Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panatinka

Leukoplakia !

Polecane posty

Gość panatinka

Poczatkowo miałam to między sromem a odbytem (taka mała biała plamka), czasem pojawiawiaja sie pekniecia co jest uciazliwe przy oddawaniu pożniej moczu. Od pół roku zaczełam odczuwać świąd w spojeniu wzgórka łonowego i ...znów biala plama :( Byłam u lekarza przepisał maśc Dermovate i Triderm krem, ale na pytanie czy to jest wyleczalne powiedział, że raczej nie i rozłozył ręce jak zapytałam skad cos takiego sie bierze. Dziś od rana myszkuje w googlach i nakręcam sie coraz bardziej, bo wyczytalam, że to stan przedrakowy i mogą wyciąc nawet cały srom:( Może ktoraś z Was to ma i podzieli się doswiadczeniami ?

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
hop

Gość bezsensutozycie
hej mozesz cos wiecej o tym napisac? ja nie wiem czy mam to samo (w sumie sie nie ogladalam) ale jak oddaje moc to mam wrazenie ze szczypie przy wejsciu do pochwy... hmm jakbym miala tam jakis rodzaj ranki a mocz to podraznia co szczypie przy oddawaniu moczu... skad to sie bierze? i tym mowisz?

Leukoplakia to poważne schorzenie! Może występować nie tylko w okolicach o których piszesz, ale bardzo często jest też w jamie ustnej i na języku i śluzówkach. Jest to stan przedrakowy! Tzn, że jest duże prawdopodobieństwo, że zmiana może ewoluować. Lekarz powinien pobrać wycinek, przesłać do badania. Koniecznie trzeba takie zmiany leczyć. Jeśli chcesz być pewna, że Twój problem nie zostanie zignorowany, to idź do onkologa (nie trzeba skierowania).

Hej! W prawdzie to stary temat ale ,właśnie dziś otrzymałam skierowanie na zdiagnozowanie tej że choroby. Mam jej oznaki na czubku języka i sromie :) Początkowo myślałam że to nic poważnego ale dziś jestem przerażona tą chorobą :( Czy ktoś z was tak miał i wyleczył to ? Jeśli tak to jaką metodę leczenia otrzymaliście? Ja mam jeszcze wizytę u Onkologa :(

Gość gość
Ja dzisiaj jestem już po wizycie u lekarza i też mam to cholerstwo, w przyszłym tygodniu dalsza diagnostyka z pobraniem próbek do badań diagnostycznych.

Gość gość
ja tez to mam ale w gardle czyli wam lekarze pobrali wycinek badz wycinali to dziadostwo? mi kazal nie przejmowac sie kontrolowac a w razie wu wyciac mowil tez ze wszelakie zmiany sa jako przednowotworowe poniewaz nie mozna ich lekcewazyc