Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabletka377

Czy powinnam sie bać sexu???..

Polecane posty

Gość tabletka377

Hej:) Mam pytanie do doswiadczonych (dziewczyn).. Więc od niedawna zaczelam współrzyc ze swoim chlopakiem. I dziś mamy zamiar znów to zrobić ale boje sie tego, bo dziś mam dni płodne i jak uprawiamy sex to zabezpieczaby sie tylko gumką (durex extra safe). Niedłygo mam umowiona wizyte u ginegologa o tabletki anty zebym sie czula bezpieczniej podczas gdy sie kochamy. I boje się tego Bo jak uprawiamy sex z ta gumka to on "spuszcza" się we mnie w gumce i pozniej ja zdejmuje i zaklada druga itd. I dzis mam te dni plodne to powinnam sie bać zajścia w ciąże??... pomimo tego ze ma gumke na sobie?.. Tylko jak narazie jej uzywamy bez innym rzeczy anty.. to tak na marginesie..

Gość krokuska
Prawidłowo założona prezerwatywa, ktora nie pęknie podczas stosunku uniemożliwia zajście w ciąże. Stosujemy z mężem prezerwatywy durex'a 4 lata, z końcem w środku i nie zaszłam w tym czasie. Spokojnie. Tylko załóżcie ją dobrze i nie masz się co martwić. A jak boisz się sexu i jego konsekwencji pomimo stosowania zabezpieczeń to po prostu zrezygnuj z jego uprawiania do momentu aż będziesz w 100% gotowa zaufac gumkom.

Gość styska06
hej co ty jezeli uzywa prezerwatywy to nie masz sie czego bac . no chyba ze ostro szalejecie i wtedy prezerwatywa moze pęknąć:) i musicie uwazac bo jak wyjmie członka z gumki zeby nie wchodził do ciebie do srodka za chwile bez gumki bo na penisie napewno sa jeszcze jakies plemniki

Gość kociakiciakocia
nie ma problemu jak nie pekla nie ma obawy :))

Gość tabletka377
Tzn. nie boje sie gumek tylko tego ze mam dni płodne. I nie szalejemy z tym sexem tak żeby ona pekła tylko jesteśmy ostrozni bo jednak bezpieczeństwo jest wazne..

Gość tabletka377
I pragnę dodać iż mój partnet uprawia sex od 4 lat i jest doswiadczony, a ja niedawno straciłam z nim dziewictwo.. To powinnam sie bać czy razcej mu zaufać co do tej sprawy??...

Gość kociakiciakocia
to,ze masz dni plodne nie robi jesli gumke mieliscie :) tylko w przypadku pekniecia jest wieksze prawdopodobienstwo na zajscie w ciaze niz w dni nieplodne

Gość tabletka377
kociakiciakocia czyli jak teraz mam dni plonde i mamy gumke to bez obaw moge sie kochac?.. Przypominam że jestesy ostrozni przy uprawianiu sexu..

Gość kociakiciakocia
Tak :)

Gość tabletka377
To dziękuje za pomoc.. :* :):)

Gość leeonkaa
Ja zawsze doradzam osobom które do seksu używają wyłącznie prezerwatyw, aby zaopatrzyły się na zapas w tabletke Escapelle. Cóż ja też używałam kiedyś tych rzekomo najbezpieczniejszych Durexów a jednak pękły. Wtedy w panice szukałam w necie co robic, znalazłam stronę wpadka.pl i stamtad dowiedziałam się o Escapelle. W ciąże nie zaszłam ale żeby nie ryzykowac już, zaczęłam brac tabletki. I jeśli też tak zamierzasz, to popieram Cię w tym pomysle!

Gość tebletka377
Do leeonkaa czy ta tabletka jest na recepte? gdzie ją można kupic? jak ona działa? ile kosztuje?.. bo to jest dla mnie ważne.. jednak ja z moim partnerem podczasm moich dni płodnych robię to bezpiecznie , delikatnie i namietnie gdyż boję sie ze może peknąć a tego bym nie chciała przecież..

tabletka jest na recepte, kosztuje 70 zł, dostępna w praktycznie każdej aptece, działa tak, że dostarcza organizmowi dużej dawki hormonów co wpływa na przesunięcie owulacji, stworzenie nieprzyjaznego środowiska dla plemników w ciele kobiety oraz na zmiane charakteru wyściółki macicy tak aby nie doszło do zagnieżdżenia sie jajeczka - zapobiega ciąży jeśli przymie się ją do 72 godzin po niebezpiecznym stosunku wpisz escapelle w googole jeśli chcesz sie dowiedziec wiecej

Gość szminkawwielkimmiescie
Proponuję aby chłopak miał wytrysk na zewnątrz mimo, iż ma gumkę. Jak będziesz u ginekologa poproś o tabletki antykoncepcyjne Lesinelle są bardzo dobrze tolerowane i mają minimalny skład hormonów a są najpewniejszym zabezpieczeniem. Stosują je młode dziewczyny i są niedrogie Trzymaj się!!!

Gość tebletka377
Dla mnie cena nie gra roli bo jednak bezpieczeństwo jest najważniejsze..;DD dziekuje za wszytskie odpowiedzi ;** i widocznie bede musiała porozmawiać ze swoim partnerem :)) a do ginekologa mam juz mam umowiona wizyte i czekaz az wybije mi jej termin ;pp

Nie przejmuj się- nie zajdziesz w ciążę jeśli się zabezpieczacie. Ale moim zdaniem dobrze robisz, że wybierasz się po tabletki do ginekologa- to zawsze większa pewność- takie jest moje zdanie :) Jeśli chcecie dowiedzieć się czegoś o seksie z solidnego i sprawdzonego źródla, to polecam stronę http://seksbaza.com/ Piszą tam między innymi o jakości ludzkiej spermy w Polsce- można się dowiedzieć ciekawych rzeczy :)

Gość Michał Zaradny
Witam Rożne metody antykoncepcyjne mają różną skuteczność zapobiegania ciąży. Jeśli wszystkie instrukcje odnośnie antykoncepcji są przestrzegane nie należy się obawiać. Oczywiście przytrafiają i przytrafiać się będą tz. "wpadki", gdzie pod wpływem emocji czy też innych bodźców będziemy współżyć z drugą osobą. Aby być gotowym na taką sytuację wejdź na stronę http://wpadka.pl, na której znajdziesz ciekawe, profesjonalne artykuły i porady. Pozdrawiam ----- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs

Gość bona petita
zakup escapelle i nie bedziesz miała zadnych zmartwien, na wypadke awarii gumki mozesz wziac ta tabletke w przeciagu 72h. Skutecznosc wyczytałam ze jest 100% Na wpadka.pl mozna znaleźć pewnych i sprawdzonych lekarzy któzy przyjmuja i przepisuja recepty

A najlepiej zastosować żel plemnikobójczy i prezerwatywę.Albo inny środek np w czopku .Jest ich kilka w aptece bez recepty. Najdroższy jest krem DELFIN około 50 zł tubka(starcza na kilkanaście razy).I chyba najmniej uczula.Po niektórych czopkach może piec Ciebie lub partnera.Sprawdziłam.Niektórzy ludzie nie tolerują aspiryny a polopirynę tak.Tu jest tak samo.Trzeba sprawdzić na sobie. Miłego dnia :)

Gość załamanajestempanna
Czyli mam być spokojna? Seks z prezerwatywą - cholernie się boję , bo w dni płodne. Niech mnie ktoś uspokoi:(

Gość załamanajestempanna
Czy ktoś odpowie mi? :(