Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wredziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiocha

Zazdrość...

Polecane posty

Witam mam problem jakim jest zazdrość czuję, że zatruwa mi ona życie i rujnuje mój wieloletni związek... Jestem o niego zazdrosna, próbowałam porozmawiać z nim o tym ale stwierdził, że skoro jestem zazdrosna to ja mam problem i muszę go rozwiązać, otóż ja sądze inaczej czasem mi docina w żartach o jakiś kobietach sądząc, że uroczo się złoszczę a ja podświadomie.. Wywiera to na mnie jakiś ślad. Nie wiem co zrobić odejść nie odejdę bo bardzo kocham. Często się przez to kłócimy, zbyt często chciałabym to zmienić, Sama czuję, że popadam w paranoję czasem jest tak, że zdarzy się coś nic w prawdzie nieznaczącego a ja sobie dopowiadam resztę i biedny obrywa.. Krzywdzę go tym i siebie z resztą też.. Pomóżcie proszę

Gość maybelineNY
idz do psychologa

Najpierw wylecz swoje kompleksy.. Uświadom sobie, że zazdrość nic nie wnosi, kontrolując, pomawiając nic nie zyskasz. Osoba skłonna do zdrady zawsze jest w stanie zdradzić, choćbyś ją najlepiej inwigilowała:) Czy nie lepiej zaufać i zdać się na los, zamiast wietrzyć podstęp w każdym czynie?

Gość Światowa Organizacja Zdrowia
wow, zaczerniłaś się :)

wiem o tym, że problem leży w mojej psychice, bardzo bym chciała z tym skończyć, bardzo i macie rację muszę zacząć od siebie, i tak zrobię, może jeszcze tylko doradzicie jak zacząć? Dziękuję :)

upup