Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krew mnie zaleeeewa

KREW MNIE ZALEWA JAK SŁYSZĘ " CHCEM" ZAMIAST CHCĘ!!!!!!!

Polecane posty

Gość kiok
ja nie znosze tylko jednej rzeczy - uzywania slowa bynajmniej w znaczeniu przynajmniej, Taka osoba od razu jest zaszufladkowana jako polglowek:D

uzywania slowa bynajmniej w znaczeniu przynajmniej o tak, to mnie tez wyprowadza z rownowagi a jest bynajmniej pospolite ;-)

Gość krew mnie zaleeeewa
to słynne CHCEM słyszałam dzisiaj niezliczoną ilość razy w rozmowach w toku i "dlaczego ja?".

Gość kiok
to słynne CHCEM słyszałam dzisiaj niezliczoną ilość razy w rozmowach w toku i "dlaczego ja?". Slyszysz to ciagle, bo tak wlasnie kaza im mowic, aby dostosowac sie do poziomu widzow:D

Gość Daisyy
Jesli ktoś nie potrafi rozróżnić "bynajmniej" od "przynajmniej" do bystrych ludzi nie należy na pewno. Nikt mi nie tłumaczył czym to się różni od siebie ale jakoś sama byłam w stanie wyłapać różnice w kontekście itd. Szkoda , że niektórym tez nie przychodzi to tak łatwo.

Gość nie chcem ale muszem
włanczać, weźnie, wziąść kurrwa gdzie sie szwędaliście jak inni uczyli się polskiego?

zawsze szczery "jak nie wezme to nie potrafisz zrozumiec, ze to cytat?" Aha, czyli we wszystkim tak można się domyślać. Zresztą wiele osób już myliłeś, niecytowaniem niektórych fragmentów, przez co twoje wypowiedzi były niezrozumiałe i sprzeczne. Ps. Kiedy przestaniesz być prawiczkiem? Przecież masz już 40 lat. :D

Gość krew mnie zaleeeewa
Nikt nie jest ideałem i każdemu zdarzają się błędy słowne. Ja np. w towarzystwie swoich dobrych znajomych mówię " yo" , " se" (sobie) - mówimy tak jak żartujemy ale nie powiedziałabym tak w towarzystwie lub w pracy jaką wykonuję.

Gość krew mnie zaleeeewa
* w poważnym towarzystwie

Gość nie chcem ale muszem
"PeaSorela A ja nienawidzę "rozumie" zamiast " rozumiem"." bo większość myśli że to jest "rozumię" tylko pisze i mówi bez ogonka hahahah

Gość Małoszka
A ja nienawidzę, jak się bulwersuję niepoprawnością językową Ci, co sami nie potrafią stosować interpunkcji i innych zasad języka polskiego :) Pozdrawiam Was!

zawsze szczery "niunia, nie podskakuj tylko wykorzystaj wakacje na nawiazanie przyjazni ze slownikiem ortograficznym" Ty też korzystaj z uroków wakacji, może w końcu poznasz jakąś kobietę. Chociaż szczerze w to wątpię.

Gość Daisyy
"mie" zamiast mnie... "poszlim" , "wszedlim", "weszlim" a w wersji hard "weszedlim" :P "łubrać się"

Gość Małoszka
acha, muwiłam o sobie :D narazie

Gość Małoszka
Podszywie- oprócz literówki ę/ą nie popełniłam żadnego błędu. A połowa tych "błędów", które tu roztrząsacie, to są często specyfiki regionalne lub archaizmy. A archaizmy konsekwentnie stosowane nie są błędami :)

Gość juanitkaaaa
w "dlaczego ja?" lub "trudnych sprawach" notorycznie się to zdarza. zwłaszcza w przypadku kobiet

Gość to już koniec
lub nawet nie - chcem, chcę a KCEM :D

Gość jajecznica na boczku
to nie literówka tylko błąd gramatyczny a archaizmem to jest twój mózg

Gość Małoszka
notorycznie robię orty i konsekwentnie wmawiam innym że to archaizmy

Gość Małoszka
Literówka. Nie widzisz różnicy? Poprawiłam się od razu. Gdyby to był błąd, prawdopodobnie nie zwróciłabym na niego uwagi :) Jeszcze chce ktoś dyskutować?

Gość Małoszka
A, i jeszcze nienawidzę, jak ktoś się lubi czepiać, jak rzep psiego ogona :) Nie zrozumiał ktoś, co miałam na myśli pisząc o archaizmach? To się nie ośmieszajcie tekstami "robię orty i wmawiam, że to archaizmy".

Gość Małoszka
Zawsze szczery :) Spie***laj :)

Gość Daisyy
A mnie krew zalewa kiedy taka mądralińska rozbija topik swoimi przemyśleniami. Załóż sobie swój, nowy i tam narzekaj. Sama teraz również uczepiłaś się jak rzep do psiego ogona i wałkujesz swoje.