Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

komi

odstawić tabletki anty??? proszę o radę

Polecane posty

Drogie Panie Od roku staram się z mężem o dziecko, w lutym poroniłam jedną ciążę w 5 tyg, ponownie rozpoczeliśmy starania, jednak wiedziałam że, coś złwgo dzieje się z jajnikami. Wybrałam się do lekarki która w 7 dniu cyklu wykryła torbiel ( prawdopodobnie niepęknięty pęcherzyk graffa) i zapisała tabletki anty na zachamowanie owulacji i "wyciszenie" jajników. Jednak po dniach ich brania mam straszne skutki uboczne w postaci zawrotów i bólu głowy, mdłości, strasznie bolące piersi ( nie mogę się dotknąć, biegać a nawet szybciej chodzić), strasznie jestem ospała. I zastanawiam się czy odłożyć branie tabletek czy powinnam je kontynuować. Moja Pani doktor jest teraz na urlopie i nie mam szans dodzwonienia się do niej. Może któraś z Was miala podobny problem. z góry dzięki za info pozdrawiam

To wygląda na źle dobrane tabletki. Normalnie powinno się odstawić, zadzwoń do szpitala i zapytaj. Jakiś ginekolog tam chyba dyżuruje.

Wogle pierwsze podstawowe pytanie. Czy doktor zbadala Cie, dala skierowanie na cholesterol, TG i próby wątrobowe? Drugie czy przeprowadziła z Tobą wywiad odnośnie przeciwskazań? Pytała o udar, zawał, chorobę zakrzepową? Jeśli nie to nie bierz tabletek i zmień lekarkę jak najszybciej :)