Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LalunaLaluna

Zmęczone oczy po umalowaniu.. pomożecie?

Polecane posty

Hej dziewczyny, Mam taki problem.. ze zawsze jak umaluje dolna powieke to pare godzin w pracy i nie moge wytrzymac :( Mam ochote zmyc z siebie caly makijaz i najchetniej zamknac oczy i polozyc sie spac. Napewno znacie uczucie zmecoznych oczu po zarwanej nocce kiedy same powieki opadają i w srodku tak jakby pieka swedza czy nie wiem jak to opisac.. czuje je po prostu takie suche, zmeczone.. Nie wiem co mam robic ponieważ jestem blondynka i wszystkie wloski mam jasne i niestety musze je codziennie podkreślać.. Probowalam kredek antyalergicznych, nie wiem moze nieodpowiednich i moze to one mnie uczulają :( ? Wiem ze jak nie maluje w ogole dolnej powieki to jest wszystko w porzadku.. Ale w pracy wygladac trzeba. Pomóżcie dziewczyny moze tez miałyście taki problem?

moze sprubuj naturalnych - organicznych kosmetykow albo zrob henne by nie malowac dolnej powieki - swoja droga co to znaczy malowac dolna powieke? :-) kreski na zewnatrz? cien?

Gość mpknawala
ja sobie podkreslam dolna powieke czarnym cieniem, wyglada jak kredka ale nie splywa i lekki. moze spróbuj?

Spróbuje malować cieniem :) dzieki mpknawala :) "moze sprubuj naturalnych - organicznych kosmetykow" Jotka_5, czy chodzi Ci o te kredki z kohlem ? Czy cos takiego ;p

Możesz wypróbować kurację płatkami kolagenowymi pod oczy. Fajne i skuteczne sa płatki Marion. Nawilżają i poprawiają elastyczność wokół oczu.

Gość oolitka
Zainwestuj w dobry krem pod oczy i nawilżaj na noc. Może teraz latem jeśli nie musisz, to zrób oczom przerwę. Z Flosa są różne żele ze świetlikem o ile dobrze pamiętam, to jeden z nich przeznaczony jest właśnie na oczy po make up. Drogie to nie jest więc możesz spróbować. A czy przypadkiem któryś z kosmetyków cię nie uczula?

Mam żel z Flos leku ze świetlikiem i nic on nie daje.. Kredek probowalam juz wielu.. i za kazdym razem to samo. Mam jeszcze taki problem ze gdy rano wstaje moje oczy sa cale zapuchniete.. Mija to dopiero po 2-3 godzinach :/ A umalowac do pracy sie trzeba, wiec czesto maluje gdy opuchlizna do konca nie zejdzie :/ Co jest straszne bo szybko moje oczy zaczynaja sie meczyc i wtedy mam problem nawet i z górna kreska :( Pozatym makijaz taki po 2 godzinach nei wyglada estetycznie

Wyflada mi na to ze masz uczulenie na kosmetyki kolorowe :-( caly czas uzywasz jednej firmy czy na rozne tak reagujesz? dziwne ze te swietliki nie pomagaja :( ale mysle ze to wynika z tego ze codziennie sie malujesz, czyli ciagle oko podrazniasz... a wtedy zaden krem i lek nie pomoze probiwalas sie nie malowac? a moze to jakas choroba oczu - bylas u okulisty?