Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezpieczne leki

bezpieczne leki

Polecane posty

Gość Bezpieczne leki

Jakie leki przeciwbólowe według was są godne zaufania? Co polecacie?

Gość Bezpieczne leki
No nie powiedziałabym, że THC jest znowu tak bezpieczne :))

Gość Bezpieczne leki
Samo THC może tak, ale znajdź mi jej tak czyste źródło, żeby nie zawierało żadnych innych szkodliwych substancji. Chodziło mi prędzej o leki ogólnie dostępne w aptekach.

Gość aktivwoman
No to ciekawią mnie te dostępne w Polsce. Który według Was jest najbezpieczniejszy?

Gość aktivwoman
To że jest dostępny to ja wiem. Tylko pod mało jednak bezpieczną wersją. I tu mi nikt nie powie że nie ma ryzyka-bo jest.

Gość aktivwoman
nadal nie o to mi chodzi :)) Moi znajomi z akademika sami sobie stworzyli. Też zawsze powtarzali jakie to jest cudne, ok i że nic absolutnie nie szkodzi. Po pewnym czasie nie potrafili sobie odmówić. Widzieli tylko to. Po drugie oprócz THC to w takich "wersjach kupionych od kogoś" mogą być też inne, już mniej bezpieczne rzeczy. Także nie ma bata żeby mnie ktoś kiedykolwiek przekonał że jest to do końca bezpieczne.

Gość mmmajajs
kinky nie plec bzdur, paracetamol to lek, przez ktory ludzie najczesciej trafiaja do szpitala z powou zatrucia, przy wiecej niz 8 tabl czyli 4g paracetamolu mozna sobie niezle uszkodzic watrobe, grozi nawet spiaczka watrobowa, wiec nie powiedzialabym, w odpowiednich dawkach owszem jest bezpieczny ale przy przedawkowaniu bardzo grozny

Gość Bezpieczne leki
Każdy lek przy przedawkowaniu jest groźny.

Gość hyhyhyhyha
Jakby wierzyć reklamom to apap jest niby bezpieczny

Gość Bezpieczne leki
No też słyszałam o nim. Podobno nawet mając wrzody można go stosować. A oprócz niego znacie jakieś dobre leki przeciwbólowe?

Gość gsgs
spytaj w aptece

Gość Bezpieczne leki
Gdy zapytałam w aptece to pan farmaceuta chciał mi po prostu wcisnąć najdroższy zachwalając jaki jest cudowny...

hej! a pani z apteki odpowiada zależy na co ma być ten lek, czy masz jakieś choroby towarzyszące, czy jesteś na jakąś substancję uczulona, czy bierzesz jeszcze inne leki, ile masz lat itp- a więc proponuje pójść jeszcze raz do apteki innej lub do innego okienka gdzie Pan/Pani będą chcieli Ci naprawdę pomóc a nie tylko zarobić

Gość Bezpieczne leki
W każdej w której padło pytanie o lek na ból głowy, to padały zazwyczaj te najdroższe pozycje. Ciekawe czy cena faktycznie ma aż taki wpływ na to, że im droższe tym lepsze...

Gość Neymar
Dobrze toleruję Pyralginę, która dodatkowo jest bardzo skuteczna. Przede wszystkim w przypadku przeziębien: szybko zwalcza gorączkę i znacznie łagodzi doleglegliwości towarzyszące.

Zdrowej osobie leki przeciwbólowe stsowane od czasu do czasu nie zaszkodzą. Można je natomiast przedawkować - zresztą wszystko da sie przedawkować, nawet zdrowe truskawki. Przedawkowanie najczęściej objawia się nudnościami lub wymiotami. Radzę więc nie brać kilku na raz - tylko jedną, a kolejną za jakiś czas jak ból nie ustępuję lub jak jestesmy przeziębieni kilka dni (wtedy bierze się lek w określonych odstępach czasowych).

Gość Bezpieczne leki
Obiło mi się właśnie o uszy, że Pyralgina jest świetna. Sama też kilka razy brałam i muszę powiedzieć że działa rewelacyjnie. Fakt, wszystko można przedawkować, dlatego z lekami trzeba być ostrożnym.

Gość KolegaMK
Dwie różne wróżki zapowiedziały mi jednakową datę mojej śmierci. Przestraszyłam się, spróbowałam przejść test na przepowiedzenie życia na http://smierc.org i otrzymałam znów tę datę! (( Co mam robić? Wierzyć albo nie? Dlaczego wszędzie jest ten sam wynik?

Gość fuckthesystemmm
zebys tego dnia umarł na zawal ze strachu. Co do tematu. Wszystkie leki przeciwbólowe mają swoje skutki uboczne, wszystkie w jakiś sposób działają na watrobę więc teoretycznie żaden nie jest bezpieczny.

alkohole też szkodzą na wątrobę i ich spożywanie też nie jest bezpieczne:) a jednak ludzie rzadziej lub częściej ale popijaja. kilka drinków raz na jakiś czas nie wyrzadzają szkody organizmowi. tak samo tabletka przeciwbólowa też nie zaszkodzi jak coś boli . po co meczyć się cały dzień np. z powodu bólu głowy, kaca czy bólu menstruacyjnego... bardziej zaszkodzi cierpenie przez kilka godzin niż połknięcie leku

Gość Bezpieczne leki
Dobre porównanie. Myślę podobnie. Ale jak ogólnie wiadomo, niektóre leki wyrządzają więcej szkody niż inne, stąd taki temat. Ciekawią mnie doświadczenia ludzi z poszczególnymi lekami.

Gość głowizna
Ja na ból głowy wzięłam ibuprom i wcale nie czułam się lepiej.

Gość Bezpieczne leki
Może spróbuj Etopirynę? Zawiera też kofeinę co potęguje jej działanie. To jeden z najlepszych leków na rynku.

Gość to ja kacia niezalogowana
TAN CO GOZDZIKOWA POLECA