Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colorino

Makijaż oczu dla początkującej :)

Polecane posty

Gość colorino

Proszę Was o rady jak zrobić dyskretny makijaż oczu- poza konturówką i bezbarwnym tuszem (lata temu...) nie maluję się i jestem w temacie całkiem zielona. Moje pytania to: 1. czy przy blisko osadzonych oczach robić kreski tylko na górnej powiece (nie od samego kącika) a dolną sobie darować? 2. czy ten cień (w wersji "narcyzowy") będzie naturalnie wyglądać? mogę go połączyć z delikatnym różem? http://www.yves-rocher.com.pl/makijaz/couleurs_nature/cien_do_powiek mam jasną cerę i brązowe oczy w ciemnej oprawie 3. czy tuszowanie rzęs jest konieczne? mogę poprzestać na cieniu do powiek i kresce?

Generalnie kreski pomniejszają optycznie oko i nieco postarzają,jeśli zrobisz je nieumiejętnie (spójrz na Kate Middleton).Jeżeli bardzo chcesz je zrobić to bardzo delikatnie (cieniutką kreską - możesz wymazać nadmiar patyczkiem do uszu) zaznacz tylko linię rzęs górnych i dolnych. Zamiast bawić się w kreski możesz oko podkreślić samym cieniem.Lekko zwilż pacynkę i zrób kreski na linii rzęs,a suchą częścią pomaluj powiekę. Na początek wybieraj jasne kolory - ewentualne błędy będą mniej widoczne.Przy blisko osadzonych oczach w wew.kącikach oka użyj rozświetlającego cienia (optycznie oddali oczy od siebie). Co do tuszu - zależy od ciebie.Sam tusz to makijaż na szybko - ładnie podkreśla oko.

Gość colorino
Dzięki. Fajny pomysł z tym ciemniejszym cieniem zamiast kresek. A co sądzicie o kolorach cieni dla mnie?

Gość colorino
Tak, oglądam z zapałem :) Ale potrzeba mi też indywidualnej porady ze strony dziewczyn borykajacych się (być może) z codziennym makijażem :)

Gość gość
Dla początkującej to najlepszy jest jakiś kurs. Ja zapisałam się na urodziny na kurs kosmetyczny w Koszalinie u Pani Aleksandry Góreckiej. Najlepszy prezent jaki mogłam sobie zrobić. Super porady wiele pożytecznej wiedzy, którą wykorzystuję teraz na co dzień.