Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blagam o pomocc

stres w ciąży-jak wpływa to na dziecko

Polecane posty

Gość blagam o pomocc

przez ostatnie 4 dni mam bardzo duzo stersu,ciale klotnie z mezem,jego wyprowadzka z domu i mozliwy rozwód.... Boże...mie moge sobie z tym poradzic,co z dzieckiem,blagam o pomoc

Gość blagam o pomocc
nik mi nie pomo:(:(:(

Gość blagam o pomocc
nie pomoże?:(

Gość przebiegła wariatka
nie chcę Cię martwic, ale znam jeden niezbyt fajny przypadek, dziewczynka ma jedną noge krotszą, jakby przykurczoną, doktor powiedział, że to typowe porażenie w czasie ciąży, że dzieje sie tak na skutek, gdy ciężarna ma jakies straszne, ciezkie przeżycia, medycyna nie zna mechanizmu tego, ale tak niby jest. I faktycznie, matka tej dziewczynki w ciaży została bez srodków do życia, sama z jeszcze 1 dzieckiem i bez dachu nad glową, cięzko jej było. To było kilkanascie laty temu.

Gość przebiegła wariatka
więc myśl głównie o sobie, olej męża, skoro sie z nim rozwodzisz, znaczy, że nie jest Ciebie wart! teraz liczysz się Ty i dziecko, Wy jesteście priorytetem! wiem, łatwo mowic, ale musisz byc dzielna!

Gość gość
ja też miałam dużo stresu w ciąży Maluszek urodził się zdrowy i jest spokojny Nie ma reguł :)

Gość blagam o pomocc
Boże...tak bardzo jest mi ciezko, probuje dzwonic do meza ale on nie chce lub nie moze rozmawiac, pisze,ze kocha nas,ale nie wiem co z tego bedzie, wczoraj chcial rozwodu, dzisiaj nie wiem... wiem,ze nie moge sie denerwować, ale to wszystko jest silniejsze ode mnie

Gość Agata nogą zamiata...
poprostu przechodzicie kryzys. nie było wczesniej u was takich sytuacji, kłotni?

Gość blagam o pomocc
byly klotnie, jak w kazdym malżeństwie, zawsze z tego wychodziliśmy, godzilismy sie i bylo ok.

Gość eee tam ja mam 2 zrowiutkich
dzieci.... w 1 ciąży przeżyłam sesje - ostatni egzamin kilka dni przed porodem, 2 przeprowadzki, sprawę w sądzie ze spółdzielnią, zakup mieszkania - nie miałam na nie całej kasy, wszytko zależało od tej sprawy! rozstrzygnęło się miesiąc przed porodem- później były wręcz paniczne poszukiwania, bo nie mieliśmy gdzie mieszkać.... akt notarialny podpisywałam kilka dni przed porodem, a przeprowadzka tuż po - wszystko w ogromnym napieciu... ...a dziecko już do szkoły chodzi i jest okazem zdrowia i wzorowym uczniem! w 2 ciaży pisałam projekt unijny - stres jak cholera, bo przy ocenie wniosków trzeba odpowiadać na pytania w krótkich terminach, od tego wszystko zależy - mogą wniosek wywalić z byle powodu praktycznie i znów organizowała przeprowadzkę, tym razem do innego mieszkania... po drodze jedni najemcy zrobili nas w huja - też stres jak cholera, bo musieliśmy się włamywać do własnego mieszkania! ...drugie dziecko ma 2 latka i tez jest okazem zdrowia, a taki bystry, że aż mnie to przeraża czasem - zaczął chodzić w wieku 9 miesięcy, mówi całymi zdaniemi... a więc ja w te rzeczy o wpływie stresu nie wierzę!

Gość eee tam ja mam 2 zrowiutkich
ps z mężem si pogodzisz, w ciąży takie schizy to norma, hormony walą "na dekiel" i tyle.... wytłumacz tylko mężowi dlaczego tak się zachowujesz, że to nie jest twoja wina, tylko ciąża tak wpływa i żeby nie brał wszystkiego do siebie i będzie ok!

poprostu przechodzicie kryzys. nie było wczesniej u was takich sytuacji, kłotni?

sorry drugi raz mi się wkleilo....kafeteria zawiesiła się... :)

Gość blagam o pomocc
to powiem Ci, ze byłaś, jesteś bardzo dzielna,wszytko znioslaś... ja jestem bardzo miekka, ale od tej pory przestaje się martwić, myśleć co bedzie... musi być dobrze, musze mysleć pozytywnie, i niczego sie doszukiwać.Teraz najważniejsze jest dziecko i tylko dziecko!!!

Gość blagam o pomocc
ale te moje schizy są naprwde okropne!!!!! wcale mu sie nie dziwie, że mie wytrzyma l i sie zabrał. Ja w kłotni popadam w jakis szał...powiem nawet, ze chcialabym skonsultować sie z psychologiem. ciąza nie usprawiedliwia mnie do takiego zachowania jestem okropna:(:(:(

Gość blagam o pomocc
dzwonil maż...uspakajał mnie zebym sie nie denerwowałą, ale jak zapytałam co bedzie z nami...odpowiedział, że nie wie..moze wie, tylko nie chce mnie denerwowac???niewiem sama co myslec...:(:(:(

Gość rgredgrfe
no to dobrze że mąż zadzwonił, widać że jednak nie jesteś mu obojętna. Powiedział, że "nie wie" bo też jest przybiy tą sytuacją. Jakbym się Ciebie zapytała co z Wami to też byś odpowiedziała w chwili rozpaczy, zobojętnienia, że: "nie wiesz". On odpowiedział na takiej samej zasadzie. Postarajcie się uspokoić siebie nawzajem, okazać sobie szacunek i zrozumienie, a złość szybko przejdzie.

Gość blagam o pomocc
obyś miala racje rgredgrfe , on też napewno to przezywa, poza tym ma problemy w pracy, z tego wszystkiego ma ogromnie bole głowy-ale to wszystko z nerwów. Będe sie modlila aby przeszla mu złośc na mnie...potrzebuję go. :(

Gość blagam o pomocc
ale swoją drogą wiem,ze mam okropny charakter,moje fochy i humory nie usprawiedliwiają tego, że jestem w ciąży, jeste zołzą:(:(jak sie tego pozbyć??

Gość karolinkaaaaaaaaaaaa
bardzo mozliwe ze dziecko bedzie mialao adhd w ciazy stres jest jak najbardziej nie wskazany, nie wolno nawet ogladac stresujacych filmow a co dopiero sie wkurwiac na meza

Gość Misiaaa2222
moja mama jak byla ze mna w ciazy caly czas byla zestresowana bo tesc robil awantury, biegal z nozem itd. skutki widze do tej pory.odkad pamietam bylam nerwowa, balam sie zostac w domu bez rodzicow, jak dluzej kogos nie ma to sie zaraz martwie czy sie nic nie stalo i wydzwaniam. moja mama mowi ze wszystko przez ten burzliwy czas przed urodzeniem

Gość 36 tc
No to moje dziecko ma przechlapane, ja w ciąży przeżyłam koszmarny remont, spore nieprzyjemności w pracy (gdy szefostwo się dowiedziało że w ciąży jestem, musiałąm szybko na l4 uciekać), a teraz jeszcze kłopoty z bratem odnośnie spadku:O Ale ja zawsze nerwowa byłam, ciąża czy nie.

Gość latynoska25
ja potwornie się stresowałam w ciąży i moja córeczka miała potworne kolki, na które nic nie pomagało aż do pół roku życia.Jestem pewna,że to ten stres,lęk o nią,że coś się jej stanie kiedy ją nosiłam w brzuchu, jestem jakąś wariatką panikarą i niestety odbiło się to na moim dziecku.Dopiero teraz od jakiegoś czasu nie ma kolek.

Gość dwqedqwedq
Ja będąc w ciąży przeżywałam ciągły stres. Najpierw chciałam się rozejść z partnerem, raz nawet próbowałam poronić, potem ciągły brak wypłat dla mnie i mobbing w pracy, długi, bezrobocie męża. Ogólnie dramat i tak przez całą ciążę. Dziecko urodziło się... hmmm... niezwykłe pod względem psychicznym. Od noworodka po dziś dzień trudno moją córcię 1 rok i 8 miesięcy) zdenerwować czy przestraszyć, gdy coś ją wyprowadzi z równowagi to sama się uspokaja, przesypia od pierwszych miesięcy życia całe noce a jeśli się wybudzi, sama się usypia. Jest pogodna, radosna, czuła i wrażliwa na innych. Takiej pociechy ci życzę, zresztą wam obojgu, no i żeby się wam poukładało. :) Czasem sie zastanawiam czy ona tak dobrze sobie nie radzi dzięki temu że... oswoiła się ze stresem i nauczyła powracać do równowagi już w życiu prenatalnym. Wiesz, nasz gatunek kształtował się w stanie ciągłego zagrożenia. A to tygrys szablastozębny, a to wojna... Gdybyśmy byli zbyt wrażliwi - nie byłoby nas. :D

Gość blagam o pomocc
to Ty faktycznie mialas dopiero stresy dwqedqwedq , fajnie, ze masz pogodne i radosne dzieciątko!!!!!!!! Dziękuję za wsparcie i mile słowa:) Pozdrawiam

Gość stresior
Tez przeżywam ciągły stres w obecnej ciąży, nie moge z tego stresu spać, a najgorsze ze problemy nie skończą się po urodzeniu dziecka. Martwie się bo gdzieś przeczytałam że to może prowadzić do autyzmu :((