Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość headproblem

wypadające i cienkie wlosy

Polecane posty

Gość headproblem

witam was dzeiwczyny. pewnie podobne temty juz byly na tym forum lecz ja bym sie chciala dowiedziec czy ktoras z was tez ma lub miala taki problem i co zrobila ze jej pomoglo . a mianowicie moim probleme sa cienkie i wypadajace wlosy . zawsze jak pamietam to wsztscy mi mowili oj jakie masz piekne grube wlosy i tak bylo . a teraz od okresu dojrzewania mniej wiecej juz moj warkocz jest o polowe cienszy a wlosy mi wypadaja garsciami. ostatnio robilam badania krwii i takie tam wyszlo ze wszytsko mam oki zadna anemia nic . jem wszytsko ale nie jem masla moze dlatego sama nie wiem , caly czas jem jakies tableyki na wlosy itp . i efekt taki sam jedynie stan moich paznokci sie poprawil. ;p czy slyszalyscie o jakis domowych - babcinych ;p spodobach jakis maseczkach tyle jest tego na internecie az nie wiadomo ktora zrobic, czy macie jakies sprawdzone "przepisy" ?:P pozdrawiam goraco w te okropne szare dni ;) z gory dziekuje za odpowiedz ;)

Gość malowanka111
Jeśli chodzi o babcine sposoby to za bardzo nie znam:/ Kiedyś używałam zółtka, cytryny i chyba oliwy z oliwek i to nakładałam na włosy, ale to nic nie dawało. Może spróbuj z piwem? poczytaj na necie o maseczkach z piwa. Na pewno mogę polecić Ci picie pokrzywy. systematyczność i picie przez 2 - 3 miesiace powinno przynieść efekty. A jeżeli Ci wypadają w ogromnych ilościach oo ponad kilku miesięcy zgłoś się do endokrynologa i zrób sobie badania hormonów. Z tabletek bez recepty revalid był dobry. Akurat mi pomógł. Tyle że to droga kuracja pozdrawiam

Gość headproblem
własnie za namowa mamy kiedys tez robila ta maseczke z cytryny itp ale je jestem tez do niej przekonana, co do tej pokrzywy to kupowałas w aptece w torebeczkach tak jak herbate , tak ? bo ja slyszlałam ze taka zwykła z ogrodka sie zrywa i wyciska soki czy cos w tym stylu.;) dzieki za dopowiedz ;)

Gość headproblem
własnie za namowa mamy kiedys tez robila ta maseczke z cytryny itp ale je jestem tez do niej przekonana, co do tej pokrzywy to kupowałas w aptece w torebeczkach tak jak herbate , tak ? bo ja slyszlałam ze taka zwykła z ogrodka sie zrywa i wyciska soki czy cos w tym stylu.;) dzieki za dopowiedz ;)

Gość headproblem