Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polak wyjątkowy song

jak myślicie to dobry pomysł na biznes ?

Polecane posty

wiem ,ze to dziwne ale moim marzeniem od zawsze było prowadzenie takiej piekarnio-kawiarni ale nie z takimi standardowymi ciastkami tylko takimi dojechanymi wiecie muffinki z fajnymi dekoracjami ,ciastka w ciekawym kształcie ogólnie taki kolorowy awangardowy wystrój, dobra muzyka, przytulny lokal takie kawiarnie jakie są w USA np. przychodzilibyście do takiego miejsca ?

brakuje chyba takich miejsc w Polsce co ? tzn niby są w Centrach Handlowych ale to chyba mało praktyczne no chyba ,ze po zakupach coś zjeść ,a mi chodzi o takie miejsce do wychillowania się :) wiecie taki słodki raj :D

Gość ofdkfoifods
A stać cię na lokal w centrum dużego miasta ? Bo na zadupiu to to nie wypali .

mieszkam w dużym mieście wiec z tym nie byłoby problemu. z funduszami póki co kiepsko ale póki co dopiero się czaje i planuję :)

Gość zeropracy
jestem z zadupia i powiem ze wypali ale: musisz miec duzy kapital awaryjny bo zeby na zadupiyu wypallo musi byc tanio i to caly czas a wiec licz ze na poczatku mozesz dluuuugo doplacac do tego interesu dwa po jakim czasie na zadupiu to sie znudzi wiec gdy obroty spadna np po 2 czy 3 latach zainwestuj w sprzet i zacznij tam urzadzac koncerty pokazy itp i to na zasadzie klubowej czyli sam organizujesz nie tylko wynajowac kurwa mal leb do prowadzenia interesu tylko pomyslu i kasy na start brak ;(

starbucks to badziewna globalna kawiarnia w każdym miejscu na ziemi wygląda tak samo 🖐️

Bo ja wiem. Tu gdzie ja mieszkam to calkiem fajne sa

nie jestem fanką globalnych sieci zabijają indywidualność i wieje od nich nudą.

Dobra kawe robia. Ten biznes moze sie udac, ale jak dowalisz ceny jakies duze to nikt nie przyjdzie

zeropracy faktycznie nieźle kombinujesz też myślałam o muzyce na żywo tylko lokal musiałby być duży..

z cenami nie mogę szaleć bo w Poznaniu ludzie są oszczędni :D

Gość zeropracy
muzyka na zywo to polecam kupic pianino perkusje dobra gitare elektroakustyczna stale naglosnienie i odsluch zatrudnic na stale pianiste i gitarzyste codziennie wieczorami by costam brzdekali na gitarce skrzypkach lub pianinku odsluch daje tez mozliwosc robienia stalych wieczorkow karaoke a co jakis czas organizujesz na spolke z kimstam (osrodkiem kultury, gmina, obojetnie) np festiwal rockowy z nagrodami - utarg gwarantowany a jak ci starczy kasy to sciagnij jakas wieksza gwiazde i juz wgl sie zwroci wiem bo na zadupiach brak wszelkich festynow i ludzie masowo na to garna

no ale na taki lokal koncertowy to juz by trzeba troche wiecej kasy myslalam ze mowa o fajnym przytulanym miejscu gdzie bedzie super wystroj (najlepiej jakies antyki poprzerabiane na nowe, kolorowe, awangardowe) ja zamiast muzyki zaproponowalabym wernisaze lub dzialnosc takiej "czasowej galerii" podpisywalabys umowe z uczelniami sztuk pieknych, galeriami, domami kultury itd na wynajecie kilku scian na zawiesznie swoich prac itd :) mam jedna ulubiona kawiarnie w wawie ktora tak robi z fotografia kocham to miejsce, zawsze siadam, czytam ksiazki i ogladam fotografie mlodych artystow :) mozesz tez robic kursy robienia muffinek czy cupcake :D

Gość gogo_gosiaczek
Jeśli już interesuje Cię zakładanie lokalu o charakterze gastronomicznym, przemyśl czy nie lepiej otworzyć restaurację, w której będzie można organizować różne imprezy czy przyjęcia np. wesela. Przejrzyj projekty http://www.kbprojekt.pl/projekty_domow_weselnych.php . Zorientuj się w temacie dotacji na otwarcie działalności.