Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myhouseoffun

Krótka przerwa w stosowaniu tabletek anty- jakie skutki?

Polecane posty

Gość myhouseoffun

Hej dziewczyny, mam następujący problem. W aptece nie przyjęli mojej recepty na pigułki, gdyż data była niewyraźna. Jestem teraz w trakcie tygodniowej przerwy między blistrami i kolejny blister powinnam zacząć już jutro. Niestety, teraz zanim uda mi się iść do ginekologa i zdobyć receptę minie pewnie około tygodnia. Czy przyniesie mi to jakieś negatywne skutki? P.S.: Prosze, nie piszcie, że powinnam wcześniej wykupić receptę itp. Miałam ostatnio strasznie dużo spraw na głowie, ale mam nauczkę na przyszłość, by nie działać na ostatnią chwilę...

jakie skutki? bardzo negatywne rozregulujesz sobie gospodarkę hormonalną jakie bierzesz? mam jedno opak. Triquilaru, jest mi niepotrzebne, mogę podesłać

1. Spróbuj w innej aptece. 2. Co to jest krótka przerwa? Musisz odczekać do kolejnej miesiączki. 3. Popytaj wśród koleżanek, może któraś bierze takie same. Jak wykupisz swoje to jej oddasz. Ja tak czasami robię. :classic_cool:

Gość myhouseoffun
niestety, dzięki za szczere chęci, ale biorę logest. :( Kurczę, naprawdę nie przypuszczałam, że może wystąpić taki problem z tą datą- jednak faktycznie jest niewyraźnie napisana, wygląda, jakby była poprawiana, skoro w 3 aptekach ją odrzucili :( A możesz napisać więcej o tych skutkach, jakie są objawy?

Gość myhouseoffun
No właśnie problem polega na tym, że niewiele koleżanek bierze tabletki anty, a jeśli już biorą, to zazwyczaj yasminelle... Dzwoniłam dziś do ginekologa, w tym tygodniu nie dam rady się umówić :(

Gość myhouseoffun
Możecie napisać więcej o objawach tego rozregulowania gospodarki hormonalnej? Rozumiem, że to niezdrowe, ale przecież jeśli raz mi się coś takiego przydarzyło, to chyba z czasem wszystko powinno wrócić do normy. Chyba, że są to objawy które uniemożliwią mi normalne funkcjonowanie...

idź do rodzinnego w trybie pilnym, pokaż receptę, niech Ci napisze drugą

Ale przecież nie musisz iść na wizytę, chodzi tylko o poprawienie daty. W końcu to jest wina lekarza. :o Mówiłaś jaka jest sytuacja? Jakby co to Harmonet ma taki sam skład, więc jakby jakaś koleżanka miała Harmonet to też możesz wziąć, tylko, że pewnie jest droższy (kwestia odkupienia później).

Gość myhouseoffun
Może Wam się to wydać zagmatwane, ale naprawdę nie mam możliwości pójścia teraz do lekarza, bo pracuję do późnych godzin aż do piątku :( Dlaczego nie możecie napisać mi o tych objawach bo mnie zaniepokoiłyście? :(

Gość jdckfkff
idz do kilku aptek powiedz w czym problem,czasem zgadzaja sie sprzedac bez recepty,dajesz wiecej $$ tak jakby pod zastaw i jak doniesiesz recepte to oddaja kase.jesli sie nie uda to zrob przerwe miesieczna i zacznij od nast miesiaczki nie bierz po tyg bo to nie ma sensu!!!!mozesz dostac plamien,tabletki nie beda dzialaly po prostu jak nalezy i rozregulujesz gosp hormonalna.kazda kobieta ma inne objawy

bo to temat-rzeka, całe ksiązki o tym napisano, nei da się w 5 zdaniach hormony zawiadują całym organizmem człowieka, przyswajaniem witamin, mikroelementów, siłami witalnymi, snem, rośnięciem, regeneracją itd.

Gość myhouseoffun
Obawiam się, że teraz ginekolog pomyśli, że sama coś majstrowałam przy dacie i nie wiem czy przyjmie mnie bezpłatnie- niby to tylko chwila, ale jednak... Ostatni raz u gina byłam jakieś 4 miesiące temu, bo przepisuje mi zawsze na pół roku tabletki.

Gość myhouseoffun
Matko, ale mnie przestraszyłyście :( ok, jutro z rana zadzwonię do mojego gabinetu, może uda się umówić w trybie pilnym, pewnie zaplacę sporo, no ale trudno, zdrowie ważniejsze. Dzięki Wam za pomoc

sory, że wystraszyłam, ale hormony to naprawdę poważna sprawa i szkoda sobie zdrowie marnować nieprzemyślaną decyzją (bo potem 100 topików - brałam tabletki i zaszłam, brałam tabletki i nie mogę zajść, a czemu włosy mi wypadają, a cierpię na bezsenność, a mam kłopoty z pamięcią itd.) jeśli Ci się nie uda zdobyć tych pigułek, to zrób sobie poprostu dłuższą przerwę, np. 3 m-ce chociaz to też kłopot, bo organizm juz przywykł do określonej dawki określonych hormonów, a tu znowu rewolucja i za chwilę znowu no, ale lepiej tak, niż kombinować w trakcie trwania cyklu

Gość myhouseoffun
To dobrze, że mnie wystraszyłaś, bo nie zdawałam sobie tak naprawdę sprawy z powagi sytuacji... Własnie udało mi się zapisac na godziny wieczorne na środę- to jest dzień później niż powinnam zacząć opakowanie, ale dzień to raczej nie taki wielki problem. Chyba, że się mylę ;)

Gość ona11111
ja robie tak ze prosze mojego lekarza rodzinnego i nie ma naprawde problemu:) idz rani fo przychodni i lekarz napewno Ci wypisze a ty bedziesz miecproble z glowy