Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna kreska na teście

dziwna kreska podczas robienia testu

Polecane posty

po wkropleniu moczu na teście widać, jak on się "zalewa" barwnikiem, nie wiem jak to opisać, ale wiecie o co chodzi. wtedy właśnie zaczęło się coś dziać w miejscu na kreske potwierdzajaca ciążę. gdy test już zrobił się biały tak po ok minucie, dwóch nie było tam żadnej kreski. /tylko kontrolna C/. czy jak test się zalewał barwnikiem i pojawiło się coś na kształt kreski a potem zniknęło to coś oznacza? jak już ten róż z pola testowego zniknął to została tylko kreska przy literce C.

też mi sie tak zrobiło, w momencie gdy zachodzi reakcja w teście może tak być, test odczytujemy po 5 minutach i tylko ten wynik sie liczyczy

ale wcześniej też robiłam testy i nic takiego nie zaobserwowałam :(

a i test który robiłam nazywa się Pre test, nie używałam go poprzednio.

a czy na napisałam że musi tak byc koniecznie i zawsze tak jest? może sie tak zdarzyć po prostu, jak sie denerwujesz zrób drugi test, ale mysle, że nie trzeba, ja tez miałam tak dziwnie na początku jak test sie robił a ciąży w efekcie nie było

a co sądzisz o poświacie w miejscu drugiej kreski? kompletnie nie zabarwiony ślad na kreskę widoczny tylko przy bardzo wnikliwej obserwacji pod różnymi kątami

Na pretestach to normalne ze jak odczynnik sie zalewa to robi sie kreska, ale ona potem zawsze znika, jesli nie ma ciazy. w tym tescie to norma - liczy sie wynik po 3-5 minutach

up

Gość zapałka123
dziwna kreska - kreska ciążowa ma być wyraźna, może mieć bledszy kolor niż testowa (C), ale nie ma to być "cień cienia"

Gość moralis
zanim zrobisz test a będziesz go wnikliwie oglądac to też zobaczysz 2 kreski jakby takie cienie, bo je po prostu widać. Ale tak jak piszesz to już jest bardzo wnikliwe oglądanie... kreskę ciążową gdybyś zobaczyła, a byłaby ona blada i mniej wyraźna niż ta druga, to na pewno byś ją rozpoznała na pierwszy rzut oka... twój wynik testu oznacza brak ciąży. jeżeli robiłaś w lu po dniu spodziewanej miesiączki i z porannego moczu to powinien być wiarygodny. Jeżeli nie, to powtórz.

a co sądzisz o poświacie w miejscu drugiej kreski? kompletnie nie zabarwiony ślad na kreskę widoczny tylko przy bardzo wnikliwej obserwacji pod różnymi kątami

o po godzinie jak rozwaliłam test to na krawędzi widziałam, że kreska jest lekko ciemniejsza niż wcześniej

Gość moralis
testu się nie czyta po godzinie tylko po czasie podanym na instrukcji obsługi... cokolwiek zobaczysz na teście po tym czasie nie ma znaczenia i nie zmienia wyniku testu!!!

Gość zapałka123
ile ci można pisać, że cień cienia kreski i twoje wpatrywanie się to nie ciąża? :O

ech ogólnie to ryzyko ciąży było małe, ale denerwuję się. gdyby nie to, że widziałam jak czerwony barwnik przy zalewaniu się testu zatrzymuje się w tym polu na kreskę ciążową, to tej białej linii bym pewnie nawet nie zauważyła, aż tak bym nie wnikala

Gość zapałka123
Biała linia to tzw. odbarwienie - miejsce, w którym jest ten znacznik zmieniający kolor, gdybyś była w ciąży. Wierz mi: kreska ciążowa (T) jest wyraźna na tyle, że nie musisz się domyślać. Nawet przy małym steżeniu hormonu ciążowego. I nie czytaj tych topików, że kreska byla ledwo widoczna albo pod światło i to była ciąża.

zrobiłam dziś rano Bobo-test i wyszła tylko jedna kreska C i ani śladu ani żadnego cienia tej drugiej. Co sądzicie?

Gość No i pewnie
Że nie jesteś w ciąży!Trzeba próbować dalej...powodzenia

Gość gość
ja robilam test po poludniu wyszedl negatywny potem rano dostalam okres ale zeby miec pewnosc zrobilam z porannego moczu i po 5 min byla jedna kreska po 7 godzinach kiedy mialam go juz wyzucic spojzalam na chwile i cos bylo na tej 2 kresce srodek byl bialy ale 1 krawedz bardzo leciutko widoczna co to oznacza ?

Gość gość
A CO OZNACZA, ŻE MI JABŁKO SPLEŚNIAŁO PO TYGODNIU LEŻENIA, ŻE JESZCZE MOGĘ JEŚĆ, CZY JUŻ NIE? Boże, dziewczyny, czy wy naprawdę jesteście takie tępe, czy stres wam rozum odbiera, NIE ODCZYTUJE SIĘ TESTÓW PO PARU GODZINACH, NIE "ROZWALA" SIĘ ICH, NIE ROZWARSTWIA. Sikasz, czekasz parę minut, sprawdzasz, od razu interpretujesz wynik, jedna kreska=ciąży nie ma, wywalasz test i nie analizujesz go kilka godzin później, DOKŁADNIE TAK, JAK JEST NAPISANE NA ULOTCE. Idźcie do szkoły na powtórkę z czytania ze zrozumieniem, a dopiero później bierzcie się za seks!

Gość gość
ja robilam test po poludniu wyszedl negatywny potem rano dostalam okres ale zeby miec pewnosc zrobilam z porannego moczu i po 5 min byla jedna kreska po 7 godzinach kiedy mialam go juz wyzucic spojzalam na chwile i cos bylo na tej 2 kresce srodek byl bialy ale 1 krawedz bardzo leciutko widoczna co to oznacza ?

Gość gość
Przeczytaj sobie całą powyższą dyskusję i będziesz wiedziała, co to oznacza.