Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 48348348

od kiedy mata edukacyjna?

Polecane posty

Gość 48348348

Witam, Od kiedy używać maty edukacyjnej? moja córa ma miesiąc i to chyba za wczesnie bo nie chwyta po co tam leży. A Wy kiedy zaczęłyście używać?

Gość Flottka1992
wczoraj

Gość 48348348
a wczoraj Twoje dziecko skonczyło ile dni/tygodni/miesiecy?

Gość mamacórusi28
Od 3 miesiąca (tyle wiem na pewno:) )

Gość Flottka1992
14 lat

Gość 48348348
nie uważasz ze to odrobinę za wczesnie? a może już kuma po co te wszytkie szeleszczace rzeczy dookoła?

Gość mataedukacyjna
Flottka ty się za macierzyństwo nigdy nie zabieraj bo twoje dziecko wyjdzie z domu jak będzie miało 40tkę:D

Gość mataedukacyjna
Moja też dostała jak miała 3 miesiące zresztą producent zaleca właśnie od tego miesiąca. Moja mała mając 3 miesiące przypatrywała się łukowi z zabawkami i uderzała rączkami i nóżkami w wiszące elementy a co do kładzenia brzuszkiem na macie to polecam dopiero w 4 miesiącu bo wtedy maluch już sprawniej podpiera się na łokciach i potrafi chwytać rózne elementy w tym te szeleszczące (przykład z mojego dziecka)

Gość 48348348
a tak na serio? nikt nie używał mat? czy nie chcecie sie podzielić swoimi tajnikami macierzyństwa?

Gość taki bajer
mata edukacyjna .... szkoda kasy , nasza mala ma 3 latka i jak miala miesiac kupilismy jej mate zaplacilismy chyba z 350 pln, gowno !!! to samo co dzieciaka rozlozysz na kocyku.

Gość mataedukacyjna
Ok możliwe że nie każde dziecko jest zafascynowane matą edukacyjną ale u nas się sprawdziła. Ja wydałam 50 zł i nie była to mata super klasy usztywniana taka jak z FP ale bardzo się przydała a dziecko i tak było zadowolone i nadal jest (ma 5 miesięcy).

Gość Gosiaczkowo
ja dostałam około 2 miesiąca. Synek interesował się kilka dni, a później już nie. Jeśli chcesz kupić to jakąś tanią, bo wiele dzieci nie zwraca uwagi, albo na krótko się interesują. Tak jak dziewczyny pisały, możesz zrobić sama, a od 3-4 miesiąca i tak najlepszymi zabawkami często są różne przedmioty(piloty, pudełeczka itp.), a nie zabawki.

Gość n n n nn n n n nn n n n
akurat nigdy nie pozwalalam dziecku bawic sie pilotami tv i komorkami---to nie zabawki :) Ale plastikowe butelki, rozne pudelka, pojemniczki---owszem :)

Akurat nigdy nie pozwalalam dziecku bawic sie pilotami tv i komorkami---to nie zabawki :) Ale plastikowe butelki, rozne pudelka, pojemniczki---owszem :)

Akurat nigdy nie pozwalalam dziecku bawic sie pilotami tv i komorkami---to nie zabawki :) Ale plastikowe butelki, rozne pudelka, pojemniczki---owszem :)

My małą kładziemy na matę , miała niecałe 3 miesiące jak jej kupiliśmy.

My małą kładziemy na matę , miała niecałe 3 miesiące jak jej kupiliśmy.

Gość gość
Ja mojego klade od kiedy mial okolo miesiaca, na poczatku 10 do 20 min po prostu ogladal zabawki, teraz ma 2 miesiace i uderza w zabawki, potrafi sie tak bawic nawet okolo godziny, fajnie jest obserwowac taka zabawe z dnia na dzien jego ruchy sa coraz bardziej celowe.

Gość gość
do mam, które położą dziecko w pierwszych miesiącach na macie, dziecko niezainteresowane i rezygnują.. moje dziecko też na początku się nudziło a od początku 5 miesiąca to jego ulubione miejsce

Gość gość
Ja synka położyłam na macie jak miał niecałe 3mc,juższtywno trzymał główkę i interesował się zabawkami, ale nietgrwało to długo. Około 6mc już poszła do piwnicy.Mały dość szybko zaczął raczkować 6mc i siadać 5mc więcwszystko inne było ciekawsze buty, kable klatka z papugami;p

Gość Malytka
Mojego małego kladlam na macie jak nie miał jeszcze 2 miesięcy

Gość Marcelina9999
Miesiąc to rzeczywiście za wcześnie, taki maluszek nawet nie za bardzo lubi taką "otwartą" przestrzeń :) My zaczęliśmy na pewno po 2 mcu, ale nie pamiętam od kiedy dokładnie. Teraz synek ma 5 mcy i leży baaardzo dużo na macie (my mamy z Chicco) i ćwiczy obroty :) Chodzimy też na rehabilitacje i mamy zadawane ćwiczenia do domu - też robimy to na macie, bo jest na tyle duża, że ja się również na niej mieszczę :) Do tego inny plus - mój synek niestety dużo ulewa, a z tej maty pięknie mi się wszystko zmywa, a do tego schnie bardzo szybko :) https://images83.fotosik.pl/1024/cbf504159fb1d1d0med.jpg