Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aktywnaaaaaaaaaa

same narzekające???

Polecane posty

Gość aktywnaaaaaaaaaa

Czy są tutaj normalne mamuśki?Zadowolone z macierzyństwa mimo wstawania co 2 godziny?Nie narzekające na poród i na szpital? Bo mam wrażenie jak to czytam, że większość to leniwe dupy, które już nic nie są w stanie zrobić :O Ja mam termin za 4 dni i sorry-nadal potrafie sprzątać, gotować NORMALNY obiad i wykonywac inne czynnośći żal...

Gość szkoda że nie jesteś równie
kulturalna co pracowita i mało narzekająca:O

Ja jestem mama zadowolona od 10 lat :)

Gość Fafffolek
Po prostu te zadowolone zajmuja sie dziecmi, a nie pisaniem na kafe :O

1. to po co tu zaglądasz skoro same nienormalne baby tu są? 2. dlaczego jesteś chamska? 3. jeszcze nie urodzłaś więc nie mów hop. co to za problem ugotować NORMALNY obiad jak się jest w domu i nie ma się jeszcze dziecka?

Gość aktywnaaaaaaaaaa
moja droga to moje drugie dziecko więc dla Twojej informacji- Już jedno mam za sobą! Więc mówię HOP nie widze w tym nic niekulturalnego co napisałam rozumiem, ze skoro "Po prostu te zadowolone zajmuja sie dziecmi, a nie pisaniem na kafe "- to te siedzące tu zmyślają...:D a jeszcze do tej ostatniej-tak się składa, że zajrzałam pierwszy raz ale po przeczytaniu paru topów jakoś mi się odechciewa,bo "życie jest straszne, niemowlaki są straszne, dzieci są straszne, poród jest straszny...."ect

Poza tym każdemu zdarza się mieć gorszy dzień. Podejrzewam, że większość dziewczyn piszących na kafe sprząta i gotuje, zajmuje się dziećmi, pracuje lub uczy się i nikt się nie chwali. A że czasem sobie ktoś ponarzeka? Nie wierzę, że autorce się to nie zdarza.

Gość aktywnaaaaaaaaaa
a do tych oburzonych napisałam: "większość to leniwe d**y" nie wszystkie więc oburzyły się tylko takie :D

Gość aktywnaaaaaaaaaa
Poza tym każdemu zdarza się mieć gorszy dzień. Podejrzewam, że większość dziewczyn piszących na kafe sprząta i gotuje, zajmuje się dziećmi, pracuje lub uczy się i nikt się nie chwali. A że czasem sobie ktoś ponarzeka? Nie wierzę, że autorce się to nie zdarza. oczywiście, że się zdarza tylko podnoszę tyłek i "idę dalej" , a nie zajmuje się DORADZANIEM innym jak to jest tragicznie i ciężko...

bo forum pełni często rolę kozetki u psychiatry. jak ci źle to trzeba się wygadać a jak dobrze to po co wisieć na internecie, można robić co innego

Zadowolone z macierzyństwa? Z bycia matką jestem zadowolona, zaspokaja to ważną potrzebę, ale żeby być zadowoloną z wstawania co 2 godz. musiałabym na głowę upaść, i cieszę się bardzo że mam wspaniałe dziecko które bardzo szybko pozwoliło mi się wysypiać. Na poród nie narzekam bo wspominam go wspaniale- ale na sam szpital owszem, trochę, skoro próbowali mi wmówić że robię dziecku krzywdę nie dając mu butelki, podejście do mnie i dziecka średnie... A pomiędzy "byciem w stanie" coś zrobić a lenistwem jest ogromna różnica... Jesteś aktywna jak piszesz w nicku? Do samego porodu? To pogratulować, bo ja po miesiącach leżenia plackiem nie byłam w stanie samodzielnie wyjsć do sklepu i dochodziłam do siebie jeszcze parę tygodni po porodzie... Że nie chciało mi się nieraz wstawać rano do małego i robił to mąż, że obiad mam "nienormalny"- często robiony na dwa dni i zawsze jdenodaniowy, że nie biegam codziennie 10 km i nie chodzę w domu z makijażem? I że się wściekałam jak byłam z moim "idealnym" dzieckiem sama 2,5 tyg? Hm, mam szczęśliwe dziecko, i sami z mężem też jesteśmy szczęśliwi, ba! w małżeństwie układa nam się tak dobrze jak nigdy... A takiej kultury u mamuśki tylko pozazdrościć Twojemu dziecku...

historynka masz rację, ja też miałam cieżką ciąże, zazdrosciłam innym które śmigały do końca, potem przedwczesny poród - wiadomo jaki stres. trudno w takiej sytuacji kipieć radością. no ale to było dawno temu teraz jestem bardzo szczesliwa

"oczywiście, że się zdarza tylko podnoszę tyłek i "idę dalej" , a nie zajmuje się DORADZANIEM innym jak to jest tragicznie i ciężko..." - to świetnie. Każdy jest inny. Jedne narzekają, drugie się reklamują :D

Gość aktywnaaaaaaaaaa
A takiej kultury u mamuśki tylko pozazdrościć Twojemu dziecku... jakiej kultury? nie wydaje mi się żebym Cię obraziła też nie latam w szpilkach i makijażu 24/h ale skoro ma się czas siedzieć po ileś godzin na kafe,urządzać pokój, malować ściany i latać po sklepach,a na obiad można serwować tylko pizze to potem nie dziwota, że jest się wielce rozczarowanym macierzynstwem

Nie rozumiem dlaczego najechałyście tak na nią.Z tego co ja widzę to prawda.Takie jesteście szczęśliwe itd to po cholere tu siedzicie?Trzeba Was głaskać po głowach, bo odmienne zdanie jest wyrazem chamstwa? Ja także widzę po topach "mamusiek" rodzących w tym terminie co ja, że siedzą i narzekają.Proponuję poczytać, a potem się na kogoś rzucać z pazurami:)

A najlepsze jest to, że idziecie za ogółem, bo łatwiej kogoś zbluzgać niż sprawdzić jak jest rzeczywiście:O No ale cóż-same cudowne kobiety tu siedzą, a za pare miesięcy na następnym forum będzie mąż mnie nie chce,rozwodzę się itd itp

Gość ja tez bylam aktywna mamuska
W pierwszej ciazy pracowalam do konca 7 miesiaca i bylma nieszczesliwa, ze lekarz mnie wyslalna zwolnienie. W drugiej ciazy od poczatku jestem zmeczona , na zwolnieniu od konca 4 miesiaca i jeszcze mam dwultake do opieki. brzuch mnie boli przez caly dizen, nie mam sily na nic, najchetniej lezalabym przez caly dzien. Autorko ciesz sie, ze swietnie znosisz ciaze i dziekuje Bogu za ten stan! I nie oceniaj tak latwo kobiet, kotre gorzej sie czuja!

Gość aktywnaaaaaaaaaa
Jedne narzekają, drugie się reklamują nie potrzebuje reklamy.wystarczy mi szczęśliwy mąż i dziecko!a co myśli o mnie jakaś tam lalunia...pff-zwisa mi

ja jestem zadowolona z życia mamuśka dwójeczki :) Nie narzekam i cieszę się każdą chwilą :)

Gość aktywnaaaaaaaaaa
po raz kolejny powtarzam: NIE CHODZI MI O KOBIETY KTÓRE ŹLE SIĘ CZUJĄ!! chodzi mi o gdaczące kwoki, które zajmują się milionem innych rzeczy, a jak trzeba umyś talerz to są obłożnie chore!bo ciąża to choroba! czytaj uważniej

Gość aktywnaaaaaaaaaa
jem kupe i sram mordą chuj wam w dupe scierki

Gość aktywnaaaaaaaaaa
wy za to to macie kulture!!!:D widać właśnie MAMUŚKI

Gość do autorki........
masz juz jedno dziecko? to sie nim zajmij wariatko, a nie przylatuj na kafe pojojczyc io bzdetach...maz cie juz nie posuwa czy co?? frustracja wali na łeb???

"nie narzekajaca na porod i szpital" wez mi łaskawie wytłumacz co to ma wspolnego z tym co piszesz? czy jesli kobieta rodzila w szpitalu, gdzie miala kiepska opieke-lekarzy czy poloznych, wycierpiala przy porodzie TO CO, MA SKAKAC Z ZADOWOLENIA?? po to zeby potem byc uznana za normalna przez taka jędze jak ty? no litosci, zbastuj kobieto:O

Gość aktywnaaaaaaaaaa
posuwa?? :D kultura!! a jakże! :D

Nie ścieraj się autorko widać jakie tu są szczęśliwe mamuśki i kulturalne w dodatku. A potem napiszą Ci że jesteś suką i jędzą.No drogie Panie...potwierdziłyście tylko jej zdanie.

Czemu siedzę na forum? Bo doradzam innym jeśli mam cos do powiedzenia w temacie, czasami z kimś podyskutuję, czytam jakie inni mają problemy z dziećmi, czasami trafi się na posty z bardzo praktycznymi wskazówkami- z forum dowiedziałam się o wynalazkach takich jak woreczki do mrożenia mleka czy kapturki... Nie przypominam sobie żebym specjalnie marudziła. A i tak siedzę głównie przy karmieniu dziecia... Siedzę na zamkniętym forum też i owszem, tam się nieraz również skarżymy, ale to chyba normalne- no takie jest życie, czasami jest źle i się człowiek chce wygadać, ja nie mam przyjaciółek (i mi nie zależy, więc proszę bez tekstów "to odejdź od kompa i znajdziesz) i czasem tak przez neta fajnie po prostu wygadać się z innymi kobietami jak mężowi uszy puchną.. Co do obiadów- owszem, mogę robić takie których przygotowanie trwa kilka godzin, ale po co? Nie jestem fanką gotowania, dopiero się uczę, a domowa pizza jest naprawdę niezła... Autorko- nie, nie obraziłaś mnie żadną wypowiedzią, co nie zmienia faktuy że Twoje posty średnio świadczą o Twojej kulturze- bo jak inaczej skomentować: "większość to leniwe d**y, które już nic nie są w stanie zrobić'", albo samo słówko "żal..."... A co do szczęśliwego męża i dziecka- chyba właśnie to samo napisałam? Po prostu ludzie tak mają że prędzej napiszą o negatywach, a poza tym- specyfika kafe, jak jakaś mama założy tu temat "mam wspaniałe dziecko i jestem szczęśliwa" to na 99% ktoś prędzej czy później odpowie jej postem "pier***nij się w łeb"... Dlatego ja tu po prostu nie gadam o sprawach codziennych... A ja- hm, dom wczoraj po południu posprzątany, pranie zrobione, dziecko nakarmione śpi, mąż nie wiem kiedy wróci więc się za obiad nie biorę, na książki z biblioteki czekam, z pracą mam chwilowy przestój i tak, siedzę przy kompie z herbatką i łapię oddech... No i bardziej zaglądam niż siedzę stale...

widze,ze sie nie doczekam odpowiedzi od naszej jakze zadowolonej i nienarzekajacej autorki:O

Gość pierwszy niech rzuci kamień
eternal "bo forum pełni często rolę kozetki u psychiatry. jak ci źle to trzeba się wygadać a jak dobrze to po co wisieć na internecie, można robić co innego" gdyby forum pełniło taką rolę -kozetki u psychologa, to wszyscy jak jeden mąż wylądowaliby w psychiatryku :P autorka ma racje, ślędzę od kilku dni to forum w ramach pracy socjologicznej i tutaj jest tylko narzekanie, że pada 2dzień z rzędu, że dziecko nie chce spać, że ktos jest umęczony swoim dzieckiem, że komuś innemu teściowa nacisnęła na odcisk itd., itp. jakoś nie widać topików zadowolonych kobiet i mam, a jak sie jakiś taki z rzadka pojawi, to już od razu jest jechana na autorkę. Najśmieszniejsze że te szczęśliwe, "idealne" mające czas na wszystko matki, codziennie tu siedzą, autentycznie! średnio od godz. 8.00 - 16.00 udzielają się na wszystkich topikach, doradzają wszystkim lub obrażają po kolei, a jak minie godz. 16, nagle znikają. Podejrzewam że wtedy mąż wrócił z pracy i trzeba obiad pod nos podac i stwarzać pozory zatroskanej zony i matki, aż do 8 rano dnia następnego. Tylko ciekawa jestem, gdzie w tym czasie kiedy siedzą na Kafe znajdują czas dla dziecka i domu??????!!!!!! To widać choćby po tym topiku gdzie te wszystkie Czarne nicki piszą, a gdzie nie wejdę na jaki topic tam te same nicki! a to tylko garstka tych co się udzielają. I tak jak napisałam to moje obserwacje do pracy na temat for internetowych.