Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapeeelana

mam 19lat a moja matka mi każe chodzić do kościoła

Polecane posty

Gość kapeeelana

czy to jest normalne? sama jest alkoholiczka ukrytą,a chowa się za kościołem bo myśli ,ze jak pójdzie co niedziele to już jest czysta,za to,że wszystkim obrabia dupe ,nawet własnym córkom..:O non stop kłamie w niczym nie można jej wierzyć,więc ja zaczęłam z kościołem ją okłamywać,że chodziłam do koleżanki na herbate zamiast do kościoła i własnie przed chwilą mnie nakryła,jak szłam inną ścieżką :O no Boże kochany .. śledzi mnie to jest nienormalne.. na szczęscie w tym roku miałam mature i chce wyjechać bo przecież z tą kobietą żyć się nie da,kurwuje do mnie,wyzywa,daje kary typu(pożegnaj się z pieniędzmi) za to,że do KOŚCIOŁA nie chce chodzić..wierze w Boga,ale nie w instytucje Kościoła ,nudzi mnie siedzenie tam,marzne ,dzisiaj cholernie pada ..no po prostu nie lubie ,myślicie ,że moja mama ma racje,czy ,że lekko przesadza? bo ja już nie wiem ,czemu dla mnie jest takim problemem co tydzien tą godzine wysiedzieć.. nienawidze jak mnie do tego zmusza..

Gość dytytrtr
to laz tam,puszczaj baki,jaja se rob i kase ci da,w koncu kosciol to zbiorowina klamców wiec spoko :)

Gość dytytrtr
i pedofili

Gość trutnia
to twoja sprawa ale jak się ma mało inteligentnych rodziców to nie jest łatwo (miałam podobnie zanim sie nie wyprowadziłam)

Gość dytytrtr
zamist klepac bzdury powtarzaj słówka,jezyka sie ucz w trakcie kiedy kleryk gej gada nawalony

Gość mam tak samooo
ja mam 24 lata i co niedziel słyszę a co z kościołem? :o strasznie mnie to irytuje, lubię czasami iść do kościoła ale nie odczuwam żeby chodzić tam co tydzień:O

Twoja mam nie ma racji, każdy pownien sam decydować o sprawach własnej wiary, a zmuszanie do chodzenia do kościoła jest chore i zazwyczaj daje odwrotny efekt.

Gość kapeeelana
ktoś mnie rozumie ... tzn.moi znajomi też,mój chłopak się śmieje ..wszyscy znają moją mamę .. gada z ciotką ,która jest wieelką katoliczką i mówi"Kochana idź do kościoła to Cię oczyści z grzechów,przestaniesz zaglądać do kieliszka,zmienisz się powoli" robi to od paaaru ładnych lat i dupa.. ciągle jest taka sama,a czasem nawet gorsza:O mi się czasem wydaje,że ja jestem gówniarą i mieszkam pod jej dachem to powinnam się słuchać... ale często mi ludzie z otoczenia mówią,że łaski mi nie robi ,że daje mi jeść w końcu jestem jej córką bez przesady,mamy 21wiek rodzice chętnie pomagają swoim dzieciom,szczególnie wtedy kiedy chce jakoś wyjść na ludzi... a od niej w ogole nie czuje wsparcia,ciągle ja ją łapie na tym ,ze jest pod wpływem %,ojciec za granicą haruje ,zeby ona sobie za 400zł tak jak ostatnio głupią sukienkę kupiła.. a mi daje 200zł na miesiąć z dużym opóżniem,ale nieważne.. za te pieniądze podpaski musze kupić i czasem żywność jak w lodówce nic nie ma..ubrania,doładowanie do komórki itd.. jej alkohol i fajki kosztują więcej.. ale w końcu to ona pracuje,więc już zamykam gębę,chociaż tu się wyżale.. tylko gdyby nie ten kościoł to naprawde byłabym szczęśliwa.. a ja juz wczoraj przez telefon słyszałam " a jutro idziesz na 11:30 czy na 18 wybieraj " ..:O

Ja się wczoraj pokłociłam o to z matką (mam 22 lata)... bo był wczoraj Dzień chorych (?) i matka z ojcem jechali do sanktuarium na msze.. i nie dało jej sie przetłumaczyc, że nie chcę, że mnie to nie interesuje, że nie mam ochoty, że wystarczy, że raz w tyg pójde do kościoła... Kazała dla ojca mnie jakos zmusić :) ale ojciec powiedział, że jak nie chce to niech nie jedzie... w rezultacie nie pojechałam :) Powiedziałam jej, że jestem dorosła, że mam prawo decydoowac o sobie, że do kościoła chodzi się z powodu wyższych pobudek aniżeli dlatego że tak trzeba, że jak chce mieć niewolnika to niech sobie murzyna zatrudni, nie mnie... itp.. Czasami z rodzicami trzeba ostro.. OK, rozumiem, że chcą, aby ich dziecko chodziło do kościoła, ale takim namawianiem nic nie wskurają....

Gość mnie do chodzenia do kościoła
zmuszałababka. w rezultacie tak mi obrzydziłą tę instytucję, że od 20 lat tam nie byłam

do koscioła chodzi by spożywać komunie eucharystie to tak jak by isc na dyskotekę i podpierać ściany

Gość kapeeelana
tak chodzi co niedziele.. z tym murzynem to się uśmiałam:D ja ostro do niej mówie ona z resztą do mnie też,troche dziwne relacje między nami,ale ona mnie wyzwie,to ja ją od pijaczek .. mówie,że jest żalosna i jej żaden kościoł już nie pomoże,że zgnije w piekle za to jaka jest .. aż tak mi już czasem nerwy puszczają.. ona mnie ogranicza wstyd mi robi po prostu czuje się jak obcy ,który jest na jej garnuszku to musi wszystkie jej zachcianki spełniać.. gdybym miała spoko rodzine ,wszyscy byśmy chodzili do kościoła,byłabym uczona tego już od małego to co innego..a jak do mnie mówi bękart,zamknij morde,przymknij się,wypierdalaj itp.. no to przepraszam,gdzie ten kościół? gdzie te nauki poszły? w las?

To jej powiedz, że jak ona przestanie pić i cię wyzywać, to ty zaczniesz wtedy do kościoła razem z nia pod reke chodzić... Bo tak to tylko widzisz na jej przykładzie, że kościół robi więcej złego jak dobrego...

Gość kapeeelana
szłaz nią na taki układ...głównie chodzło o picie ,to się powstrzymała 2miesiące i tylko wtedy jak wyszłam z domu na 3dni spałam u koleżanki...wystarszyła się i przestała,a ja zaczęłam do kościoła chodzić z bólem,ale chodziłam.. po 2 miesiącach tak się nawaliła,że już wole,aby po trochu piła,niż raz a porządnie,że ją sąsiadka wnosiła pod rękę:O jaki wstyd...

Gość antyreligijny
Jeżeli Was to pocieszy to ja mam 2 razy tyle lat co Wy i też słyszę przy każdej okazji to pie....enie o kościele. Mam dzieci w gimnazjum a rodziców staram się unikać, żeby nie psuć sobie humoru. Naprawdę Wam współczuję jeżeli jesteście na garnuszku u rodziców i musicie spełniać ich chore religijne wizje. Wiem jakie to jest poniżające...

Gość Pytanie mam.

Czytam te wpisy i tak myślę po co  Wam chrzty ,komunie  huczne robić,  śluby huczne , pogrzeby robić w kościele skoro  Wam to nie potrzebne jest ???????