Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aangi

czy ktos studiuje pielegniartswo? pomozciee

Polecane posty

Czesc , pisalam w tym roku mature i chcialabym zapytac kogos kto studiuje ten kierunek czy sa studia tego typu zaoczne ale nie pomostowe , bo nie skonczylam wczesniej zadnej szkoly dotyczacej pielegniarstwa . I czy jest dobrze z praca w tym kierunku? dzieki za odpowiedz z gory:)

Kurcze, strasznie sie martwie ze nie dostane sie do Rzeszowa na to pielegniarstwo bo mialam bardzo malo z biologi bo powiem szczerze ze dopiero nie dawno olsnilo mnie z tym pielegniarstwem i wczesniej nie przykladalam tak strasznej wagi do tego przedmiotu i teraz okropnie sie martwie!! ale oprocz tego pisalam tez wos.. z biologi mam tylko 24 a z wosu 40 wiem nie ma rewelacji ale przykladalam sie do tych obowiazkowych a szczegolnie do matemtyki :( jak myslicie marne sa moje szanse, prawda?:(

Gość uehfuhuufvfv
Składaj papiery do Jarosławia. Tam są 3,5 letnie licencjackie. Super. Ja kończyłam i gdybym miała składać drugi raz to na pewno tam. Wykładają lekarze z Akademii Medycznej z Lublina.

Gość o tak o
hej, ja studiuje pielęgniarstwo. Dlaczego nie złożyłaś papierów do Lublina? tu byś się na pewno dostała, bo w tym roku jest 250 miejsc. Studiów zaocznych z tego co się orientuję to nie ma z pielęgniarstwa, no chyba, ze może coś na prywatnej uczelni...

Jesli chodzi o ten Jaroslaw bo Lublin troche daleko to czy latwo bedzie sie w tym roku tam dostac?skonczylas studia licencjackie i czy pracujesz gdzies czy robisz magisterke? Pozdrawiam

Pielęgniarstwo zaoczne jest na PWSZ w Nysie, kolega studiował. Ja skończyłam dzienne. Praca po tym kierunku jest, nie narzekam na zarobki, no i lubię, to co robię, chociaż kiedyś marzyło mi się ratownictwo medyczne, ale dowiedziałam się, że kobiety mają ciężko ze znalezieniem pracy po tym kierunku.

Magdooosia_85 : tak slyszalam wlasnie o tej Nysie no ale troszke daleko od mojego miejsca zamieszkania noi w sumie jestem bardziej przekonana z atymi dziennymi no bo zaoczne to sama wiesz jak to jest bardzo ciezko pogodzic prace z nauka , nie masz czasu na nic , no a na pielegniarstwie napewno tez nie jest lekko ale od zawsze mi sie to podobalo i zawsze bylam przekonana ze skoro mam dwie zdrowe rece to moge cos z nim zrobic. No ale wracaja do tematu to dlatego nawiazalam temat zaocznych bo sie boje ze nie dostane sie na dzienne bo wiem zawalilam z ta bilogia i teraz wszytsko moze sie nie udac..

Gość ja tez chceeee
ja tez w tym roku skladam papiery na pielegniarstwo do jaroslawia ale chce isc na zaoczne i czytam wlasnie w internecie ze zaoczne to tylko 1,5 semestru?? malo bardzo

Zaoczne trwają 3,5 roku. Pomostowe (czyli dla pielęgniarek po studium lub liceum medycznym) trwają rok. Na zaocznych też z tego co pamiętam, kolega nie miał łatwo, bo wtedy trwały jeszcze 3 lata, a nie 3,5, więc na zajęcia musieli też chodzić razem z dziennymi często. Czyli zajęcia mieli w czw., piątek, sobotę i niedzielę. Ten kierunek nie jest łatwy, bo sporo zajęć jest. Często po zajęciach w szpitalu, które trwały od 7:15 do 13:45, biegło się jeszcze prosto na wykłady, które trwały do 20. Potem nie miało się już siły na nic. Co roku w każde wakacje 10 tygodni praktyk, na 3 roku też, dodatkowo w każdym semestrze też po 6-8 tygodni. Za to kierunek bardzo ciekawy i każdy znajdzie coś dla siebie. Ja np. pracuję na bloku operacyjnym, jako piel. operacyjna.

no wlasnie ze nie ma zaocznych pieegniarstwa sa ale tylko dla dyplomowanych!!! :(

no wlasnie wlasnie ale chyba jednak pojde na te dzienne bo i tak tutaj w mojej okolicy sobie nie znjade zoacznych a zreszta na zoacznych to stypendium brak i wogole w cholere kays trzeba wywalic ob nie dosc ze mieszkanie to jeszcze trzeba za nie placic. no wiem ze te studia za czasochlonne ale mysle ze sobie poradze bo strasznie mi sie to podoba. Podziwiam Cie ze na operacyjnej bo ja bym chyba tam nie dala rady bo to juz trzeba miec do tego chyba stalowe nerwy.. no ale wiesz jka to jest wybralam sobie pielegniarstwo bo chcialam miec juz jakis godny kierunek a nie zrobie jakis ktoory mnie nie interesuje bo tylko chce isc na studia i zmarnuje sobie 3 lata i poprostu nic ztgeo nie bede miala chce odrazu wybrac to co mnie interesuje no ale pierwsze musze sie dostac

Przecież piszę, że są zaoczne. Są dzienne, zaoczne i pomostowe. Na zaocznych mogą studiować ludzie bez wykształcenia medycznego.

Nerwy ze stali trzeba mieć, to fakt. Np. jak wjeżdża uraz wielonarządowy albo pęknięty tętniak aorty brzusznej, to akcja jest niezła, no ale lubię adrenalinę, więc mi to nie przeszkadza, wręcz podoba ;)

Gość ja tez chceeee
to sa w koncu zaoczne ??? ja kjestem po liceum ogolnoksztalcącym to moge isc na zaoczne pielegniarstwo?

Gość ja tez chceeee
aha to super:) a na kazdej uczelni? bo chce isc do jaroslawia i na sts internetowej pisze ze sa studia zaoczne czyli moge na nie isc czy sa to te jakies pomostowki czy cos >? pogubilam sie ;/ na dziennie nie moge isc

Gość gośćja
Aangi dostałaś się w końcu? :)

Gość Fioglarna
Ja studiuje. W sumie dopiero jestem po pierwszym roku i dopiero mogę się na ten temat wypowiedzieć. Bardzo mi się podoba, dużo nauki i wysoki poziom, ale niestety na takim kierunku tak być powinno, bo jednak naszym przyszłym celem jest pomoc ludziom, a nie bawić się w piaskownicy... Doskonale wiedziałam na co się piszę i jestem zadowolona. Pielęgniarstwo na Akademii Polonijnej w Częstochowie to był dobry wybór. www.ap.edu.pl