Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadlospis ciażowy

czego najwiecej należy jesc w ciazy?

Polecane posty

Gość jadlospis ciażowy

ryby,nabial, co wy jecie dziewczyny?

to na co mamy ochotę na ryby nie mogłam patrzeć, ale świetnie wchodziły mi młode soczyste jabłka i śliwki

Gość jadlospis ciażowy
a kotlety jadlyście normalne??smazone na oleju?czy coś urozmaicalyscie??

hm mięso też odrzuciłam, ale jak hemoglobina trochę spadła, to jadłam wołowinę duszoną w warzywach

ja jem praktycznie wszystko na co mam ochote i dzidzia rozwija się prawidowo:)

Gość jadlospis ciażowy
wiem,ze max to 2 herbaty pic dziennie, nie wiecej, tak mi moja gin.powiedziala

Gość dobrze ci ktos wyzej
dziewczyno ale ty sie cackasz. Jedz normalnie to co lubisz i co ci smakuje a nie wymyslaj! Pewnie to twoja pierwsza ciaza i dlatego tak wymyslasz.

Gość jadlospis ciażowy
tak,to moja pierwsza ciąża,pytam tutaj bo licze na kogos kto mi podpowie...

Gość jadlospis ciazowy
dziękuję miki90 , w takim razie jedz mieko, to wszytko dla dobra Twojego dzidziusia, a może szpinak też zajadaj, nie zbyt smaczny, ale sporo żelaza ma o ile sie nie myle

herbata to chyba nie jest najlepszy pomysł chyba że od czasu do czasu ja przynajmniej nie pije radzę pić soki owocowe i warzywne oraz wodę

Gość 36 tc
Jadłam i jem wszystko to, co przed ciążą, kawę i mleko piję, odstawiłam jedynie alkohol, choć czasem mężowi łyczka piwa czy winka podprowadzę:D Nie rzuciłąm się jak wściekła na słodycze, raczej ciągnie mnie w kierunku owoców i warzyw (truskawki pożerałam na kilogramy). Nie miałam też obsesji na punkcie mycia wszystkiego przed zjedzeniem. Dziecko i ja zdrowe:) Nie dajmy się zwariować, kto wie co nam wolno będzie jeść jak zaczniemy karmić;)

Gość jadlospis ciazowy
tak,staram sie pic najwiecej wody a w ktorym jestes miesiącu??? u mnie zaczyna się 13 tydzien :)

Gość jadlospis ciazowy
oooo to już blisko rozwiązania jestes:)supe, kawy wogóle nie pije, nawet przed ciązą nie piłam

Gość 36 tc
Miki, piję rozpuszczalną, bo innej nie lubię, pozwalam sobie na jedną dużą dziennie, z mlekiem, tak jak przed ciążą. Mam koszmarnie niskie ciśnienie, ta kawa przynajmniej trochę stawia mnie na nogi:)

36tc ja musiałam niestety odstawić bo mi anemia wyszła i lekarz mi zabronił

Gość jadlospis ciazowy
może dasz mi jakieś cenne rady...:) kiedy poczuje pierwsze ruchy dzidziusia...w przyszlym tyg.mam pierwsze usg.ciekawi mnie czy pojedyncza ciąza czy mnoga, bo w rodzinie jest duze prawdopodobienstwo:) ale by było:)

mozesz w zasadzie jesc wszystko ...wystrzegac sie serów pleśniowych, jesc duzo nabiału, pić mleko, jesc jajka, pieczywo ciemne, ser zółty, masło, mieso - piers z kurczaka lub mielone, jogurty, zresztą jak organizmowi bedzie czegos brakowac sam cie o to zawoła. w necie jest wiele przydanych inf, na temat tego co powinno sie jesc w ciazy poczytaj sobie

Gość jadlospis ciazowy
dzięki dollka:)

pierwsze ruchy poczułam w 17 tc a teraz maleństwo już szaleje na całego:) co ja mogę ci poradzi dbaj o siebie jedz to na co masz ochote nie przemęczaj sie i nie dzwigaj ja ogólnie robiłam wszystko jak byłam na początku ciązy:) jak masz jakieś pytania to pytaj śmiało

Gość jadlospis ciażowy
na początku martwilo mnie to, ze nie mam zadnych objawow, a mianowicie, brak wymiotow, zadnych nudności, piersi nie podskoczyly...spać sie jedynie chce...ale to chyba nie jest powod do zmartwien??? choć mam nadzieję, ze piersi urosną, :)

Gość jadlospis ciażowy
dodam,ze ciaza przebiega prawidlowo

przypomniało mi sie zakladaj rekawiczki jak bedziesz do sprzatania używać jakieś mleczka czy innego plynu bo to może mieć szkodliwy wplyw na dziecko

Gość 36 tc
Rosnące piersi potrafią dać tyle radości, prawda?;) Ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu, najpierw takie lekkie bulotki w brzuchu, a teraz to już się rusza jak Obcy, nie sądziłam, że brzuch może przyjmować takie kształty:D W zasadzie przez całą ciążę byłam aktywna, ćwiczyłam codziennie i spacerowałam chyba do 7-8 miesiąca, teraz już niestety nie daję rady, ale w domu wszystko robiłam i robię (dźwiganie wiader i innych rzeczy zostawiam mężowi). W szkole rodzenia na ćwiczeniach tak podniosłam nogę do góry, że położna w szoku była, że taka naciągnięta jestem:-D

Gość jedz duzo warzyw
z nabialem ostrożnie. Niektore skzoly mowią ze w 3 trymestrze wcale się go nie zaleca bo moze powodowac skaze bialkową u dziecka.

nie masz sie czym martwic ja też nie mialam mdlości nudności czy innych objawów i dziecko ma sie dobrze:) a piersi urosną ci z czasem tym też nie musiasz sie martwic

Gość jadlospis ciażowy
ooo kurcze, to mnie zmartwilas....wlasnie osatnio sprzatalam i mialam kontakt z środkami chemicznymi, lekko milam zaczerwionioną ręke, popieklo i przestalo, co sie moze stac???:(

Gość jedz duzo warzyw
Ja w zasadzie jadłam hamburgery z mcdonalda i zpaijalam colą. Do tego makaron z serem i desery czekoladowe. Dzidziuś jest zdrowy tylko pokaźnych rozmiarów. Nie wiem czy jedzenie mialo na ty wplyw czy witaminy czy po prostu taka uroda.

Gość 36 tc
No ale przecież tego mleczka do czyszczenia nie połknęłaś, nie ma czym się martwić:)