Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aktivwoman

jestem kobietą-żyję aktywnie

Polecane posty

na szczęście póki co na wszelkie stany zapalne/bólowe organizmu pomaga mi zawsze lek przecwbólowy. działa szybko, nie stosuję i nie stosowałam nic innego, silniejszego

zresztą mam młody, zdrowy organizm i stosunkowo rzadko coś mi doskwiera. natomiast muszę dodać że bardzo pomaga mi zawsze sen. potrzebuję snu i kiedy pojawia się jakiś problem ze zdrowiem - przeziębienie, ból głowy czy kac- sen to dla mnie lekarstwo

Gość aktivwoman
Fakt, sen działa zazwyczaj cuda. Leki też swoje robią. Co do tych olejków. Po prostu czasem stymulowanie poszczególnych partii mózgu różnymi bodźcami może przynieść ulgę, lub pogorszyć przypadłość.

Gość aktivwoman
Czasem zbyt silne zapachy wywołują ból głowy, czasem - jak w przypadku olejków, leczą go. To samo jeśli chodzi o światło. Często światło wywołuje np. ból głowy. A przecież istnieją też takie rzeczy jak fototerapia- pomocna przy depresji.

mogą to być: -inhalacje (olejków eterycznych, naparów ziołowych, dymu powstającego przy powolnym spalaniu surowców olejkowych - pojedynczych lub ich mieszanek); -sen lub odpoczynek na aromatyzowanych poduszkach; -kąpiele aromatyczne. Z tym że ma to działanie raczej relaksujace. Choć odpoczynek pomaga w leczeniu...

Gość aktivwoman
W sumie wiele leków to syntetycznie otrzymane substancje, naturalnie występujące na przykład w ziołach, tyle, że w większych dawkach. Oczywiście nie wszystkie, ale wiele.

Gość aktivwoman
Odpoczynek i pozbycie stresu przyspieszają proces zdrowienia. W sytuacjach, gdy ten ból głowy nie jest bardzo duży, to sama aromaterapia, kąpiel i relaks przecież mogą pomóc. Ale oczywiście, gdy ból jest silniejszy to jak najbardziej trzeba zainwestować w leki.

Gość straszek.
No tak, ale niektórzy po prostu boją się brać leki przeciwbólowe i szukają alternatywy.

ak mam babskie dolegliwosci to stosuje scopolan wtedy tabletki przeciwbolowe sa nie potrzebne , mialam czasem klopotu z aktywnoscia i .... sisusianiem, bo nie zawsze jest gdzie (np, rower i park) kolezanka polecila mi shewee http://www.estien.pl/shewee-komfortowy-lejek-dla-kobiet-123.html smieszny ale bardzo praktyczny przedmiot, czego to dziewczyny nie wymysla, ale za to duzy plus od wszystkich aktywnych kobiet:)

Gość aktivwoman
Śmieszna rzecz :) A co to jest ten scopolan? Nie słyszałam o tym nigdy.

Gość aktivwoman
Znalazłam: Scopolan zmniejsza ruchy perystaltyczne w całym przewodzie pokarmowym, a także w drogach moczowych. Co to ma do dolegliwości kobiecych?