Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosze o pomoc :(

PROBLEM Z KOTAMI :(

Polecane posty

Mieszkam na wsi, moi dalsi sąsiedzi "mnożą" koty i ich nie karmią. Czesc kotów zdziczala inne sa w miare oswojone. Nie jestem w stanie ich wszystkich wykarmic, zaopiekowalam sie 3 z nich został jeden obecnie w ciazy, pozostałe juz nie przychodzą. Dzis pojawił sie u mnie malutki kotek max 2 miesiace, pytam wśród znajomych ale nikt go nie chce wziac do siebie :(. Juz nie wytrzymuje nerwowo. Nienawidzę tych ludzi, jak mozna byc takimi bestiami. GDZIE MOGE ZGLOSIC TA SPRAWĘ? Zaznaczam, ze nie ma w mojej okolicy straży miejskiej, straży dla zwierząt, oddziału towarzystwa opieki nad zwierzętami, a policja nie chce sie tym zajac. Juz nie mam sił, nie wiem co robic:( sama przeciez nie zlape tych dzikich kotów i nie zawióze do schroniska:( doradzcie cos prosze

chyba nic nie da sie zrobić można złapać kocice i wysterylizować, ale raz, że to spory koszt, dwa - że trzeba je gdzieś przetrzymać w zamknięciu i dobrych warunkach do zdjęcia szwów czasem są prowadzone akcie bezpłatnej sterylki, ale to raz na ruskie 10 lat :( mam podobnie, z tym, że w pracy wszyscy mają koty ale nikt nie myśli o nich, żeby było im dobrze chorują, mnożą się, zdychają płakac mi sie chce, jak słucham, jak ich bachory męczą male kociaki, jak one chorują i nie są leczone, jak zdychają, albo "gdzies się podziewają" nic nie moge zrobić to bardzo przykre :(

Gość Kalafiordynia
Gdzie mieszkasz?

Okolice Mielca, podkarpacie. Koleżanka ma swoją babcię zapytac i moze wezmie tego malutkiego który sie dzis pojawił. Nie rozumiem tych ludzi, zero odpowiedzialnosci:(

Gość wardrobe
Szkoda, że tak daleko :( bo chętnie bym przygarnęła kotka, ostatnio wzięłam jednego podrzuconego kotka, najchętniej zaopiekowałabym się tymi wszystkimi biednymi kociakami :(

Gość kajka123
Ja mieszkam na obrzeżach miasta i często zdarza się, ze ludzie wyrzucają swoje niechciane juz zwierzaki. Tak je poprostu wywożą i wyrzucają z samochodów. Sama przygarnęłam taką psinę, a inne psy i koty dokarmiam. Sąsiadom nie bardo się to podoba, bo nie lubią zwierząt.

Strasznie szkoda:(. Ja też chce chociaz znaleść domy tym oswojonym, bo pomoc zdziczalym nie jestem w stanie

Gość wardrobe
Może w Internecie umieść ogłoszenia np. na Morusek.pl Ja właśnie mam zamiar zaadoptować jakiegoś zwierzakaz ogłoszeń z tej stronki

Gość wardrobe
kajka----> skąd jesteś?

Dzieki za stronkę, jesli babcia kolezanki nie wezmie tego malutkiego to dam ogłoszenie, no i moja kotka bedzie miala wkrótce młode wiec bede musiala im domy znaleźć

Gość wardrobe
Trzymam kciuki :) Bo szkoda kociaków. Jak byłam mała to pamiętam że na wsi u mojej babci topili takie maluchy :( Dowiadywałam się dopiero po fakcie, ale i tak wtedy nie mogłabym nic zrobić..Najlepiej jest sterylizowac kotki chociaż niestety trochę to kosztuje

Gość kajka123
jestem z lubelskiego

Gość wardrobe
jakbyś miała jakieś kocięta to mogłabym je wziąć.

Gość kajka123
Ja obecnie mam już tylko kocurka i suczkę, która szczepię co pół roku. Jak coś się przyplącze to dokarmiam( póki sąsiedzi nie zastrzelą albo nie otrują). To nie żart

Gość Kalafiordynia
Napisałam do Fundacji Niechciane i Zapomniane. Oni mieszczą się w Łodzi ale działają dosyć prężnie i może będą w stanie kogoś w skazać z podkarpacia. Dam znać jak mi odpiszą.

Gość Maryśka32
co za problem , wziąć z dwa zabić obedrzeć i uprużyć, mięso jak każde inne trochę jak kurczak, ktoś powie że zwariowałam ale jak ktoś nie zna biedy to mnie nie zrozumie

Gość mały i łysy
ja pierdziu to trzeba mieć nasrane we łbie żeby koty jeść

Gość pypciok
a smaczne chociaż są?

Kalafiordynia- dzieki, bede tu zaglądała w razie gdybys uzyskała jakies informacje. A co do jedzenia kotów, to jednak w naszej kulturze nie jest to normalne niezależnie od statusu materialnego :o

kajkal23- wspolczuje sąsiadow, u mnie na szczęście do takich sytuacji nie dochodzi. Czasami mysle, ze ludzie którzy nie potrafią okazać serca zwierzęciu nie maja go wcale. I tacy ludzie maja dzieci, pozniej do sieci trafiają filmy jak małe dzieci znecaja sie nad zwierzętami, ale czemu sie dziwić przeciez to rodzice je tak wychowują :(