Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hotrain

Czy mogę tabletkę anty wziąć dwie godziny szybciej?

Polecane posty

Witam, mam takie pytanko. Wyjeżdżam na wakacje do Tunezji i godzina tabletki, którą muszę wziąć w czasie wypada kiedy będę już siedzieć w samolocie tunezyjskich linii powietrznych. Nie chciałabym, żeby zabrali mi tabletki z bagażu podręcznego na odprawie, dlatego zastanawiam się czy mogę wziąć tabletkę np. o 18, lub 19 jeśli każdą inną biorę o 21? ( i włożyć do bagażu głównego dla świętego spokoju ). Niby to jest ta sama pora, bo wieczór, ale nie chce przestawić sobie cyklu itp. Może mi ktoś pomóc?

Oczywiście że możesz. Tabletki trzeba brać o stałej porze niekoniecznie co do godziny.

Zależy jaka tabletka. Weź normalnie, przecież możesz wyciąć sobie jedną z blistra i gdzieś włożyć np. w portfel.

Gość fdenrgjhb
no jasne ze tak :) to nie jest antybiotyk, ja biore kiedy chce wieczorem i dziala.

Lepiej rzeczywiście włożyć blister do bagażu głównego i uniknąć ew.tłuamczenia się co to i po co (mogą skonfiskować z podręcznego).Tabsy powinno się przyjmować o tej samej porze (wtedy działają najskuteczniej),ale jak raz na jakiś czas przesuniesz godzinę czy dwie to się nic nie stanie.

Myślę, że spokojnie możesz, ja brałam cilest 7 lat i czesto zapominałam, oczywiści w granicach rozsądku tak do 2 - 3 godzin

Gość Majka291
a jakie bierzesz? czy możecie się opalać po tabletkach? bo ja nie jak jest jednoskładnikowa, czyli ze stałą ilością hormonów, to można

Biorę mercilon, wszystkie tabletki mają taką samą dawkę hormonów w paczce ;) Stwierdziłam, że po prostu zmienię godzinę brania całej nowej paczki, którą zaczynam przed wyjazdem, wszystkie będę brała o 18, więc święty spokój.

Gość niepytaj tu al
lekarza sie pytaj tyu ci zle powiedza i bedziesz musial usuwac

Już się spotkałam z tym, że jakaś wredna arabka, wrzuciła tabletki do kosza, nie słuchając tłumaczen i udajac ze nie rozumie... dlatego wole wlozyc do bagazu glownego i nie denerwowac sie niepotrzebnie. po prostu nastepna paczke zaczne brac o godzinie 18 :) dziekuje za wszystkie odpowiedzi!!

z tego co wiem jest problem z przewozem na pokladzie lekow plynnych(pow 100 ml) ,ja tabletki i kosmetyczke mailam zawszze przy sobie(plynne rzeczy tylko dawalam do duzego bagazu) wiec mysle ze nie maja prawa wywalic Ci tabletek.wnajgorszym razie mozesz zazyc przy nich..kiedys tak sprawdzali babke na lotnisku jak miala 2 butelki z mlekiem dla 1 dziecka(tlumaczyla na odprawie ze mala lada chwilabedzie jadla a pozniej za okolo 2 godziny-czyli w czasie trwania lotu..) kazali sie jej,,napic:D i puscili ją.

Gość smiech na sali:
tabletka polknieta do 12h w jedna czy w druga strone, zadziala tak samo jak ta polknieta o tej samej co zwykle godzinie. wiec spokojnie mozesz sobie zmienic godzine. Oczywiscie najpeliej jest trzymac sie tej samej pory, zeby utrzymac stabilna gospodarke hormonalna, ale raz na jakis czas jak przesuniesz to nic ci nie bedzie a tabletka nie straci swoich wlasciwosci antykoncepcyjnych.