Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozaiikkakka

kilka pytan odnosnie 5 miesieczniakow...:)

Polecane posty

Gość mozaiikkakka

-smarujecie jeszcze po kąpieli głowke oliwką? - bierzecie dziecko na ramie po jedzeniu, zeby mu sie odbiło?? - co nowego wprowadziliscie do diety? - prasujecie nadal wszystkie wyprane ubranka?? -sadzacie dziecko??

Gość o kurcze a ja
nie smaruje i nie smarowałam bo używamy oilatum nie odbijam nie prasuje słoiczki, soczki i owoce

Gość mozaiikkakka
no to wyrodna matka jestes, poprosze o odpowiedzi kogos innego :) zartuje z tąwyrodną. ale dziecku sie smaruje glowke i czesze zeby szybciej zarosla sie ciemieniucha

Gość mozaiikkakka
to jest pewien sposob masazu dla glowki. nie starajs= sie mnie wysmiewac bo podpowiedzial mi to ginekolog i ordynator po porodzie

główki i ciała nie smarowałam oliwką, zreszta kremem też nie, nasmaruj sie oliwka i daj znać czy fajnie odbijałam, ubranka już w tym wieku nie prasowałam, tylko te do "wyjścia"

Gość mozaiikkakka
smaruje sie co wieczor oliwką. kwestia przyzwyczajenia

ja nie smaruje ale do kąpieli wlewam oliwke...do odbicia nie musze brac bo ma juz 5 i pół miesiąca i potrafi samodzielnie siedziec...daje mu jedzenie w słoiczkach...obiadki , soczki i deserki a ubranek nigdy nie prasowałam ;]

no tak, ale ja z kolei wiem od położnych i pediatry, ze oliwka i kremy zapychają dziecku pory ja nie smarowałam małego nigdy, kąpałam tylko w balnemum lub emolium i skórę ma piękną

a i niestety nie daję słoiczków sama mu gotowałam, a teraz je to co my (ma 17 miesięcy)

Gość o kurcze a ja
a u nas w szpitalu mówili, żeby nie smarować oliwką. a ciemieniucha nie zarasta;)tylko ciemiaczko. moje dziecko nie miało ciemieniuchy

Gość mozaiikkakka
a macie ten problem ze slinieniem sie?? musze jej co sekunde twarz wycierac przez co robi sie ta skora podrazniona. co na to stosowacd?

Gość kilka Odpowiedzi
glowki oliwka ani razu nie smarowalam. dziecko ma dlugie wlosy, a ciemieniuche znam tylko z ksiazek. tak, odbijam jeszcze nic, ciagle na cycu nie, nie prasuje 5 miesieczne dziecko nie moze jeszcze siedziec. nie, nie sadzam i nie robie niczego na sile

oczywiście, ze były takie problemy 10 razy dziennie mu bluzki zmieniałam brodatrochę była podrażniona, bo były wtedy też upały, ale nie smarowałąm, bo w połączeniu ze śliną to było jeszcze gorzej (przecierałąm mu delikatnie tylko buziaka), musisz przeczekać, przejdzie

Gość mozaiikkakka
noo moje dania tez mojej nie smakuja. preferuje jarzynki z krolikiem :)

moze pięcio miesięczne dziecko nie moze jeszcze siedziec ale mój sam potrafi juz siadac...od jakis 2 tygodni...i nawet sie juz nie chwieje...chwiał sie przez pierwsze kilka dni...a po za tym pieciomiesieczne dziecko mozna juz posadzic chyba z podparciem jak samo jeszcze nie siedzi bo gdZies to wyczytalam...

Gość mozaiikkakka
no tragedia z tym jest, najgorzej z przebieraniem tym bardziej ze ja po praniu wszystko prasuje.

a jeśli chodzi o ciemiączko, to ono nie zarasta poprzez masaże, chyba wiesz o tym

Gość mozaiikkakka
Sadzac mozna,w ten sposob podobno trenujesie kregoslupek

nie prasuj dziewczyno, po co, no chyba, ze to sprawia Ci przyjemność i nie masz co robić

Gość kilka Odpowiedzi
Co do oliwki, to tez cos takiego slyszalam. Ja smaruje dziecko teraz co drugi dzien i nic sie nie dzieje ze skora. Teraz konczymy drugie duze opakowanie i planuje kupic jakies mleczko do smarowania dla niemowlat. Oliwka tlusta jest. Ze slinieniem mamy to samo.. tez ciagle wycieram dziecku buzie. Daje gryzak i jest troche lepiej, bo trzyma palce w ustach caly czas. Zabkow nie ma jeszcze, ale moze juz niedlugo:)

no a jak sie dziecka nie sadza to jak ma sie kręgosłup kształtować??trzeba go troszke wycwiczyc...

autorko, trenuje kręgosłupek? później bedziesz musiałą potrenować ten kręgosłupek, jak sie skrzywi

Gość kilka Odpowiedzi
Potrafi juz siedziec? Skoro tak, to wypada sie cieszyc:) Posadzic na chwile do jedzenia pewnie mozna. Zreszta kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Ja sadzac nie musze, bo karmie cycem, wiec nie mam dylematu.

dziecko samo usiądzie bez Waszego treningu, chyba, ze z nim coś nie tak, to wtedy rehabilitacja boze dziewczyny, kto Wam takich głupot nagadał ja małego nie trenowałam i biega teraz ja odrzutowiec

Gość mozaiikkakka
ja głowke smaruje oliwką, a cialo mleczkiem pielegnacyjnym z hippa. pupcie linomagiem wiec tylko wloski sa tluste. :)))

mój ząbkuje juz od dobrych 2 miesięcy...widze to jak sprawia mu ulge smarowanie żelem...albo jeżdzenie po zębach gryzakiem zimnym...jednak wciąż nie ma zadnego ząbka niewiecie moze dlaczego tak długo to u niego trwa?