Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdsgdsgs

Jak wygląda rejestrcja w urzędzie pracy?

Polecane posty

Gość gdsgdsgs

Czy wypełnia się tylko kartę rejestracyjną czy są jakieś rozmowy?

Gość internetowa dziewoja
wypełnia się kartę, rozmawia z doradcą zawodowym, podpisuje papierki dotyczące ubezpieczenia. Jednym słowem biegasz z pokoju do pokoju :o

Gość gdsgdsgs
Ile trwa taka rozmowa z doradcą zawodowym?

Gość to wyglada tak, idziesz
o 3 rano stac w kolejce aby udało sie zarejestrować :classic_cool: No chyba ze mieszkasz w jakimś cywilizowanym miejscu to moze nie ma takich cyrkow :D

Gość belerofront
z doradcą nie rozmawia sie, tylko wtedy gdy dlugo nie mozesz znaleźć pracy to wtedy cie wysylają do doradcy ale tez niekoniecznie

bo ja wiem... z 10 minut ;) Pyta się jakiej szukasz pracy, co chciałabyś robić, jakie masz kwalifikacje, zachęca do kursów, dotacji itp

Gość edrfggg
stoisz 5 godzin w kolejce. w miedzyczasie wypelniasz jakis druczek. potem to z okienka do okienka. za kazdym razem stojac w kolejceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

u mnie się rozmawia, niestety i to za każdym razem przy rejestracji. Nie pytajcie jakie są kolejki na korytarzach :o

Gość edrfggg
o sory. "e" mi sie przykleiło :o

Gość gdsgdsgs
A mi ktoś powiedział że tylko oddają się tą żółtą karte rejestracyjną. A tu się dowiaduje zę jeszcze cos :o a może to zależy od urzędu? może być tak że tylko wypełnie ta karte i tyle?

Gdyby oddawało się tylko tą karteczkę, to w urzędach nie byłoby kolejek ;)

Gość gdsgdsgs
internetowa dziewoja > a jak ktoś skończył studia to musi brać ze sobą świadectwo ukończenia szkoły średniej?

Zanosi się świadectwo ostatniej ukończonej szkoły. I oczywiście wszystkie świadectwa pracy.

Gość gdsgdsgs
Dzięki Ostatnie pytanie, ile tych pokoi było w twoim przypadku? :P sorry że tak pytam ale próbuję oszacować czas ;)

Z rejestracji podpisać jakąś kartkę u Pani, która sprawdza oferty pracy, od niej do Pani z ubezpieczenia, potem do doradcy zawodowego. No i z powrotem do Pani nr 1, która i tak oświadczyła mi, że nie ma dla mnie żadnych ofert. Potem jeszcze udałam się do pokoju, aby zapytać o kursy. Czekałam prawie 20 minut, aby usłyszeć, że obcięli im budżet i kursy owszem - robią, ale tylko ze skierowaniem od pracodawcy ;)

Gość gdsgdsgs
dzieki

Gość wercia 2376
Wypełniasz kartę, musisz mieć NIP, pesel i dokładne daty gdzie i od kiedy do kiedy pracowałaś, a także ksero świadectwa ostatniej ukończonej szkoły i ksero wszystkich dotychczasowych świadectw pracy i oryginały do wglądu. Kserówek możesz nie mieć ale wtedy trzy razy stoisz w kolejce zamiast jeden raz