Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadfefff

zaraz jade na ktg:(martwię się:(

Polecane posty

Gość sadfefff

czekam na męża j jedziemy do lekarza...bo od wczoraj odczuwam ból w dole brzucha na spojeniu łonowym, jakby mi ktoś tam kamień wrzucił...nasila sie w trakcie chodzenia...lekarka kazała przyjechac na ktg, nie wiem co to moze byc...martwie sie i boje:(

Gość trzymam kciukiii
:)

Gość ktory tydzien
spojenie lonowe pod koniec ciazy boli tak caly czas bo sie rozchodzi ale dla upewnienia zrob ktg, bylas juz w ciazy? Sa takie momenty jakbys miala wrazenie, ze dziecko wsadza glowe w kanał....

Gość snexhjdfgt
Będzie dobrze !! myślę ze to dzidziuś uciska :)

Gość sadfefff
28 tydzień....

Gość sadfefff
ehhh co to moze byc?

A mnie się wydaje, ze ci się spojenie rozchodzi według opisanych Twoich objawów.

Gość sadfefff
to coś groźnego?

nie, po prostu poród się zbliża najprawdopodobniej :) w którym tygodniu jesteś?

Gość sadfefff
28 tydzień. byłam u lekarza, niby ktg w porzadku, szyjka macicy sie trzyma jak to okreslił lekarz, brzuch w porzadku ale dalej boli...mam brac magnez i nospę

Gość boli Cie tu nizej gdzie sie
ciecie CC robi?

Gość sadfefff
na spojeniu łonowym

Gość sadfefff
kurcze od wczoraj biore nospe ale ona na ten ból kompletnie nie pomaga, nic nie działa:(((((((((((

Gość sadfefff
napiszcie co to moze byc dziewczyny plissssssssss

Gość sadfefff
uppp

Gość kwiat tamaryszku
kobieto,skonsultuj sie z jakims dobrym ginem prywatnie:O na co ty liczysz-na specjalistki z kafeterii?? litosci:O

Gość sadfefff
no byłam wczoraj prywatnie u lekarza. jak nie przejdzie kazał przyjsc za kilka dni...do tego czasu bede sie strasznie martwic...dlatego pytam

jeśli byłaś badana, miałaś ktg i nic lekarza nie zaniepokoiło, to widocznie wszystko jest ok :) macica się rozciąga, kości rozchodzą - a to boli. jednych bardziej, jednych mniej.

Gość sadfefff
no mnie w jednym miejscu boli...

Gość mammmkijja
Ja miałam idenytyko. Do końca mnie trzymało. CO prawda na koniec okazało się, że łożysko zjechało w dół, ale to raczej nie wina, ani przyczyna. Bo takie bóle jak piszesz miałam od 18 tc. DObiłam do 40 tc:) Więc luz, skoro z dzieckiem w porzadku.

Gość sadfefff
moge wytrzymac kazdy ból byle bym wiedziała ze to nie grozi dziecku. a tobie cos pomagalo na te bóle?

Gość na te bole nic nie pomoze
to jest normalne!!!! powaznie!!!! ten bol przy chodzeniu sie nasila? Podczas ciąży, wskutek działania estrogenów, dochodzi do rozluźnienia chrząstkozrostów, którymi w obrębie miednicy mniejszej są spojenie łonowe oraz stawy krzyżowo-biodrowe. Zwiększenie elastyczności aparatu więzadłowego miednicy jest naturalną rzeczą w trakcie ciąży, bowiem w ten sposób miednica „przygotowuje się do porodu i ułatwienia przejścia dziecka przez kanał rodny. Nieznaczny ból w obrębie dolnego odcinka miednicy może się wówczas pojawiać pod koniec ciąży, kiedy główka zaczyna się obniżać i wstawiać do miednicy kostnej. Ciężarna może mieć wówczas kłopoty ze sprawnym chodzeniem, odczuwać ból przy wstawaniu z łóżka po dłuższym odpoczynku lub nadmiernym wysiłku.

tez mialam takie bole, tylko nie pamietam kiedy sie zaczely. ledwo chodzilam. dluzsze spacery odpadly. jak si raz przeszlam do sklepu 5-10 min od domu to ledwo wrocilam i padlam. w nocy ciezko sie bylo przekrecic. lekarz powiedzial mi ze to normalne. ale powiedzial mi tez ze mial jedna kobiete tuz przede mna ktora tak bolalo ze w koncu odeslal ja do szpitala bo nei mogla chodzic praktycznie. ale ja do szpitala bym nie chciala bo co mi za roznica lezec w domu a w szpitalu? to juz wole w domu prawde mowiac. skoro bylas u lekarza i z dzieckiem wszystko w porzadku to nie masz sie czym martwic. trzeba to jakos przetrwac niestety :(

Gość sadfefff
lekarz kazał mi jeszcze zrobic crp.......

Gość mama zaraz dwojeczki
Oj dziewczyno, po co sie nakrecasz? Skoro zostalas zbadana, zrobiono ci ktg, szyjka ok to znaczy, ze JEST OK i nie ma sensu histeryzowac. W ciazy brzuch pobolewa, macica sie rozciaga, wiazadla tez, boli krocze, czasem pachwiny, sa skurcze braxtona...to to normalne! Szczegolnie w 28 tc, wiec wyluzuj i odpoczywaj. Jesli nadal sie bedziesz niepokoic idz po prostu do swojego gina, zeby zbadala sie jeszcze raz. Nie wmawiaj sobie problemow na sile, bo zdrowie psychiczne i spokoj w ciazy jest wcale nie mniej wazne od zdrowego odzywania i trybu zycia, wiec wyluzuj i odpoczywaj.