Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Keino

"Kiedy w końcu rodzinę założysz?" szlag mnie trafia

Polecane posty

Gość Keino

O co w tym wszystkim chodzi? Jakby założenie rodziny było priorytetem dla WSZYSTKICH. Powiadam wam, że nie dla wszystkich. Znam kilka osób, które mieszkają same, nie rozmnożyły swoich genów ani nie powiązały się z nikim na stałe a powodzi im się (szczególnie jak na te czasy, w których teraz żyjemy), nienajgorzej. Ile jest sfrustrowanych matek z dziećmi i żon, które u mężów nie mają wsparcia, ile zdrad i rozwodów? Kłótnie z teściami, spięcia, awantury... to nie dla mnie. Wolę tego unikać. Jakby życie było niewystarczająco stresujące. Tylko dlaczego inni tego nie rozumieją, jak ktoś chce wybrać inną ścieżkę życiową, bez modelu żona mąż trójka dzieciaków? Podzieliłam sie juz moimi poglądami z kilkoma osobami z otoczenia, poopatrzyli na mnie jak na Marsjankę. Nie ogarniam

Gość komputergirl
czego nie ogarniasz? nie rozumiesz ze polak polakowi wilkiem! skoro oni sie uzeraja z dzieciakami, z mezem/zona to dlaczego ty bys miala miec lepiej?:)

Gość dorosla zolza
a ile masz lat?

Gość komputergirl
ludzie sa egoistami i zyja w przekonaniu "bo kto ci szklanke na starosc poda?" tylko sie baaardzo rozczaruja jak coraz wiecej mlodych ludzi ucieka za granice lub do wiekszych miast.

Gość ewfrsefgsdfgdsfgdfg
jak znowu się zapytają to krzyknij im w ryj "nigdy nie założe rodziny, mam inne priorytety życiowe" I już. Nikogo nie powinno obchodzić Twojje życie 🖐️

Gość komputergirl
albo powiedz im "jak zalegalizuja zwiazki homoseksualne i homoseksualisci beda mogli adoptowac dzieci:)" morda im sie zaraz zamknie:)

Wiem o co Ci chodzi ;] Jedna koleżanka na mnie też zaczęła jakieś swoje chore jazdy robić, jak powiedziałem, że nie chcę dzieci, rodzinki i mieszkania w jakimś wynajmowanej klitce oraz chodzenia z pracy do domu i z domu do pracy do usranej śmierci, że chcę imprezować, zwiedzać i się uczyć... niezłe się wkurzyła :D Ale po części rozumiem ją. Ogólnie jest przyjęte (nienawidzę reguł i sztywnych zasad brr!), że każdy człowiek powinien dążyć do tego, żeby przedłużyć gatunek. Nie zwracaj uwagi na tych ludzi, to Twoje życie, nie ich ;]

Gość Keino
Ano racja racja, dzieki za wsparcie .eheheheh:D PS: mam 24 lata

pss 24 lata ? :) co to jest. ;p moja mama zalozyla rodzine w wieku 30 lat. nawet jak Ci sie kiedys odmieni to masz duzo czasu jeszcze

Gość Keino
Erm... no wiesz, moja znajoma ma grubo po trzydziestce i wciąż jest sama ale bynajmniej nie narzeka. Zrozumcie to wreszcie, że NIE KAZDEMU pisana jest druga połówka i zabawa w rodzicielstwo:)

ee młodziutka jesteś ;] a ja to dopiero brzdąc ;] hehe Jeszcze duużo mam czasu na to ( no chyba ze kiedyś wpadnę brr... oby nie ;p )

Gość Keino
Majne, wpadka to najgorsza rzecz:///////

hehe no nie? :D W sumie i tak mi to narazie nie grozi heheheh

Gość mieszacie dwie sprawy
jedna - fakt,ze to sa pytania z gatunku niedyskretnych, wiec niedelikatne, tego typu pytan po prostu dobrze wychowany czlowiek nie zadaje druga - to,ze ktos nie che wyjsc za maz nie oznacza,ze mezatki z reguły mecza sie z męzem i dziećmi. Nie jest złe zalozenie rodziny , tylko niestosowne pytania.

Gość Keino
anom, racja:/