Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskanamama.....

alergia na pierwsze papki

Polecane posty

Gość zatroskanamama.....

witam córka własnie skończyła 4 mies. jest karmiona piersią i butelką zaczęłam jej zozszerzać dietę najpierw dawałam marchewkę w słoiczkach po kilku dniach dołozyłam jabuszko niestety po dostaje po wszystkim wysypki takiej lekkiej po buzi zaczełam jej sama gotować marchewkę z warzyw zakupionych w zwykłym sklepie ale też się obsypała, od czego mam zacząć rozszerzanie diety skoro na wszystko ma alergię?

Gość zatroskanamama....
pomóżcie:-(

ja proponuję od wizyty u lekarza... inna sprawa, że warzywa mogły być pryskane - może spróbuj z kupnymi słoiczkami?

Gość a spróbuj zacząć od kaszki
njlpierw takiej bezsmakowej

Gość zatroskanamama....
tylko że mój pediatra jest teraz na urlopie i nie może jej zobaczyć ale jak do niej dzwoniłam to mówiła że mała wysypka nie znaczy od razu alergii ,czyli mam się tym nie przejmować i dalej dawać papki?? a co do słoiczków to żeż ma wysypke dlatego sama zaczełam gotować

Gość też dostawał wysypki
była lekka więc się nie przejmowałam

moja córka ma alergię, i mogę ci poradzić, żeby na razie zwolnić tempo wprowadzania nowych rzeczy. Odstaw z powrotem i marchew i jabłko. Zostań na mleku modyf. jak do tej pory i uważaj na swoją dietę. Jak wysypka zejdzie spróbuj coś innego , ja proponuję brokuły ( ale w słoiczku są ohydne, więc ugotuj i zmiksuj sama) Nie słyszałam nigdy żeby ktoś miał uczulenie na brokuły (chociaż wszystko możliwe) za to na marchew i jabłko już słyszałam. Jeśli z brokułami się uda to będziesz mieć już jedno warzywko wprowadzone, to możesz wtedy spróbować znów marchew, a za kilka dni jabłko. Nie martw się jeśli znów będzie wysypka, twoje dziecko jest jeszcze małe, za 2-3 miesiące powinno już lepiej reagować.

Dobrą rzeczą na początek rozszerzania diety jest też kleik kukurydziany albo ryżowy. Najważniejsze to się nie spieszyć, żebyś wiedziała z czego jest ewentualna wysypka.

Gość zatroskanamama...
dziękuję za pomoc, myślałam że rozszerzanie diety będzie prostsze za miesiąc wracam do pracy i chciałabym żeby juz mogła cokolwiek innego oprócz mleka jeśc