Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onieotak

studia_położnictwo

Polecane posty

Gość onieotak

czy jest tu ktoś kto studiuje położnictwo, badz sie wybiera?? Jaką uczelnie polecacie? Bobasy nadchodze!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Gość takmalami
hej, ja studiuje pielęgniarstwo, ale mam koleżanki na położnictwie studiuje na UM w Lublinie. A Ty na jaką uczelnię się wybierasz??

Gość onieotak
na WSTG w Zakopanem

Gość onieotak
no właśnie myślałam o uniwerku w rzeszowie. w Tym roku wybieram sie na pielegniarstwo, a od 2 planuje poloznictwo

Gość takmalami
oj powiem Ci, że wbrew pozorom na tych kierunkach jest ciężko jeśli chodzi o czas bo jest masa praktyk, pierwszy rok będziesz miała normalne zajęcia, a od drugiego zaczną się zajęcia praktyczne w szpitalu, oprócz tego normalne wykłady i ćwiczenia, a jak się skończą zajęcia praktyczne to zaczynają się praktyki zawodowe. Ja już jestem na mgr i powiem Ci, że ciężko, będziesz musiała zobaczyć jaki będziesz miała plan bo wydaje mi się, że możesz nie dać rady pogodzić. Może ewentualnie na 3 roku, chociaż na 3 też te praktyki się ciągną...

Gość onieotak
kurcze..narazie nie mam mozliwośći studiować połoznictwa (wzgledy finansowe) a pielegniarstwo zeby nie zmarnowac roku. Troszke mnie zmartwilas..A co myslisz o zaocznych?

Gość takmalami
wiesz co, jeżeli gdzieś znajdziesz zaoczne to idź, ale dodatkowo do pielęgniarstwa. JA słyszałam, że zaocznych z takich kierunków nie ma, no chyba, że pomostówka, ale studia pomostowe są dla pielęgniarek i położnych, które mają jużprawo do wykonywania zawodu, czyli są po studium albo liceum pielęgniarskim

Gość takmalami
albo idź na studia, jak mówiłaś pielęgniarskie, skończ je i idź na mgr z pielęgniarstwa i w czasie trwania studiów mgr pomyśl o położnictwie

Gość onieotak
mam jeszcze czas wiec pomysle. 2 opcja wydaje sie byc sesnowna. Dzieki za rade ;*

Gość takmalami
no pomyśl, chociaż powiem Ci,że ja też wolałabym położnictwo, ale chyba z pracą jest ciężej, bo położna to tylko na oddziale położniczym i na porodówce a pielęgniarka na każdym oddziale.

Gość onieotak
juz sama nie wiem co o tym wsztskim myslec, starszne zamieszanie :(

Gość takmalami
a w której jesteś klasie liceum?

Gość onieotak
juz po maturze. Jakośmi sie do tej pory nie spieszyło heh :P

Gość takmalami
ale w tym roku już na pielęgniarstwo idziesz? czy od przyszłego?? spoko ja miałam 22 jak zaczęłam licencjat ;)

Gość onieotak
tak juz złożylam papiery. Wcale mi sie to pielegniarstwo nie usmecha, no ale wole nie marnowac rok.