Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcd---

morfologia po porodzie

Polecane posty

Gość abcd---

Drogie Mamy, chciałam prosić o interpretację wyników morfologii. Moja siostra w nocy z poniedziałku na wtorek urodziła dziecko, po porodzie miała łyżeckowanie macicy, bo łóżysko nie urodziło się w całości. Dziś miała robioną morfologię i lekarze straszą ją transfuzją krwi. Czy przy takich wynikach jest to niezbędne? hemoglobina 7,3 g/dl erytrocyty 2,41 T/l leukocyty 16,8 płytki krwi 205 Będę wdzięczna za wszystkie wypowiedzi

tak mysle ze jest to niezbedne. ja mialam 6,8 hemoglobiny i mialam przetaczana krew, ale to nic strasznego lezysz pod kroplowka i dozylenie podaja krew , nie boli.

Gość abcd---
lekarz powiedział, że po jutrzejszej morfologii zadecyduje, czy istnieje taka sznasa, że do jutra hemoglobina wzrośnie do zadawalającego poziomu?

są jeszcze zastrzyki o nazwie erytropoetyna, pobudzaja szpik do produkcji krwinek czerwonych, ale to tylko raczej podają na hematologii

Gość abcd---
dziękuję za odpowiedź

a krew przetaczają przy wyniku poniżej 8 hemoglobiny nie jest aż tak źle, zobaczycie jutro czy spadną jeszcze te parametry, ale po zabiegu to oczywiste, ze tak sie dzieje

Gość abcd---
no właśnie, tłumaczę mojej siostrze, że często tak się dzieje, ale narazie nic do niej nie dociera

nie dociera, bo jest w szoku bądź przy niej i ją wspiraj, bo narazie i tak nic nie dotrze zobaczycie jutro, ale mam nadzieje, ze krwinki czerwone podniosą sie choć troche - to jest możliwe

Gość abcd---
asiamt, Ty jeteś niezastąpiona w dodawaniu otuchy. Zakładając ten topik, miałam nadzieję, że się odezwiesz. Nie raz już korzystałam z Twojej wiedzy dotyczącej morfologii i się nie zawiodłam. Dzięki Kochana, jesteś WIELKA!

a cieszę sie, że chociaż duchowo Cię wsparłam powodzenia i daj znać jak tam z siostrą

Gość abcd---
odezwę się jutro, jak tylko będę miała wiadomości

Gość abcd---
asiamt, hemoglobina wzrosła do 8,3, nie będzie tranfuzji. dziękuję, za to że zawsze jesteś optymistką i potrafisz przekazać swój optymizm innym.

no widzisz, okazało się, że szpik pracuje dobrze i w tym czasie wytworzył więcej "czerwoniastych" krwinek uścicki dla młodej mamusi, cioci i bobaska!!!

Gość abcd---
bardzo, bardzo dziękuję