Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nie mam rączek trzynastu

Warszawiacy oddajcie swój głos na ustawę zapobiegającą okradaniu nas

Polecane posty

Bogate gminy muszą płacić na biedne. Warszawa na ten cel wydała prawie miliard złotych. Te pieniądze mogły być przeznaczone na most północny, metro, drogi, albo komunikację. Poprzyjcie projekt ustawy Stop Janosikowe. Tu przeczytajcie artykuł, a ponizej link do projektu ustawy. http://www.hotmoney.pl/artykul/pieniadze-warszawa-juz-nie-chce-doplacac-do-reszty-polski-20472 http://www.stopjanosikowe.pl/

Gość dj kanco
są, zaraz zobaczę

Zróbmy wreszcie coś dla naszego miasta. Bo płacimy podatki, a 10 % budżetu państwa oddajemy innym, na przykład Łodzi, która nie potrafi przyciągnąć do siebie biznesu i wybudować fabryk. Łodzianie tylko wiecznie narzekają, a miasto się sypie. To jest topienie pieniędzy w dziurawej łodzi.

Gość hahahahahaha - myślałam że
zawsze tak było, że bogaty pomaga biednemu a nie odwrotnie. Ja tylko chciałabym, aby ci którzy znaleźli u nas pracę, podatki też tutaj płacili a nie wynosili tę kasę do swojej wsi :(

Jest już 40 tysięcy podpisów. Potrzeba 100 tysięcy. Możecie ze strony pobrać formularz i zbierać podpisy wśród znajomych. Potem ten formularz można zanieść do jednego z punktów znierania podpisów.

hahahahahaha - myślałam że Dokładnie. Jak tu pracują, korzystają ze środkow publicznych, to niech płaca podatki na to miasto. Osobiście czuję, że mnie okradają. Za ten miliard haraczu można wyremontować wszystkie drogi w Warszawie, albo wybudować 2 stacje metra, lub dołozyć do mostu północnego. Można przeznaczyć część środków na poprawę komunikacji miejskiej.

Jeden z tych filmików.. narrator wali ciurkiem; ci ludzie nie marzą już o lepszych drogach, ich jedynym zmartwieniem jest przeżycie za kilkaset złotych miesięcznie. (cytuję z pamięci a więc za pewne niedokładnie ), potem jeden z rolników(domniemam, być może niesłusznie) udziela się przed kamerą że może jak by bogatsi się podzielili byłby im lepiej. A więc oczywiście ów reportaż miał udowodnić że jak się skasuje janosikowe tym ludziom się nic nie zmieni, bo jest i mają źle. Dla mnie to jest oczywiste bez oglądania tego typu reportaży, mimo że można polemizować że przypływ kasy do takiej gminy nic nie zmienia, bo wójt ją wyda na nagrodę dla siebie, tak argumentuje reporter, czy tam narrator. No zmienia, wójt jest bogatszy. ;) Czemu ja jako warszawiak nie zamierzam oddać głosu w tak słusznej sprawie? Odpowiedź jest prosta jak konstrukcja cepa. Tak jak temu rolnikowi mnie nic się nie zmieni że pieniądze trafią do mojej gminy. Nie ja je będę wydawał.

Gość MAX 22
Nie dziwię się że ludzie buntują się na taką ustawę. Za komuny przez kilkanaście a nawet dziesiąt lat w całej Polsce płaciliśmy na odbudowę Warszawy, czy to w zakładach pracy już przy wyplacie mieliśmy odtrącane na ten cel, dzieci w szkołach musieli wykupywać tzw. cegielki też na ten cel, czasy się zmieniły i ustrój , zaczął obowiązywać inny system utrzymania miasta i okazało się że najwięcej dostaje Warszawa. Inne miejscowości koło Warszawy dostają na przetrwanie okrawki, natomiast w Kraju stale jakieś zaciskanie pasa i podzielono nas na A,B,C do tego garść nienawiści a gdy wchodzą w grę pieniądze to nie ma żadnej solidarności. I gdzie tu sprawiedliwość????

Gość LDZ
Nie mam rączek... - a czy masz jakieś dane, ile Warszawa przeznacza na Łódź?

MAX 22 Sprawiedliwość nie istnieje, ale do tego dojdziesz z wiekiem i przestaniesz używać tego jako argumentu. Dwa, czy ja się prosiłem twoich przodków by pomagali w odbudowie tego miasta? To czemu teraz mam za to płacić? To byłby sprawiedliwe? Trzy komuna upadła, była gruba kreska a tu tu z jakimś rewizjonizmem wyskakujesz. Skoro postawiono grubą kreskę, w ogóle twój argument jest bez sensu. To miniony system wymusił na twoich przodkach odbudowę Warszawy. Więc twoją argumentacją może posłużyć się w piaskownicy. :classic_cool: