Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napromieniowana

Czy lekarze przepisują jeszcze cilest?

Polecane posty

Gość napromieniowana

Witam, jakieś 5 lat temu brałam cilest, potem inna lekarka zrobiła mi badania i wyszło że cilest jest dla mnie nieodpowiedni (?) i przepisała mi tabsy jakiejś nowej generacji - nie pamiętam ich nazwy bo szybko je odstawiłam, raz że lekarz mi zakazał z innych przyczyn zdrowotnych, a dwa to czułam sie po nich okropnie. Może tamta drua lekarka miała podpisaną umowę z firmą farmaceutyczną i dlatego dała mi te nowej generacji. To już kilka lat minęło, ale zaczynam się zastanawiać nad powrotem do tabsów, i chciałam zadać pytanie czy lekarze przepisują jeszcze cilest? Ja po tych tabletach czułam się niesamowicie.

Pod koniec zeszłego roku jeszcze przepisywali i wydaje mi się, że nadal przepisują.

Niesamowicie to znaczy?... Tak, przepisują. Właśnie 2 miesiące temu zaczęłam brać te tabletki. Na razie jestem zadowolona :)

Gość napromieniowana
Nisamowicie to znaczy tyle, że nie przytyłam, nie miałam wahań nastrojów, piersi "wypiękniały" :P miesiączka krótka i prawie bezbolesna, no i libido w górę :D No - raz czy drugi jak zapaliłam papieroska tak dla przyjemności to miałam wzdęcia, ale to jest tam napisane że nie powinno się palić, więc już potem tego nie robiłam :) Ale to dobrze że przepisują, innych tabletek nie wyobrażam sobie brać, teraz przeprowadziłam się i zmieniłam lekarza, ale mam nadzieję że ten nie będzie mi robił problemów :)

Zakaz palenia przy tabletkach bierze się stąd, że już same tabletki zwiększają prawdopodobieństwo zakrzepicy, a papierosy dodatkowo to ryzyko podnoszą. Więc - nie pal! Co do libido - zgadzam się. Na szczęście zresztą, bo taki był powód zmiany u mnie. Pozdrawiam ;)

daj spokój chcesz sie nabawic raka od tabletek anty?????????A poza tym to grzech! I mozesz juz nigdy w ciąze nie zajsc po nich!

tak beatka dobrze mówi wczoraj to samo potwierdziły jej kolezanki z kółka różańcowego:P

Gość napromieniowana
Tak, a każda kobieta oczywiście pragnie mieć dzieci i rodzić je godzinami w bólach :P jak nie będę mogła to cóż - wola boża :D a z nią się nie dyskutuje :D