajny jest

Gość majeureee
Rano czasami tonik Ziaji, wieczorem do zmycia makijażu żel Nivea Visage Young i potem obowiązkowo klasyczny krem Nivea, mam dosyć wrażliwą cerę i wiele innych kremów wysusza mi skórę :)

Gość ex-gurlfriend
"wolę wcierać już te mleko niz kolejną porcję chemi która i tak zatka mi pory." dlatego ja uzywam kosmetykow naturalnych tudziez organicznych 🖐️

Gość ex-gurlfriend
z alterry maseczki sa dobre. ale jak ja stosuje np czesto bardzo olejki do twarzy to wtedy skora nie potrzebuje tak maseczek czesto.

Gość są ideałami bo ich nie znasz
polecam peeling lirene gruboziarnisty. maseczki lubię tylko peel-off, żeby się nie pierniczyć za bardzo ze ścieraniem.

Gość takasiakaiowaka
Używam żelu do twarzy z peelingiem, jakiś tam biedronkowy czy carrefourowy

Peel off też mam ;) Kiedyś tylko takie używałam ale od jakiegoś czasu testuje właśnie te normalne :) Zwłaszcza jak mam w wannie poleżeć to tamta mi zasychać nie chce ;)

Gość ex-gurlfriend
pśp duzo uczyliscie sie o skladach kosmetykow?

Gość ex-gurlfriend
a bylabys w stanie powiedziec, patrzac na sklady dwoch produktow, czy jak sie je zmiesza, to zajda jakies niefajne interakcje?

Gość ex-gurlfriend
kurwa juz nie wiem kogo mam pytac, bo nikt nie wie :O