Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pisz wszystko to pokaze

wybrac pieniądze czy bycie fair?

Polecane posty

Gość pisz wszystko to pokaze

pracuje w firmie A jako asystentka kierownika. Ostatnio mielismy wspolprace z firma B i ja musiałam zastąpić mojego kierownika w kontaktach z kierownikiem firmy B (nagla sytuacja). Ten kierownik firmy B był zachwycony mna i moimi kompetencjami, zawarlismy umowe, on bardzo mnie pochwalił mojemu kierownikowi (z firmy A). Moj kierownik mnie doceniał ale teraz zdecydowal sie dac mi podwyzke z 1900 na 3000! zeby mnie nie stracic jak to mowi. ZGodzilam sie, to taka jakby lojalka byla. Potem odezwal sie kierownik z B, ze on mnie zatrudni za 4000. Mam olac doswiadczenie w pierwszej firmie i leciec za kasą? czy zostac? A to niewielka firma, B to spora, z kapitalem zagranicznym, branza podobna.

w biznesiei nie oplaca sie byc fair.oczywscie,ze idz do firmy B. Albo idz do swojego szefa i zaproponuj zeby dal ci podwyzke na 4000 bo dostalas takak oferte,ale nie cchesz rzucic pracy w jego firmie bo ci sie podoba i sa duze szanse na rozwoj itd....

rob to co jest lepsze dla ciebie a nie dl;a twojego szefa. bo uwierz mi jakby twoj szef znalazl babke ktora wykona twoja prace rownie dobrze ale za 1200zl to by bez wahania sie ciebie pozbyl.

lepiej wybrać firmę B większa,bogatszą i zdobędziesz jeszcze lepsze kwalifikacje praca to nie miłość i nie ma sentymentów oraz zdrad, idzie się za pieniędzmi i osobistym rozwojem , to normalne nie wolno mieć skrupułów i z litości zostać w starej pracy

Gość idź idź
Iść do firmy B bez zastanowienia. Masz szansę dalej się rozwijać i zdobywać większe doświadczenie. O ile dobre są intencje kierownika z B. Czy uważa Cię za dobrego pracownika ,rozwojowego, czy chce czegoś od Ciebie, więc kusi lepszą kasą, a potem zażąda wdzięczności. Jak jesteś mądra, to skorzystasz z tej propozycji. Zawsze praca w większej firmie będzie lepiej wyglądać w cv.

Gość krjeirhu4hru
jakie masz studia skonczone?