Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samantha67585

Jak szybko uzależnia alkohol?

Polecane posty

Gość Samantha67585

Zastanawiam się, jak szybko mogę uzależnić się od alkoholu. Czy można, np. zostać alkoholikiem, pijąc wyłącznie na imprezach? Wydawałoby się, że nie, ale jeżeli ostatnio mam sporo 18-tek i na każdej piję, to czy nie powinnam wystopować? Jeśli chodzi o częstotliwość picia, to bywa różnie, raz imprezy są z tygodnia na tydzień, czasem mam znów ponad miesiąc przerwy. A więc jak to jest z tym piciem, bo zaczęłam się obawiać, że mogę się uzależnić, zwłaszcza, że chyba głowa mi się wzmocniła ostatnio.. ;D Jakie są Wasze doświadczenia z tym związane? Szczerze mówiąc, trochę mam stracha.

Gość studentkąą
JA MAM TAK ZE JAK SŁYSZĘ SŁOWO IMPREZA TO AUTOMATYCZNIE W GŁOWIE POJAWIA MI SIĘ SŁOWO ALKOHOL LUB ZDANIE 'ALE SIĘ NAJEBIE' SERIO:D POZA TYM CZESTO KUPUJE PIWO I PIJE SAMA W DOMU

Gość Worek buraków
chyba nie, ale nie wiem

Gość Samantha67585
Czyli powinnam przestać? Nie pić więcej?

Zależy od organizmu, ale niektórzy uzależniają się bardzo szybko...w pewnym momencie od weekendowego picia zaczynają budzić się z myślą o piwie.

Gość ja jestem uzalezniona....
nie wiem od kiedy jestem uzalezniona, trudno wyczuc w ktorym momencie alkohol zaczl mi byc potrzebny bardziej niz innym, ale dzis, w wieku 32 lat, wiem ze jestem uzalezniona od alkoholu. I nie bylam nigdy typem niegrzecznego dzieciaka, pochodze z tzw "dobrej rodziny" i w domu tez nie bylo takich wzorcow. Ale szybko sie usamodzielnilam i alkohol w moim zyiu pojawial sie czesto. Nie mam na mysli notorycznego upijania sie. Potrafie wypic na imprezie duuuzo, ale raczej nie imprezuje. Lubie sobie w domu wypic wieczorem piwko, szklanke whisky czy lampke koniaku. I tak bylo przez wiele lat. Az pewnego dnia, kiedy bardzo zle sie czulam i nie wiedzialam sama o co mi chodzi, przyszla mi do glowy mysl, ze to brak alku. No alk mi wtedy faktycznie pomogl. I tak zostalo. Teraz, bez alkoholu po prostu czuje sie dziwnie, zle, chora. Ale poza tym, funkcjonuje normalnie. nie zawalam pracy i codziennych obowiazkow z powodu picia. Ale fakt pozostaje faktem, co wieczor musze sie napic, bo jesli tego nie zrobie to przezyje, ale czuje sie chora.

Gość Maskarponeee
A powiedzcie mi, czy jeśli jedno piwo na mnie już nie działa, to jestem uzależniona? Ogółem pije rzadko, ale jak już, to jednorazowo całkiem sporo...

Gość eeeeeeeeetego no
wraz z treningiem wzrasta tolrancja na alkohol jestes na dobrej drodze

to się wystraszyłam. Bo ja na impreze czy na piwo chodze dość często... ALE nie budzę się z myślą o piwie, i nie wypijam piwa na kaca...Najlepiej zrób prawko, kup samochód i na każdą imprezę jedź autem. Nię będziesz pić:P

Gość jakniemusisz
Krótko i na temat - szybciej niż myślisz! U mnie się ta przygoda z alkoholem skończyła w Ośrodku Leczenia Uzależnień w Ściejowicach pod Krakowem http://osrodekwiosenna.pl Miejsce, gdzie odzyskałam siebie.

Gość Ranking
To kwestia indywidualna, podobnie jak to, jak szybko uda się nam pokonać uzależnienie i w jaki sposób. Ośrodki Terapii są różne i ciężko jest się nam często zdecydować na jeden konkretny, dlatego z tą myślą powstał Ranking Ośrodków Terapii, który przedstawia Państwu możliwe rozwiązania. Przede wszystkim istnieje możliwość porównania ofert Ośrodków i wybrania tej, która najbardziej nam odpowiada. Równie ważne są opinie byłych pacjentów tych Ośrodków, które zostawili na stronie http://osrodkiterapii.pl/ Na tej podstawie o wiele łatwiej jest dokonać wyboru Ośrodka Terapii.