Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamdzieckochce drugie

witam kochane

Polecane posty

dziewczyny pomóżcie Witam kochane,mam problem,otóż mam jedno dziecko z byłym mężem,ma 10 lat,teraz mam drugiego męża chcemy mie dzieco ale nie wychodzi...rok po ślubie a u nas nic...co jest???może któraś ma podobne doświadczenia..pomóżcie

Gość kipciuśś
Jak to nie wychodzi ? Może on nie ma spermy w siusiaku ?

Gość słon_inka
up

Wg niektórych pism po roku regularnego współżycia bez stosowania środków antykoncepcyjnych i bez zajścia w końcu w ciążę, można mówić o niepłodności. Myślę, że jeśli faktycznie bardzo Cię to niepokoi, powinniście udać się do specjalisty. Przyczyn niepłodności jest bardzo wiele, czasem to drobiazg, jak np. zakażenie pochwy. A skoro jedno dziecko już masz, to przyczyna może być właśnie taka - nabyta. Chyba, że problem leży po drugiej stronie... Ale dlatego wlaśnie warto udać się do lekarza.

właśnie wszystkie badania mamy ok.myślę że wina leży po mojej stronie bo miałam nie leczoną nadżerkę albo inne przyczyne psychiczne...chcę z Nim miec dziecko a tu lipa.. pomóżcie

Przyczyny psychiczne też odgrywają tu ważną rolę. Czasem bywa tak, że jeśli kobieta bardzo chce i tylko o tym myśli, to się po prostu nie udaje. A jeśli daje sobie na wstrzymanie, uwalnia umysł od myśli o ciąży, to w końcu dostaje upragnione dziecko. Trudno też nam w jakikolwiek sposób pomóc. Skoro badania są ok, skoro naprawdę się staracie, cóż my możemy? Starajcie się nadal, a jeśli nic z tego, proponuje wizytę u kolejnego lekarza, może zaproponuje jeszcze inne badania, może przyczyn niepłodności zacznie doszukiwać się gdzieś indziej.