Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Huzarnik

Język Rosyjski

Polecane posty

Może ktoś napisać 10 zdań w języku polsik i mrosyjskim na temat co lubi jeść co lubi pić co zamawia w restauracji.Będę bardzo wdzięczny.

Gość Ropterr
czy tego języka koś się teraz uczy ?

Panawiam prosbę.Może wieczorem jest ktoś kto uczy/ł się języka rosyjskieho ??

Gość cała prawda, tylko prawda
A co jest trudnego w napisaniu tych zdań? To ma być dialog, czy jakiekolwiek zdania? Nazwy potraw? Menu? Konkretniej.

Sorry, nie przeczytałem dokładnie Twojego posta. Już wiem o co chodzi

10 zdań w języku rosyjskim na temat tego co lubię pić,jeść,co zamawiam np. w kawiarni

piszę :) cierpliwości

Na śniadanie lubię jeść kanapki z chlebem, masłem i serem. Obiad to zupa i drugie danie, które przygotowuje mama. Moja ulubiona zupa to pomidorowa a drugie danie to ziemniaki z kotletem schabowym i sałatką. Pić lubię mleko, herbatę i kawę. Moja kolacja, to przede wszystkim, czekoladowe płatki. Kiedy idę do restauracji zwykle zamawiam na pierwsze danie kapuśniak, na drugie pieczona kaczkę z jabłkami a na deser lody. Do picia zamawiam herbatę, coca colę lub kawę. Lubię także warzywa i owoce. Jedzenie w restauracji jest dobre ale najlepsza jest kuchnia mojej mamy.

Ja niestety też nie wiem ale zaufam Tobie.Sytuacja jest taka że język rosyjski jest dodatkiem, muszę go zaliczyć bo taki jest wymóg ale podstawowym językim jest angielski i na nim się skupiam. Wielkie dzięki że wogóle chciałeś napisać te zdania.Jak możesz to napisz jeszcze po polsku żebym wiedział o czym mówie.

kompleksy chyba Ty masz, skoro pod takim nickiem musisz pisać. Nie ma za co i życzę powodzenia. Dobranoc.

Gość spapopdpoJ
WATFRWRFWERF

Gość spapopdpoJ
tebhg46g

Gość Ania :***
napisz po polsku przetłumaczę ci jak chcesz............

Na śniadanie lubię jeść kanapki z chlebem, masłem i serem. Na obiad jem zupę i drugie danie, które przygotowuje narzeczona. Moja ulubiona zupa to hłodnik z jajkiem a drugie danie to ziemniaki z kotletem schabowym i sałatką. Pije zazwyczaj lubię kakao, herbatę i sok. Moja kolacja, to przede wszystkim, czekoladowe płatki. Kiedy idę do restauracji zwykle zamawiam na pierwsze danie kapuśniak, na drugie pieczona kaczkę z jabłkami a na deser lody. Do picia zamawiam herbatę z cytryną, lampkę wina lub wodę. Lubię także warzywa i owoce. Moje ulubione warzywa to seler,rzotkiewka i bób z owców najbardziej lubie słodkie truskawki. Jedzenie w restauracji jest dobre ale najlepsza jest kuchnia mojej dziewczyna.

Pierwsze zdanie właściwie powinno brzmieć tak : Na śniadanie lubie jeść chleb z masłaem serem i pomidorem.