Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma dopiero27 lat moja siora

CZY NA PRZEPUKLINE ROZWORU PRZELYKU ALBO REFLUKS TRZEBA BRAC LEKI??

Polecane posty

Gość ma dopiero27 lat moja siora

kto wie?? mo moja siostra miala gastroskopie i ma przepukline przelyku i nie ma nocy zeby spala spokojnie..ma takie zgagi i bole w klatce i sciskania ze nie moze oddychac..i nie zazywa lekow zadnych.nie byla nawet u gastrologa.tylko w szpitalu kazano jej isc do chirurga ktory powiedzial ze na to nie robi sie operacji i tyle..przepisal jakies leki doraznie ale ona juz ich nie bierze. ona nawet jesc nie moze bo jej staje w przelyku kazdy wiekszy kęs i boli i rozpycha przelyk.tabletka wieksza tez nie przechodzi i stoi w mostku.masakra jak sie meczy. ale nie bierze lekow.. czy powinna?

Gość oczywiście że powinna
np Helicit

Gość oczywiście że powinna
i powinna brac je stale bo w momencie"cofnięcia" może dojśc do tego że treść żołądka wleje sie minimalnie do płuc i zapalenie płuc gotowe. wtedy trzeba robić bronchoskopie żeby to wydobyć z płuc.

Gość FKGHHYUHU
MOZE I TRZEBA

Gość przedłyk boli bo treść
żołądka w której znajduje sie kwas solny, pali przełyk, podrażnia. koniecznie powinna brac lekarstwa

Gość nieett
nie

O matko jak można nie brać leków? :o Przecież to jest strasznie uciążliwe. Leków dostępnych jest bardzo dużo. Poczynając od Ranigastu Max-ok. 5zł za 10 tabletek, poprzez milion preparatów z omeprazolem w różnej cenie, a kończąc na lekach na receptę jak controloc 40mg.