Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uppppppppppppppppppppup

kto uwaza ze niemiecki jestlatwiejszy od angielskiego

Polecane posty

?

Gość Tak se mysle ja
Angielski jest zdecydowanie latwiejszy, ma mniej czasow, nie ma rodzajnikow i odmiany ma latwiejsze. Jak ktos umie niemiecki to zdecydowanie latwiej uczyc mu sie angola.

ale pytalam kto uwza ze niemiecki jest latwiejszy

Gość jyjytjytijyt
nikt:p

Gość Prinzesska27
Niemiecka gramatyka jest duzo trudniejsza nic angielski..

Gość noooo ludzieeeee
nie zalamujcie mnie. zaczelam sie uczyc niemca z ksiazki blondynka na jezykach

Gość mi biemiecki szybko wchodzi
do glowy, ale uwazam, z eangieski bardziej mi sie przyda, wiec staram sie uczyc angola. staram to dobre okreslenie, bo srednio mi to idzie:O

Gość na zaocznych przerozni
ale niemiecki ma jaśniej określone zasady wymowy, a angielski to bardzo często loteria!

Gość ukujugu
NIEMIECKI MA MNIEJ CZASOW?? chyba raczej nie !

Gość ukujugu
angielski ma mniej czasow? chyba niee mialo byc

Studiuję germanistykę. Osobiście łatwiej jest mi uczyć się języka niemieckiego, ponieważ w szkole od początku uczyli nas niemieckiego, angielski miałam dopiero w liceum. Język Niemiecki ma mniej czasów niż język angielski. Język angielski jest trudniejszy pod względem wymowy, w j. niemieckim są określone zasady których trzeba się trzymać.

Gość ukujugu
angielski jest latwiejszy szybciej wpada miw ucho nie ze wzgledu na czasy ( ktorych jest wiecej niz w niemieckim nie jak ktos wyzej napisal) niemiecki brzmi okropnie wszystyko brzmi bardzo podobnie i zawsze mialam beznajdziejnych nauczycieli niemieckiego dzieki temu nie pamietam prawei nic po 8 latach nauki a po angielsku gadam b dobrze :)

Gość kiok
zacznijmy od tego, ze zaden jezyk nie jest prosty, jesli mowimy o bardzo dobrej jego znajomosci. Ci ktorzy tak szafuja okresleniami "x jest banalny, prosty" nie znaja zadnego jezyka w stopniu zaawansowanym i wydaje im sie, ze przerobienie podrecznika advanced i wkucie ilus tam slowek to biegla znajomosc jezyka. Tak naprawde bardzo malo osob w Polsce zna naprawde angielski i potrafi plynnie mowic. Jesli zas chodzi o gramatyke, to nie da sie ukryc, ze niemiecki jest troche bardziej skomplikowany, bo trzeba odmieniac rodzajniki i inne czesci zdania przez przypadki. W angielskim nie trzeba zawracac sobie tym glowy.

Gość makehappy
dla mnie niemiecki jest zdecydowanie łatwiejszy niz angielski

Gość karjina
dla mnie niemiecki jest duzzzzzzzzzzzo latwiejszy..angileksiego nie kumam ...a uczyc sie trzeba..

Nie można zganiać całej winy na nauczyciela jeśli chodzi o znajomość języka. Od nauczyciela zależy tylko połowa naszego sukcesu, reszta to własna praca, samozaparcie i systematyczność. Jeśli ktoś mówi że nie lubi języka niemieckiego bo jest taki czy siaki to się go nie nauczy, bo ma złe podejście.

Gość ukujugu
wiem zdaje sobie z tego sprawe :) nie lubie niemieckiego ale chciala bym go znac. Nauczyciele nie sa winni mojemu niepowodzeniu ale od nich sie zaczelo bo oni mi go obrzydzili;/ Angielskiego lubilam sie uczyc i dobrze mi w nim szlo teraz mieszkam w kraju angielsko jezycznym i mowie po angeilsku biegle. Planuje uczyc sie niemieckiego od podstaw sama w domu tylko czy to sie uda;/

Gość qqqqqqqqqqqqqqkkkkkkkkkkkkkkk
najlatwiejszy jest taki jezyk w tkorym jest malo czasow i nie ma odmiany czasownika przez osoby a dzwieki tego jezyka sa podobne do wlasnego ojczystego jezyka. polakom sie wydaje ze angielski jest trudny bo sie gloski inaczej wymawia niz po polsku i nie ogarniaja pisowni. ale plusem jest to ze czasownik nie odmienia sie przez osoby ani przypadki ..tylko w terazniejszym trzeba dodac koncowke 's' do 3 os to chyba nie jest az takie trudne. wystarczy ogarnać budowe podstawowych czasow i wykuc slówka i wyrazenia takie opisujace przedmioty ktore nas otaczaja, sposoby wyrazania uczuc i opinii i juz mozna smigac. po niemiecku z kolei gramtyka mnie odstrecza.. odmiany czasownikow, przymiotnikow, rodzajnikow i przypadki !!!! i trzeba pilnowac porzadku wyrazow w zdaniu .. za duzo gramatyki. . moze i mniej czasow ale i tak duzo wiecej trzeba myslec nad zbudowaniem zdania w niemieckim wg mnie.. ucze sie niemieckiego dluzej niz angielskiego i nadal bida z nedza a po angielksu moze powiedziec co chce

Są też nauczyciele którzy wykonują swój zawód bez powołania, i czasami nie potrafią przekazać swojej wiedzy. Sama będę nauczycielem, niedługo będę miała okazję się sprawdzić więc wszystko się okaże.

Gość ukujugu
tak moi nauczyciele od niemeickiego bylo zdecydowanie "za kare" w szkole nie chcialo sie ich sluchac...;/ przynudzanie i przymus do uczenia sie czegos czego sie nie rozumialo ( MOWIE O GRAMATYCE) Myslicie ze nauka samemuw domu moze miec szanse na nauczenie sie niemieckiego chocby w stopniu podstawowym? dogadac sie na jakies proste tematy

pewnie ze mozna. kup sobie jakis samouczek i jazda :) sluchaj sobie jakis piosenek dla dzieci na youtubie po niemiecku zeby latwiej zapamietac proste slowa na mnie to dziala haha ;p

niemcy maja tez taki smieszny agtunek disco przy ktorym sie lubia bawic starsze pokolenia niemcow. maja takie smieszne wpadajace w ucho melidie, prosty glupi tekst ktory sie co chwile powtarza i latwo zapamietac dzieki temu cale wyrazenia. np takie haha niedawno znalazlam http://www.youtube.com/watch?v=uODE0lyx53U regenwurme husten - dzdzownice kaszlą albo to http://www.youtube.com/watch?v=25fZE6GdOjk&feature=related kolorwa krowa ;p milej nauki :))))